Compromís reivindica al Senat la senyalització de l’accés a Pedreguer des de l’AP-7 i la millora de la N-332 al seu pas pel municipi

La formació valencianista ha preguntat al Govern de l’Estat sobre la senyalització dels accessos de l’AP-7 a l’altura de Pedreguer i la possibilitat d’adequació de la N-332 com a via-parc

Madrid, 13 de setembre de 2018

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han presentat un bloc de preguntes al Govern de l’Estat sobre la senyalització, retolació i seguretat viària a Pedreguer i comarca.

L’estat deficient de la senyalització viària és un problema comú a un gran nombre de municipis de l’Estat espanyol, cosa que dificulta la localització per part dels viatgers de les poblacions mateixes i de les seues zones industrials, parcs naturals o elements d’interés turístic. Pedreguer és un dels municipis que pateixen aquest problema. “Pedreguer no existeix a l’AP-7. En l’eixida 62 no hi ha cap referència al municipi. Qui es dirigisca a Pedreguer per l’autopista no veurà en cap moment la senyalització que li indique on ha de prendre l’eixida. Volem saber com es justifica aquest fet: si es deu a la ‘mania’, la desídia o la incompetència”, ha afirmat el senador territorial, Carles Mulet.

L’Estat és el responsable que la senyalització i les indicacions viàries estiguen adequadament reflectides en les carreteres, autovies i autopistes, tal com indica l’article 139 del Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre. “L’Estat no té únicament la competència de proveir la senyalització i indicacions adequades, sinó també d’autoritzar la instal·lació dels senyals necessaris. Mentre el Ministeri de Foment no tinga voluntat de resoldre aquesta qüestió, no es podrà fer res”, ha explicat el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

La coalició ha presentat una altra moció en Comissió en la qual insta al Govern a respectar la toponímia oficial i les recomanacions de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’organisme oficial normatiu del valencià.

A més, Compromís, davant del silenci del Govern de l’Estat, ha tornat a preguntar en el Senat sobre la falta de resposta i si el Ministeri de Foment té prevista la retolació. “No entenem com en alguns municipis aquest problema sí que ha sigut esmenat, com en el cas de Guadassuar i a Pedreguer es posen tantes traves a l’adequació de la senyalització d’accessos”, ha recalcat el senador Carles Mulet.

D’altra banda, els representants de la coalició valencianista han preguntat també al Govern sobre la possible conversió de la N-332, al seu pas pel municipi, en vial amb dues calçades separades que permeta major seguretat als ciutadans que hi circulen. “La proposada via-parc va tindre buna acceptació per part del Ministeri de Foment però a hores d’ara seguim sense conéixer més detalls sobre aquesta qüestió i la seua possible implementació”, ha conclòs el senador Carles Mulet.

La coalició, finalment, ha aprofitat per a preguntar sobre la tramitació del Tren de la Costa, que permetrà la connexió de la comarca amb València i Alacant, projecte que continua sense materialitzar-se tot i les constants reivindicacions de la societat civil i els partits polítics de la Marina Alta.

01092018 PEDREGUER NOMAP7 01092018 tren costa 01092018 via parc 01092018 carril acceleració

Compromís reivindica en el Senado la señalización del acceso a Pedreguer desde la AP-7

Compromís ha preguntado al Gobierno del Estado español sobre la señalización de los accesos de la AP-7 a la altura de Pedreguer y la posibilidad de adecuación de la N-332 como vía-parque

Madrid, 12 de septiembre de 2018

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, han presentado un bloque de preguntas al Gobierno sobre la señalización, rotulación o seguridad vial en Pedreguer y comarca.

La decadencia en la señalización vial se extiende a un gran número de municipios del Estado español. Al no existir señalización oportuna en algunos tramos viales, quedan ocultadas zonas industriales, parques naturales o zonas de interés turístico. Esta invisibilización afecta, en concreto, a Pedreguer, un municipio del norte de Alacant. “Pedreguer no existe en la AP-7. En la salida 62 no hay ninguna referencia a este municipio. Quien se dirija a Pedreguer por la AP-7 nunca verá el momento de tomar la salida y deben explicar si esto es por manía, desidia o incompetencia” ha afirmado el senador territorial, Carles Mulet.

El Estado es el competente en que la señalización e indicaciones estén adecuadamente reflejadas en las carreteras, autovías y autopistas, como indica el artículo 139 del Real Decreto 1428/2003, de 21 de noviembre. “El Estado no es competente únicamente de proveer la señalización e indicaciones adecuadas, también de autorizar la instalación de las señales necesarias. Mientras el Ministerio de Fomento no tenga voluntad de adecuar esta cuestión, no se podrá hacer nada”ha replicado el senador por Castelló, Jordi Navarrete.

La coalición ha presentado otra moción en Comisión en la que insta al Gobierno a respetar la toponimia oficial y las recomendaciones de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, el organismo oficial normativo valenciano.

Compromís frente al silencio del Gobierno del Estado español ha vuelto a preguntar en el Senado sobre la falta de respuesta y si el Ministerio de Fomento tiene prevista la rotulación. “No entendemos como en algunos municipios esto sí que ha sido subsanado, como en el caso de Guadassuar en València y en Pedreguer se pongan tantas trabas a la adecuación de la señalización de accesos”ha aseverado el senador Carles Mulet.

Además, la coalición valencianista en el Senado ha preguntado al Gobierno también sobre las previsiones y ejecución para la conversión de la N-332 en un vial con dos calzadas separadas que permita mayor seguridad a los ciudadanos. “La propuesta vía- parque tuvo buna aceptación por parte del Ministerio de Fomento pero a día de hoy seguimos sin conocer ninguna información sobre esta cuestión, ni la situación de la construcción, ni las previsiones a futuro”ha concluido el senador Carles Mulet.

La coalición, finalmente, ha aprovechado para preguntar sobre la tramitación del tren de la costa que comunicará la costa entre València y Alacant y que, a día de hoy sigue bloqueada.

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *