L’ESMENA Núm. 3663 de Compromís per a exigir una important partida per a lluitar contra les plagues que assola al camp valencià, no van tirar avant, en comptar amb el vot en contra de PSOE, PP, ERC-BILDU, PNB i JUNTS i només sumar als grups de l’Esquerra Confederal en el qual s’integra Compromís, i sumar a Ciutadans i Teruel Existe

Segons ha explicat Mulet, l’esmena pretenia destinar un total de 12,3 milions, destinats en exclusiva per al País Valencià ( contràriament al que proposaven altres partits, de dissoldre aquestes ajudes entre tot el territori de l’Estat) i destinar-lo a les plagues vegetals que estan assolant al camp valencià “ parlem de Cotonet, de Xylella, poll roig de Califòrnia, arnes de les prunes, mosca de l’olivera, taca negra… i tanta i tantes abans les quals el Govern ha deixat sola a la Conselleria d’Agricultura, dificultant la seua gestió i damunt desmantellant els laboratoris de sanitat vegetal existents en el territori valencià”

Mulet ha volgut recordar que la principal plaga, la del Cotonet de Sud-àfrica, que està assolant al territori valencià, és responsabilitat directa de PP i PSOE que van votar a favor de la ratificació de tractat comercial amb Sudafrica “ ens van deixar solos en contra d’aquest acord, que ens ha portat la ruïna del sector, ja l’advertim i reien de nosaltres quan l’advertim. Ara, la verborrea i promeses d’aquests partits és pur cinisme, ja que tenien a les seues mans evitar aquesta situació i no van fer cas”.

Esmena rebutjada

Carles Mulet García (GPIC) El Senador Carles Mulet García (GPIC), a l’empara del que es preveu en l’article 107 del Reglament del Senat, formula la següent esmena a la Secció 21. Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. ESMENA De modificació. ALTA SECCIÓ 21 MINISTERI D’AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ Servei 19 D. G. DE SANITAT DE LA PRODUCCIÓ AGRÀRIA Programa 456C Protecció i millora del medi natural Capítol 7 Transferències de capital Article 752 Sanitat de la producció agrària Concepte nou A programes de sanitat vegetal al País Valencià Import 12.300 (Milers de €) BAIXA SECCIÓ: 21 MINISTERI D’AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ Servei: 6 DIRECCIÓ GENERAL DE SANITAT DE LA PRODUCCIÓ AGRÀRIA Programa: 413A Competitivitat indústria agroalimentària i qualitat alimentària Article: 64 Despeses d’inversions de caràcter immaterial Concepte: 2017 21 22 0040 Estratègia aliments d’Espanya Import: 12.300 (Milers de €) Justificació: El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació col·labora ben poc en la lluita contra les plagues en aquesta autonomia, per la qual cosa plantegem una col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura en aquesta matèria.