Carles Mulet considera que “l’ajornament suposa un insult i una falta de respecte pels usuaris del tren, que posa a la ministra al nivell de José Luís Ábalos

Madrid, 5 d’octubre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha titllat de “insult” que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, haja demanat ajornar la pregunta formulada per la coalició valenciana sobre els problemes que es viuen en la rodalia valenciana. “És greu que, amb tot el país afectat pel caos de Renfe, ocasionat per la falta de resposta del Govern a les demandes dels maquinistes, amb una indignació generalitzada entre les persones usuàries de ferrocarrils, la ministra no vinga a donar la cara al Senat”, denúncia Mulet.

Per al senador valencianista “és clar que aquesta ministra ha heretat una cartera d’Ábalos, que va ser qui més va fer per desmantellar el ferrocarril que usa la gent. Però en quasi quatre mesos en el càrrec, una situació que semblava impossible d’empitjorar, encara l’ha precaritzat més. Cancel·lacions, retards, falta d’informació, desmantellament de serveis com la línia Utiel-Conca, un community mánager que bloqueja per lliure als usuaris, uns problemes que van a més. Quan li demanem que comparega en seu parlamentària per a donar explicació de què està passant amb la Rodalia al País Valencià, no ve al Senat i ens ajorna 15 dies la pregunta oral. Tant de bo dins de 15 dies la situació puga ser una mica millor, però ho dubtem i molt. La tàctica de l’estruç, d’amagar el cap sota el sòl per a esperar escampe el temporal i no afrontar els greus problemes, no sembla la més intel·ligent”.

En aquest sentit, Mulet ha recordat que el caos no se soluciona en 15 dies. “Ara estem patint la vaga perquè els maquinistes no poden més; unes 20 persones s’han jubilat i serien necessàries segurament altres 20 addicionals, a més d’aquestes jubilacions, per a tenir un servei humà òptim al País Valencià”, explica. 

Tot això ho sabien amb molta antelació. L’empresa sabia perfectament que necessitaven maquinistes de reforç i que una vintena s’anaven a jubilar i no va fer res, ni veiem que estiguen fent res. També amb la renovació de maquinària saben des de fa anys que és urgent i tampoc han fet res. Ni amb l’adaptació de les estacions, la millora i recuperació de freqüències, la millora en la informació, l’ampliació de serveis. Tots ells són problemes que coneixen perfectament i que han deixat anar a més”, ha conclòs.

La ministra de Transporte elude dar la cara y evita contestar las preguntas de Compromís por la crisis en las cercanías valencianas

Carles Mulet considera que “el aplazamiento supone un insulto y una falta de respeto por los usuarios del tren que pone a la ministra al nivel de José Luís Ábalos

Madrid, 5 de octubre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha tildado de “insulto” que la ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Raquel Sánchez, haya pedido aplazar la pregunta formulada por la coalición valenciana sobre los problemas que se viven en las cercanías valencianas. “Es grave que, con todo el país afectado por el caos de Renfe, ocasionado por la falta de respuesta del Gobierno a las demandas de los maquinistas, con una indignación generalizada por las personas usuarias de ferrocarriles, la ministra no venga a dar la cara en el Senado”, denuncia Mulet.

Para el senador valencianista “está claro que esta ministra ha heredado una cartera de Ábalos que fue quien más hizo por desmantelar el ferrocarril que usa la gente. Pero en casi cuatro meses en el cargo, una situación que parecía imposible de empeorar, todavía la ha precarizado más. Cancelaciones, retrasos, falta de información, desmantelamiento de servicios como la línea Utiel-Cuenca, un community mánager que bloquea por libre a los usuarios, unos problemas que van a más. Cuando le pedimos que comparezca en sede parlamentaria para dar explicación de qué está pasando con las Cercanías en el País Valenciano, no viene al Senado y nos aplaza 15 días la pregunta oral. Ojalá dentro de 15 días la situación pueda ser un poco mejor, pero lo dudamos y mucho. La táctica del avestruz, de esconder la cabeza bajo el suelo para esperar escampe el temporal y no afrontar los graves problemas, no parece lo más inteligente”.

En este sentido, Mulet ha recordado que el caos no se soluciona en 15 días. “Ahora estamos sufriendo la huelga porqué los maquinistas no pueden más; unas 20 persones se han jubilado y serían necesarias seguramente otras 20 adicionales, además de estas jubilaciones, para tener un servicio humano óptimo en el País Valenciano”, explica. 

Todo esto lo sabían con mucha antelación. La empresa sabía perfectamente que necesitaban maquinistas de refuerzo y que una veintena se iban a jubilar y no hizo nada, ni vemos que estén haciendo nada. También con la renovación de maquinaria saben desde hace años que es urgente y tampoco han hecho nada. Ni con la adaptación de las estaciones, la mejora y recuperación de frecuencias, la mejora en la información, la ampliación de servicios. Todos ellos son problemas que conocen perfectamente y que han dejado ir a más”, ha concluido.