SEl Govern es desentén en el cas de l’incompliment pel PP i VOX del tancament perimetral autonòmic per les eleccions catalanes
Mulet: “Sorprèn la relaxació del PP davant les restriccions per la pandèmia” 


El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha lamentat hui que el Ministeri d’Interior s’amague davant la vulneració del tancament perimetral valencià en què “no té competències per a contenir la propagació d’infeccions causades pel SARS-CoV-2”, el Ministeri de l’Interior “no té la condició d’autoritat competent”. 

Els fets que van donar peu a la pregunta de la coalició van tenir lloc en l’excursió de militants del PP valencià per a exercir d’apoderats a Catalunya durant la seua jornada electoral, saltant-se el confinament perimetral de totes dues comunitats i de les ciutats de més de 50.000 habitants. La mobilització d’apoderats electorals a altres autonomies no figura en cap dels supòsits permesos com a excepcionals per a poder saltar-se aquests tancaments i confinaments.

Segons va trascendir a les xarxes socials, al llarg de la jornada electoral del dia 14 de febrer, membres del PP, entre els quals es trobaven alts càrrecs de la formació, es van desplaçar per diferents meses en grup a la zona de Tortosa, es van fer fotografies sense mantenir la distància de seguretat i van penjar a les xarxes les seues proeses. “Ningú en el seu sa judici se’n va de València a Tortosa a exhibir-se amb banderes en una jornada electoral amb totes les restriccions existents en matèria sanitària”, lamenta el senador valencianista. Mulet ha posat com a exemple com a autonomies com la valenciana sancionaran a un jugador de futbol per infringir els tancaments perimetrals. “Això seria el normal, no pot ser que es pose en risc a la població d’aquestes autonomies en un moment sanitàriament molt complicat”, ha indicat el senador que ha lamentat que “l’esperit i les formes de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, davant la pandèmia es contagien sense que no ocórrega res”.

El senador ha mostrat la seua sorpresa “davant la relaxació de mesures en plena pandèmia, sense que se censurara en cap moment des de la formació aquests comportaments, si és que no els van afavorir, davant la residualitat que està aconseguint a Catalunya el PP i que és incapaç de tenir presència en les meses electorals amb gent del territori”. Segons Mulet “el Govern a iniciativa pròpia o en coordinació amb l’administració autonòmica hauria d’investigar aquests fets realitzats amb publicitat, traslladar-los a la Fiscalia, Delegació del Govern pertinent o autoritats catalanes i donar explicacions sobre els controls realitzats en les estacions de Madrid, Saragossa o València cap a Catalunya en aqueixa jornada electoral i no desentendre’s en aquestes qüestions importants, perquè quan els interessa actuen amb tota la contundència”, ha afegit.