El senador i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, expliquen les mocions aprovades per la majoria de la Comissió de Transports del Senat, que ha reclamat recuperar els trens. Balanç positiu de la setmana, amb mocions aprovades reclamant trens, diners per carreteres i lluita contra el ‘cotonet’

MADRID, 2 de octubre de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, acompanyat dels regidors d’Educació de Castelló i d’Agricultura de Borriana, Francesc Mezquita i Vicent Granel respectivament, han reclamat del Govern central el compliment “immediat” dels acords aprovats aquesta mateixa setmana a la Cambra Alta promoguts per la coalició valencianista i que fan referència a la necessitat de recuperar els trens a la situació anterior a la Covid, la seua puntualitat, preu i partides per Rodalia; el retorn dels fons a les carreteres revertides als municipis sense diners per la seua urbanització i de lluita contra el cotonet.

Mezquita i Mulet en roda de premsa, hui


Mulet ha indicat que “malauradament, tot i la pràctica unanimitat de forces del Senat, els socialistes s’han encabotat en votar en contra de les tres mocions de la coalició i n’han eixit escaldats. Ara han de comportar-se de forma democràtica i fer complir els acords que instaven al govern a corregir les situacions injustes amb les carreteres, la falta de seguretat i mala qualitat de servei als trens i la necessitat d’enfortir la lluita contra el cotonet de Sudàfrica”.

En aquest sentit, el regidor de Compromís a la ciutat de Castelló, Francesc Mezquita, ha demanat al Ministeri de Transports que “atenga les demandes de la societat castellonenca i pose remei al problema dels rodalies”.

“Els estudiants de la Universitat Jaume I mereixen trens en condicions per a vindre cada matí. Necessitem solucions urgents”, ha afirmat el també regidor d’Educació. “No podem dir als alumnes que mantinguen la distància de seguretat en les aules i després que vinguen amuntonats en els vagons del tren”, ha explicat fent referència a les imatges que es veuen diàriament d’amuntegaments. Per això, Mezquita ha defensat promoure el transport públic i la mobilitat sostenible, serveis essencials de l’Estat de Benestar per a garantir l’accés a l’educació.

Cotonet
Al respecte el regidor Vicent Granel ha posat com exemple l’acord adoptat per unanimitat a la ciutat de Borriana, on tots els grups no han tingut cap problema en donar suport a una moció reclamant mitjans per lluitar contra aquesta plaga que afecta la citricultura i l’economia de les comarques valencianes. “El Govern ha de fer cas als acords d’ajuntaments com el de Borriana  i al sorgit de la Comissió d’Agricultura del Senat i posar a disposició dels afectats tractaments alternatius, la solta massiva de parasitoides, ajudes pels afectats i un major control en origen, en la línia del treball fet per la Conselleria d’Agricultura, ja que està en joc la viabilitat de la campanya present i futura i la qualitat de la nostra taronja”.


Mulet reclama en el Gobierno el rápido cumplimiento de los acuerdos del Senado para que el transporte en tren sea ‘seguro, puntual y de calidad’

El senador y el regidor de Educación, Francesc Mezquita, explican las mociones aprobadas por la mayoría de la Comisión de Transportes del Senado, que ha reclamado recuperar los trenes. Balance positivo de la semana, con mociones aprobadas reclamante trenes, dinero por carreteras y lucha contra el ‘cotonet’

MADRID, 2 de octubre de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, acompañado de los regidores de Educación de Castelló y de Agricultura de Burriana, Francesc Mezquita y Vicent Granel respectivamente, han reclamado del Gobierno central el cumplimiento “inmediato” de los acuerdos aprobados a que esta misma semana en la Cámara Alta promovidos por la coalición valencianista y que hacen referencia a la necesidad de recuperar los trenes a la situación anterior a la Covid, su puntualidad, precio y partidas para Cercanías; el retorno de los fondos a las carreteras revertidas en los municipios sin dinero por su urbanización y de lucha contra el cotonet.

Mulet ha indicado que “desgraciadamente, a pesar de la práctica unanimidad de fuerzas del Senado, los socialistas se han empeñado en votar en contra de las tres mociones de la coalición y  han salido escaldados. Ahora tienen que comportarse de forma democrática y hacer cumplir los acuerdos que instaban en el gobierno a corregir las situaciones injustas con las carreteras, la falta de seguridad y mala calidad de servicio a los trenes y la necesidad de fortalecer la lucha contra el cotonet de Suráfrica”.

En este sentido, el edil de Compromís en la ciudad de Castelló, Francesc Mezquita, ha pedido al Ministerio de Transportes que “atienda las demandas de la sociedad castellonense y ponga remedio al problema de los cercanías”.

“Los estudiantes de la Universitat Jaume I merecen trenes en condiciones para venir cada mañana. Necesitamos soluciones urgentes”, ha afirmado el también concejal de Educación. “No podemos decir a los alumnos que mantengan la distancia de seguridad en las aulas y después de que vengan amontonados en los vagones del tren”, ha explicado haciendo referencia a las imágenes que se ven diariamente de hacinamientos. Por eso, Mezquita ha defendido promover el transporte público y la movilidad sostenible, servicios esenciales del Estado de Bienestar para garantizar el acceso a la educación.

Cotonet
Al respeto el edil Vicent Granel ha puesto como ejemplo el acuerdo adoptado por unanimidad en la ciudad de Borriana, donde todos los grupos no han tenido ningún problema en apoyar a una moción reclamando medios para luchar contra esta plaga que afecta la citricultura y la economía de las comarcas valencianas. “El Gobierno tiene que hacer caso en los acuerdos de ayuntamientos como el de Borriana  y al surgido de la Comisión de Agricultura del Senado y poner a disposición de los afectados tratamientos alternativos, la suelta masiva de parasitoides , ayudas por los afectados y un mayor control en origen, en la línea del trabajo hecho por la Consellería de Agricultura, puesto que está en juego la viabilidad de la campaña presente y futura y la calidad de nuestra naranja”.