Carles Mulet es pregunta si existeix la voluntat de mantenir els regionals amb el nord de Castelló a tenor dels nous horaris, que han sigut criticats per usuaris i plataformes

MADRID, 5 d’octubre de 2020

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat la nova “alçada de camisa” del ministre de Foment, José Luís Ábalos, cap als valencians en general i en particular als qui resideixen en el nord de Castelló en deteriorar encara més l’oferta de trens, quan el PSOE va vendre millores a partir del dia 5 d’octubre. “La situació està pitjor que mai i ens fa reafirmar-nos en què pretenen avançar en el desmantellament del servei que tants anys va costar d’arrancar als governs de PP i PSOE, ja que no cap una altra lectura dels nous horaris”, ha indicat el representant valencianista.

Per a Mulet “els trens han quedat en el mateix número, amb l’excepció que són de menys utilitat per als seus usuaris, ja que circulen a hores intempestives i allunyats de tota lògica si es pensa en els usuaris, perquè condemna a gent a perdre moltes hores improductives i a haver de buscar-se alternatives de viatge privat”. El representant de Compromís ha titllat de “vergonya” i “falta de competència” l’actuació del ministre de Transports amb les comarques afectades “que ja tenien un número insuficient i precari, on són freqüents les saturacions en determinades hores que, amb els nous horaris no faran més que perjudicar el servei, que l’estan desmantellant i provocant amuntegaments dels seus usuaris. Ábalos està precarizant encara més un servei ja de per si mateix millorable, la qual cosa està fent que els usuaris se’n vagen als vehicles privats”.

Compromís dubta de la voluntat real del partit socialista per millorar el servei, el nombre de trens i l’espai entre usuaris especialment quan van més saturats. “Es desperten amb tuits del ministre mentre perden mocions que són vistes com a raonables per tots els grups de l’espectre polític menys per ells”, ha conclòs.

TRENES

Compromís denuncia que los anuncios de mejoras del ministro Ábalos para la C-6 ignoran al Maestrat y deterioren más si cabe la oferta

Carles Mulet se pregunta si existe la voluntad de mantener los regionales con el norte de Castelló a tenor de los nuevos horarios, que han sido criticados por usuarios y plataformas

MADRID, 5 de octubre de 2020

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha denunciado la nueva “tomadura de pelo” del ministro de Fomento, José Luís Ábalos, hacia los valencianos en general y en particular a quienes residen en el norte de Castelló al deteriorar todavía más la oferta de trenes, cuando el PSOE vendió mejoras a partir del día 5 de octubre. “La situación está peor que nunca y nos hace reafirmarnos en que pretenden avanzar en el desmantelamiento del servicio que tantos años costó de arrancar a los gobiernos de PP y PSOE, ya que no cabe otra lectura de los nuevos horarios”, ha indicado el representante valencianista.

Para Mulet “los trenes han quedado en el mismo número, con la salvedad que son de menos utilidad para sus usuarios, ya que circulan a horas intempestivas y alejados de toda lógica si se piensa en los usuarios, pues condena a gente a perder muchas horas improductivas y a tener que buscarse alternativas de viaje privado”. El representante de Compromís ha tildado de “vergüenza” y “falta de competencia” la actuación del ministro de Transportes con las comarcas afectadas “que ya tenían un número insuficiente y precario, donde son frecuentes las saturaciones en determinadas horas que, con los nuevos horarios no harán más que perjudicar al servicio, que lo están desmantelando y provocando hacinamientos de sus usuarios. Ábalos está precarizando todavía más un servicio ya de por sí mejorable, lo que está haciendo que los usuarios se vayan a los vehículos privados”.

Compromís duda de la voluntad real del partido socialista por mejorar el servicio, el número de trenes y el espacio entre usuarios especialmente cuando van más saturados. “Se despiertan con tuits del ministro mientras pierden mociones que son vistas como razonables por todos los grupos del espectro político menos por ellos”, ha concluido.