La coalició posarà en valor el paper dels professionals i del sistema públic sanitari en la lluita contra el Covid-19 i reclamarà el seu blindatge constitucional

València, 15 d’abril de 2020

Quines mesures pensa adoptar el Govern per a blindar la sanitat pública i universal?”. Aquesta serà la pregunta que el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, realitzarà dimarts que ve al ministre de Sanitat i Benestar Social, Salvador Illa en el primer Ple previst després de la reactivació de l’activitat en la Cambra Alta.

El senador valencianista considera que “la pregunta és de màxim interès i actualitat, després de l’exemple que ens han donat els seus professionals amb el seu esforç i dedicació en uns moments tan durs i complexos”, per la qual cosa “hem de manifestar-los la nostra calor de la forma més clara possible més enllà dels aplaudiments, com és atenent les seues demandes de fons per a investigar i prestar serveis de qualitat a la població” i per a això “proposem canvis normatius per a donar cabuda i sentit al blindatge que bandege per sempre les temptacions de retirar recursos a serveis públics essencials en benefici d’empreses privades, una cosa perillosa per a les nostres vides i els drets de tots”.

Per a Compromís “amb la iniciativa pretenem que el Govern exprese també aquest suport” i adquirisca el compromís d’augmentar els pressupostos públics destinats a aquest objectiu, així com a promoure l’estudi de reformes que li permeten assegurar una adequada planificació estratègica basada en l’evidència científica i el compliment dels principis d’equitat. “Així mateix volem que les cambres es comprometen amb reformes legislatives que garantisquen el dret a la salut i el reconeixement de l’assistència sanitària universal així com un mínim d’I+D+i en l’àmbit de la salut”, ha afegit Mulet.

MOCIÓN PLENO DEL SENADO

Mulet interpelará al ministro en el Pleno del próximo martes sobre la sanidad pública y universal

La coalición pondrá en valor el papel de los profesionales y del sistema público sanitario en la lucha contra el Covid-19 y reclamará su blindaje constitucional

València, 15 de abril de 2020

¿Qué medidas piensa adoptar el Gobierno para blindar la sanidad pública y universal?”. Esta será la pregunta que el portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, realizará el próximo martes al ministro de Sanidad y Bienestar Social, Salvador Illa en el primer Pleno previsto tras la reactivación de la actividad en la Cámara Alta.

El senador valencianista considera que “la pregunta es de máximo interés y actualidad, tras el ejemplo que nos han dado sus profesionales con su esfuerzo y dedicación en unos momentos tan duros y complejos”, por lo que “debemos manifestarles nuestro calor de la forma más clara posible más allá de los aplausos, como es atendiendo sus demandas de fondos para investigar y prestar servicios de calidad a la población” y para ello “proponemos cambios normativos para dar cabida y sentido al blindaje que destierre para siempre las tentaciones de retirar recursos a servicios públicos esenciales en beneficio de empresas privadas, algo peligroso para nuestras vidas y los derechos de todos”.

Para Compromís “con la iniciativa pretendemos que el Gobierno exprese también este apoyo” y adquiera el compromiso de aumentar los presupuestos públicos destinados a este objetivo, así como a promover el estudio de reformas que le permitan asegurar una adecuada planificación estratégica basada en la evidencia científica y el cumplimiento de los principios de equidad. “Asimismo queremos que las cámaras se comprometan con reformas legislativas que garanticen el derecho a la salud y el reconocimiento de la asistencia sanitaria universal así como un mínimo de I+D+i en el ámbito de la salud”, ha abundado Mulet.