Sant Mateu (Castelló) tarda 13 anys en eliminar  el Carrer Capità Cortés

 

sant mateu

13 anys després d’aprovar-se la llei de memòria històrica i després de múltiples requeriments fets i reiterats per Compromís des de 2017, per fi el municipi de Sant Mateu s’ha decidit a complir amb la llei de memòria històrica.

 

Des de 2017 el portaveu  de Compromís en el Senat ha vingut requerint des de la Cambra Alta a l’ajuntament que retirara la denominació del carrer del Capita Cortés per ser il·legal. Santiago Cortés González va ser  militar i membre de la Guardia Civil colpista, va ser qui va promoure la sublevació en Jaen d’un grup de guardes civils conta la legalitat republicana, i es van atrinxerar durant 8 mesos en el Santuari de Nuestra Señora de la Cabeza, mitificat després pel règim, tant el santuari com la figura del sublevat. A pesar d’aixó, i de la  nul·la vinculació amb la vila històrica del Maestrat, aquest personatge ha tingut una carrer en aquesta localitat.

 

El 18 de desembre de 2019 es va tornar a requerir per part de Compromís el compliment de la llei, i ara sí, per fi, el 31 de gener de 2020 es va acordar pel ple el modificar el nom.

 

Mulet ha actualitzat el llistat dels 606 municipis que han contestat al requeriment fet per Compromís de modificar la nomenclatura franquista; des d’ajuntaments que es neguen a dignificar els seus carrers, a altres que han canviat més de 10 carrers, “ hem perdut el compte, però estem per sobre de 2500 carrers canviats o símbols retirats sumant-ho tot. El que ens sembla és una vergonya, és que fins i tot en ajuntaments governats pel PSOE com és el cas de Sant Mateu, hem d’insistir un cop i un altre per exigir complir la llei”

 

Sant Mateu (Castelló) tarda 13 años en eliminar la Calle Capitán Cortés

13 años después de aprobarse la ley de memoria histórica y después de múltiples requerimientos hechos y reiterados por Compromís desde 2017, por fin el municipio de Sant Mateu se ha decidido a cumplir con la ley de memoria histórica.

Desde 2017 el portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet,  ha venido requiriendo desde la Cámara Alta ael ayuntamiento que retirara la denominación de la calle del Capitán Cortés para ser ilegal. Santiago Cortés González fue militar y miembro de la Guardia Civil golpista, fue quién promovió la sublevación en Jaén de un grupo de guardas civiles cuenta la legalidad republicana, y se atrincheraron durante 8 meses en el Santuario de Nuestra Señora de la Cabeza, mitificado después por el régimen, tanto el santuario como la figura del sublevado. A pesar de ello, y de la nula vinculación con la villa histórica del Maestrat, este personaje ha tenido una calle en esta localidad.

El 18 de diciembre de 2019 se volvió a requerir por parte de Compromís el cumplimiento de la ley, y ahora sí, por fin, el 31 de enero de 2020 se acordó por el pleno el modificar el nombre.

Mulet ha actualizado el listado de los 606 municipios que han contestado al requerimiento hecho por Compromís de modificar la nomenclatura franquista; desde ayuntamientos  que se niegan a dignificar sus calles, a otros que han cambiado más de 10 calles, “ hemos perdido la cuenta, pero estamos por encima de 2500 calles cambiadas o símbolos retirados sumándolo todo. Lo que nos parece es una vergüenza, es que incluso en ayuntamientos gobernados por el PSOE como es el caso de Sant Mateu, tenemos que insistir una vez y otro para exigir cumplir la ley”

Descarrega en PDF
Arxivat en: Activitat Parlamentaria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *