Mulet recorda a Planas que hi ha moltes maneres de desmantellar als laboratoris de referència, com deixar-los sense treball

La nota de premsa oficial del MAPA deixa ben clar que “el nou Laboratori Nacional de Sanitat Vegetal de Lugo assumirà les funcions progressivament dels sis centres reconeguts com de referència”. Demanem la compareixença del ministre Planas al Senat

València, 14 de febrer  de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha recordat hui al ministre d’Agricultura, Luis Planas, que “dir que no desmantellaran els laboratoris de València i que podran continuar existint és com prestar-li un cotxe a algú sense claus i sense gasolina. Planas va insinuar ahir que és fals que es vagen a tancar els Laboratoris Nacionals de Referència, però la veritat és que els deixaran sense activitat traslladant-la a Lugo”, ha retret Mulet.

Des de Compromís recorden que la pròpia nota de premsa oficial deixa ben clar que “El MAPA col·labora amb sis centres reconeguts com a referència per a diferents plagues o malalties, dependents de sengles universitats i centres d’investigació, les funcions de la qual com a laboratoris de referència seran assumides progressivament pel Laboratori Nacional”, de Lugo.

Per a Mulet “la redacció és inequívoca per molt que Planas intente desprestigiar tant el comunicat oficial dels laboratoris de referència com les iniciatives de Compromís al Senat” i li ha advertit que “haurà de replantejar-se la situació i explicar-ho en la Comissió d’Agricultura del Senat, perquè avui mateix hem sol·licitat la compareixença de Planas al Senat perquè explique les intencions de centralitzar a Lugo els actuals Laboratoris Nacionals de Referència de Sanitat Vegetal existents en l’autonomia valenciana, perquè hi ha professionals i les seues famílies pendents i preocupades pel seu futur laboral, que han estat dedicats amb excel·lència i esforç a lluitar des de fa 20 anys contra les plagues de l’agricultura espanyola, alguna cosa que no sembla hagen tingut massa en compte”.

La coalició ha recordat que el PSOE es va comprometre en l’acord d’investidura amb Compromís a defensar l’agricultura valenciana i que invocar una descentralització administrativa per a crear un nou organisme que abastarà la patologia vegetal emportant-se de les nostres universitats i instituts els actuals LNR alguns dels quals formen part de la Xarxa Espanyola de Laboratoris d’Alerta Biològica (RE-LAB) “no sembla que vaja en aqueixa línia”.

MULET -AGRICULTURA- MINISTRO- Laboratorios Sanidad Vegetal-reg_7090

CENTROS DE REFERENCIA

Mulet recuerda a Planas que hay muchas formas de desmantelar a los laboratorios de referencia, como dejarles sin trabajo

La nota de prensa oficial del MAPA deja bien claro que “el nuevo Laboratorio Nacional de Sanidad Vegetal de Lugo asumirá las funciones progresivamente de los seis centros reconocidos como de referencia” 

València, 14 de febrero de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha recordado hoy al ministro de Agricultura, Luis Planas, que “decir que no van a desmantelar los laboratorios de València y que van a poder seguir existiendo es como prestarle un coche a alguien sin llaves y sin gasolina. Planas insinuó ayer que es falso que se vayan a cerrar los Laboratorios Nacionales de Referencia, pero lo cierto es que van a dejarles sin actividad trasladándola a Lugo”, ha reprochado Mulet.

Desde Compromís recuerdan que la propia nota de prensa oficial deja bien claro que “El MAPA colabora con seis centros reconocidos como referencia para distintas plagas o enfermedades, dependientes de otras tantas universidades y centros de investigación, cuyas funciones como laboratorios de referencia serán asumidas progresivamente por el Laboratorio Nacional”, de Lugo.

Para Mulet “la redacción es inequívoca por mucho que Planas intente desprestigiar tanto el comunicado oficial de los laboratorios de referencia como las iniciativas de Compromís en el Senado” y le ha advertido que “deberá replantearse la situación y explicarlo en la Comisión de Agricultura del Senado, pues hoy mismo hemos solicitado la comparecencia de Planas en el Senado para que explique las intenciones de centralizar en Lugo los actuales Laboratorios Nacionales de Referencia de Sanidad Vegetal existentes en la autonomía valenciana, pues hay profesionales y sus familias pendientes y preocupadas por su futuro laboral, que han estado dedicados con excelencia y esfuerzo a luchar desde hace 20 años contra las plagas de la agricultura española, algo que no parece hayan tenido demasiado en cuenta”.

La coalición ha recordado que el PSOE se comprometió en el acuerdo de investidura con Compromís a defender la agricultura valenciana y que invocar una descentralización administrativa para crear un nuevo organismo que abarcará la patología vegetal llevándose de nuestras universidades e institutos los actuales LNR algunos de los cuales forman parte de la Red Española de Laboratorios de Alerta Biológica (RE-LAB) “no parece que vaya en esa línea”.

 

Descarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *