Foto: Diario.es

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet ha reiterat que són urgents i necessàries les mesures que es preveu anunciarà en breu el Govern Central  per als afectats per la Borrasca Gloria, però ha exigit que les administracions no s’obliden de la devastació que ha arribat també a les comarques de l’interior del País Valencià o altres comunitats autònomes “ la neu i el gel han fet molt de mal, i és urgent també declarar zona catastròfica tant el litoral com l’interior, per a poder activar d’aquesta manera als comerços la petició d’actuació de les assegurances, aquells que tinguen la sort de tindre’ls contractats, o l’inici dels tràmits d’ajudes que comporta aquesta declaració”

Per a Mulet, més enllà d’aquesta declaració, cal prendre mesures per part de totes les administracions “recordem que estem parlant de la zona més despoblada de la nostra comunitat, i per tant, amb ajuntaments amb menys recursos materials i humans, són les persones que assenten la població en el nostre desert poblacional, i l’afecció al seu pilar econòmic, com és el sector primari, ha sigut devastador, i volem que no s’eclipse pel gran drama de la nostra costa”
Per a això, el senador valencianista ha exigit que s’apliquen per part de les administracions incentius fiscals als agricultors i ramaders afectats, “ s’han trencat camins rurals, alguns en finques particulars, hem vist com la neu ha afonat infraestructures agràries, magatzems, com pot ser letal per a certs cultius d’aguanten l’interior. Als ramaders se’ls farà molt difícil durant setmanes tornar a la normalitat, i davant això ha d’existir una resposta per part de totes les administracions, nosaltres ja ho hem traslladat a la central, les infraestructures de l’interior s’han de recuperar al mateix ritme que les del litoral, i que es pose a la mà de tots els ajuntaments afectats tots els mitjans disponibles per a recuperar els accessos a les explotacions ramaderes o masies i actuacions urgents per a garantir la supervivència dels animals”