El senador territorial demana informes oficials i pregunta si l’aposta davant l’emergència climàtica seran les detencions en lloc de posar solucions per millorar el transport col·lectiu

Madrid, 24 de gener de 2020

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha preguntat aquest matí al Govern pels fets que han tingut lloc aquest mateix matí a València, quan una dona que protestava “farta” pel mal servei de trens “ha estat identificada i detinguda per diversos agents de la Policia Nacional”, segons han explicat un grup d’usuaris.

“Aquesta usuària s’havia vist ja afectada per una cancel·lació d’un tren anterior i el que havia d’arribar a les 07.23 encara no ho havia fet a les 07.48 h. La gent està farta de denunciar demores i que ningú pose solucions, mentre el servei empitjora més i més” ha retret Mulet. Durant el matí han estat cancel·lats sense previ avís més de 14 trens al nucli de rodalies de València i les línies de Rodalies han perdut milers d’usuaris des que va començar la precarització de l’servei.

“Per això volem conèixer els fets que han portat a tal extrem a aquesta usuària i saber com es van a corregir; a més de conèixer si es van a disculpar-se amb ella per la desproporcionada actuació policial que potser hauria de centrar-se més en investigar les causes d’un servei que es publicita amb alguna cosa que no ofereix i que provoca disturbis laborals i familiars de tot tipus a milers de persones en comptes de detenir i identificar a una usuària que ha arribat hui al límit de la seua paciència, quan els detinguts segurament haurien de ser persones de Renfe i Adif”, ha assenyalat.

El representant valencianista ha apostat “per impulsar el transport per tren, un mitjà de transport col·lectiu i ecològic, que millora la fluïdesa, qualitat de l’aire de les nostres ciutats i connecta als seus ciutadans” davant de l’ús de transport privat. “No pareix que els anuncis de Govern davant de la crisi climàtica se solucionen d’aquesta manera mentre es fa ben poc per corregir els problemes de l’transport públic”, ha indicat.

Compromís ha presentat recentment al Senat una moció per reclamar inversions milionàries a la xarxa de rodalies de València, davant del mal servei que es presta i les nombroses mancances en la flota de trens, accessibilitat, de personal i de puntualitat del servei.

24012020detencio estacio VLC informe 24012020detencio estacio VLC

Compromís pregunta al Gobierno por la detención de una mujer en València harta del nefasto servicio ferroviario

El senador territorial pide informes oficiales y pregunta si la apuesta ante la emergencia climática van a ser las detenciones en vez de poner soluciones para mejorar el transporte colectivo

Madrid, 24 de enero de 2020

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha preguntado esta mañana al Gobierno por los hechos que han tenido lugar esta misma mañana en València, cuando una mujer que protestaba “harta” por el mal servicio de tren “ha sido identificada y detenida por varios agentes de la Policía Nacional”, según han explicado un grupo de usuarios.

“Esta usuaria se había visto ya afectada por una cancelación de un tren anterior y el que debía llegar a las 07.23 todavía no lo había hecho a las 07.48 h. La gente esta harta de denunciar demoras y que nadie ponga soluciones, mientras el servicio empeora más y más” ha reprochado Mulet. Durante la mañana han sido cancelados sin previo aviso más de 14 trenes en el núcleo de cercanías de València y las líneas de Cercanías han perdido miles de usuarios desde que comenzó la precarización del servicio.

“Por eso queremos conocer los hechos que han llevado a tal extremo a esta usuaria y saber cómo se van a corregir; además de conocer si se van a disculpar con ella por la desproporcionada actuación policial que tal vez debería centrarse más en investigar las causas de un servicio que se publicita con algo que no ofrece y que provoca disturbios laborales y familiares de todo tipo a miles de personas en vez de detener e identificar a una usuaria que ha llegado hoy al límite de su paciencia, cuando los detenidos seguramente deberían ser personas de Renfe y Adif”, ha señalado.

El representante valencianista ha apostado “por impulsar el transporte por tren, un medio de transporte colectivo y ecológico, que mejora la fluidez, calidad del aire de nuestras ciudades y conecta a sus ciudadanos” frente al uso de transporte privado. “No parece que los anuncios del Gobierno frente a la crisis climática se solucionen de esta manera mientras se hace bien poco para corregir los problemas del transporte público”, ha indicado.

Compromís ha presentado recientemente en el Senado una moción para reclamar inversiones millonarias en la red de cercanías de València, ante el mal servicio que se presta y las numerosas carencias en la flota de trenes, accesibilidad, falta de personal y de puntualidad del servicio.