Compromís demana a les autoritats de Cervera que recapaciten sobre les seues intencions d’arrencar i trasplantar dues oliveres mil·lenàries

Carles Mulet adverteix que els anys de lluita i conscienciació contra aquesta pràctica no han de menysprear-se d’un cop de ploma “i més per qui hauria de conèixer la normativa valenciana en aquesta matèria”

Castelló, 26 desembre 2019
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha criticat aquest matí les intencions de l’Ajuntament de Cervera del Maestrat d’incloure en la remodelació de la plaça de les Fàbriques dos exemplars d’oliveres mil·lenàries, tal com han alertat entitats de rigor i trajectòria com Maestrat Viu.

“La mateixa publicació a les xarxes socials de les intencions i característiques de la plaça entre aplaudiments i ànims del mateix alcalde i delegat de Consell en la província, Adolf Sanmartín, ens fan posar vermells, com si es tractés d’una broma de mal gust després d’anys de lluita i conscienciació de particulars i entitats com la Unió de Llauradors, contra aquesta pràctica salvatge i depredadora”, ha indicat Mulet.

Sanmartín com a persona lletrada que és, i pel càrrec que ostenta, hauria de conèixer de la legislació en la matèria i de la pròpia llei 4/2006, de 19 de maig, de la Generalitat Valenciana, de Patrimoni Arbori Monumental.

El senador de Compromís ha recordat que el mateix Sanmartín “va per lliure”, cosa que “no és nou” i va ignorar durant mesos els requeriments de Senat que se li van fer sobre la simbologia franquista que es mostrava al municipi, tot i la obligatorietat de donar resposta en dos mesos i del contingut de la mateixa Llei de la Memòria Històrica “el que implica un menyspreu especialment feridor cap a la legislació vigent”.

El representant de Compromís ha reclamat “explicacions” sobre el projecte final i conèixer d’on seran arrencats els exemplars i ha anunciat accions “en el cas que prosseguisquen amb la idea inicial”, ja que “el respecte cap a aquests béns vius patrimonials és absolut per la nostra part”.


Compromís pide a las autoridades de Cervera que recapaciten sobre sus intenciones de arrancar y trasplantar dos olivos milenarios

Carles Mulet advierte que los años de lucha y concienciación contra esta práctica no deben despreciarse de un plumazo “y más por quien debiera conocer la normativa valenciana en esta materia”

Castelló, 26 de diciembre de 2019
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha afeado esta mañana las intenciones del Ayuntamiento de Cervera del Maestrat de incluir en la remodelación de la plaza de les Fàbriques dos ejemplares de olivos milenarios, tal y como han alertado entidades del rigor y trayectoria como Maestrat Viu.

“La misma publicación en las redes sociales de las intenciones y características de la plaza entre aplausos y ánimos del propio alcalde y delegado del Consell en la provincia, Adolf Sanmartín, nos hacen sonrojar, como si se tratara de una broma de mal gusto tras años de lucha y concienciación de particulares y entidades como la Unió de Llauradors, contra esta práctica salvaje y depredadora”, ha indicado Mulet.

Sanmartín como persona letrada que es, y por el cargo que ostenta, debería conocer de la legislación en la materia y de la propia ley 4/2006, de 19 de mayo, de la Generalitat Valenciana, de Patrimonio Arbóreo Monumental.

El senador de Compromís ha recordado que el propio Sanmartín “va por libre”, algo que “no es nuevo” e ignoró durante meses los requerimientos del Senado que se le hicieron sobre la simbología franquista que se mostraba en el municipio, a pesar de la obligatoriedad de dar respuesta en dos meses y del contenido de la propia Ley de la Memoria Histórica “lo que implica un desprecio especialmente hiriente hacia la legislación vigente”.

El representante de Compromís ha reclamado “explicaciones” sobre el proyecto final y conocer de dónde serán arrancados los ejemplares y ha anunciado acciones “en el caso que prosigan con la idea inicial”, ya que “el respeto hacia estos bienes vivos patrimoniales es absoluto por nuestra parte”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *