El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, reitera la necessitat d’emprendre el desmantellament en 2020 de les infraestructures, de buscar responsables i evitar nous cambalaches entre administració i determinades empreses

Madrid, 23 desembre 2019
Compromís ha reclamat hui “que s’atenga el centenar de persones del Maestrat i Terres de l’Ebre afectades” pels danys causats per les vibracions i episodis sísmics causats per la plataforma Castor, durant el període que va tenir lloc el 2013. El senador d’ Compromís, Carles Mulet, ha recordat la “perversió” que va suposar que el Consell de Ministres de Rajoy abonés a Escal UGS en 2014 la totalitat de la indemnització prevista malgrat els terratrèmols generats, que van evidenciar que el projecte estava mal dissenyat i la planta inservible.

“Mai van haver de pagar-li a Escal UGS el total de la indemnització, com demanàvem i com així ho va veure també el Tribunal Constitucional. El més greu és que ningú de l’Executiu ha respost per aquesta maniobra i que a dia de hui seguisquen sense ser escoltats i atesos les desenes d’afectats que es van organitzar entorn a l’entitat Aplaca, (Associació d’Afectats pel Projecte Castor), el que veiem vergonyós en un país que presumeix de democràcia”, ha indicat Mulet.

Així Mulet ha reiterat la necessitat d’introduir canvis i perseguir des del futur Govern “aquest tipus de tripijocs”, les possibles responsabilitats en què va poder incórrer l’executiu de el PP, amb Rajoy i Soria al capdavant amb diners públics i que mai més es delegue en empreses privades projectes de tal magnitud, en els que pot acabar perjudicada la població “que, per descomptat ha de ser indemnitzada en la seua totalitat”.

Mulet ha demanat, finalment, que es donen explicacions del calendari de segellat que Compromís va revelar existia ja des de feia mesos, així com del seu desmantellament, i projectes a curt, mitjà i llarg termini “perquè 2020 siga l’any del desmantellament d’aquest malson i fiasco de l’enginyeria”, així com veure com es pot exigir a l’empresa que va cobrar il·legalment que assumisca el cost.

Compromís pide que se tenga en cuenta a las decenas de afectados del Castor y que los daños causados no queden sin compensar

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, reitera la necesidad de acometer el desmantelamiento en 2020 de las infraestructuras, de buscar responsables y evitar nuevos cambalaches entre administración y determinadas empresas

Madrid, 23 de diciembre de 2019
Compromís ha reclamado hoy “que se atienda al centenar de personas del Maestrat y Terres de l’Ebre afectadas” por los daños causados por las vibraciones y episodios sísmicos causados por la plataforma Castor, durante el período que tuvo lugar en 2013. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha recordado la “perversión” que supuso que el Consejo de Ministros de Rajoy abonara a Escal UGS en 2014 la totalidad de la indemnización prevista a pesar de los terremotos generados, que evidenciaron que el proyecto estaba mal diseñado y la planta inservible.

“Jamás tuvieron que pagarle a Escal UGS el total de la indemnización, como pedíamos y como así lo vio también el Tribunal Constitucional. Lo más grave es que nadie del Ejecutivo ha respondido por esta maniobra y que a día de hoy sigan sin ser escuchados y atendidos las decenas de afectados que se organizaron entorno a la entidad Aplaca, (Asociación de Afectados por el Proyecto Castor), algo bochornoso en un país que presume de democracia”, ha indicado Mulet.

Así Mulet ha reiterado la necesidad de introducir cambios y perseguir desde el futuro Gobierno “este tipo de cambalaches”, las posibles responsabilidades en las que pudo incurrir el ejecutivo del PP, con Rajoy y Soria a la cabeza con dinero público y que nunca más se delegue en empresas privadas proyectos de tal magnitud, en los que puede acabar perjudicada la población “que, por supuesto debe ser indemnizada en su totalidad”.

Mulet ha pedido, por último, que se den explicaciones del calendario de sellado que Compromís desveló existía ya desde hacía meses, así como de su desmantelamiento, y proyectos a corto, medio y largo plazo “para que 2020 sea el año del desmantelamiento de esta pesadilla y fiasco de la ingeniería”, así como ver cómo se puede exigir a la empresa que cobró ilegalmente que asuma su coste.