Els senadors Mulet i Navarrete van ser incisius durant la XI legislatura reclamant aquesta mesura al Senat i reclamen ara “que ACS pague fins a l’últim cèntim del desmantellament”

València, 31 d’octubre de 2019

Els senadors de la XI Legislatura Jordi Navarrete i Carles Mulet han manifestat la seua satisfacció per l’Acord del Consell de Ministres que accedeix a posar fi a la hibernació i al segellat dels pous de la planta Castor, tal com van reclamar la passada setmana.

Carles Mulet ha indicat que “encara que tard i com sempre en període electoral, el Govern ha realitzat d’una vegada l’esperat pas que els col·lectius que sempre hem estat contraris a aquest pufo de projecte estàvem reclamant, com és el segellat dels pous davant la imminent caducitat dels segells temporals”. La coalició al Senat ha realitzat des de la seua arribada a les institucions una intensa campanya de sol·licitud de documents i informes, preguntes i mocions per obtenir informació, crear una comissió d’investigació sobre això que va ser rebutjada pel PP i esvair l’opacitat que ha envoltat la lamentable resolució d’un projecte que es va evidenciar perillós i mal executat.

Navarrete ha lamentat la “irresponsabilitat” del Govern espanyol a l’hora de donar la resposta amb l’agilitat que la població requeria, després d’anys de paralitzades les infraestructures i de demores amb informes i contrainformes “que l’únic que han buscat era confirmar el que les institucions espanyoles ja van dictaminar i retardar la presa de decisions com la de hui, adoptada en període electoral”.

La passada setmana la coalició va demostrar aquesta circumstància posant en coneixement de l’opinió pública el Pla Previ de desmantellament de la infraestructura redactat en 2018. El Pla d’Hibernació va excedir els dos anys previstos i s’aproximaven a la seua caducitat dels segells temporals. “Una irresponsabilitat de la qual el PSOE només va manifestar a través de Zapatero un tímid perdó i segueixen sense mostrar el seu penediment d’una forma clara deixant-nos encara més anys aquesta ferralla en alta mar. Més demora no és acceptable, per injusta amb un territori castigat, en el qual no s’inverteix”, ha denunciat Jordi Navarrete, candidat de Més Compromís per Castelló.

El pla valora en 260 milions d’euros el desmantellament de les dues plantes i estructures. Mulet ha recordat a l’administració el seu grau de responsabilitat en tot el que ha passat i ha reclamat que “sancione Escal UGS i el grup principal, com és ACS, en cas que no desmantelle totes les instal·lacions per la seua incompetència manifesta, ja que no només ha estat la vergonya de l’enginyeria europea sinó un paradigma del poc respecte per la seguretat de la ciutadania perpetrat des de l’administració”.

Totes les iniciatives de la coalició sobre Castor al Senat
https://senat.compromis.net/e/castor/

Compromís manifiesta su agrado por el anuncio del sellado de los pozos del Castor y pide contrición al PSOE

Los senadores Mulet y Navarrete fueron incisivos durante la XI legislatura reclamando esta medida en el Senado y reclaman ahora “que ACS pague hasta el último céntimo del desmantelamiento”
València, 31 de octubre de 2019

Los senadores de la XI Legislatura Jordi Navarrete y Carles Mulet han manifestado su satisfacción por el Acuerdo del Consejo de Ministros que accede a poner fin a la hibernación y al sellado de los pozos de la planta Castor, tal y como reclamaron la pasada semana.

Carles Mulet ha indicado que “aunque tarde y como siempre en periodo electoral, el Gobierno ha realizado de una vez el esperado paso que los colectivos que siempre hemos sido contrarios a este pufo de proyecto estábamos reclamando, como es el sellado de los pozos ante la inminente caducidad de los sellos temporales”. La coalición en el Senado ha realizado desde su llegada a las instituciones una intensa campaña de solicitud de documentos e informes, preguntas y mociones para obtener información, crear una comisión de investigación al respecto que fue rechazada por el PP y desvanecer la opacidad que ha envuelto la lamentable resolución de un proyecto que se evidenció peligroso y mal ejecutado.

Navarrete ha lamentado la “irresponsabilidad” del Gobierno español a la hora de dar la respuesta con la agilidad que la población requería, después de años de paralizadas las infraestructuras y de demoras con informes y contrainformes “que lo único que han buscado era confirmar lo que las instituciones españolas ya dictaminaron y retrasar la toma de decisiones como la de hoy, adoptada en período electoral”.

La pasada semana la coalición demostró esta circunstancia poniendo en conocimiento de la opinión pública el Plan Previo de desmantelamiento de la infraestructura redactado en 2018. El Plan de Hibernación excedió los dos años previstos y se aproximaban a su caducidad los sellos temporales. “Una irresponsabilidad de la que el PSOE tan solo manifestó a través de Zapatero un tímido perdón y siguen sin mostrar su arrepentimiento de una forma clara dejándonos todavía más años esta chatarra en alta mar. Más demora no es aceptable, por injusta con un territorio castigado, en el que no se invierte”, ha denunciado Jordi Navarrete, candidato de Más Compromís por Castelló.

El plan valora en 260 millones de euros el desmantelamiento de las dos plantas y estructuras. Mulet ha recordado a la administración su grado de responsabilidad en todo lo que ha ocurrido y ha reclamado que “sancione Escal UGS y el grupo principal, como es ACS, en caso de que no desmantele todas las instalaciones por su incompetencia manifiesta, ya que no solo ha sido la vergüenza de la ingeniería europea sino un paradigma del poco respeto por la seguridad de la ciudadanía perpetrado desde la administración”.

Todas las iniciativas de la coalición sobre Castor en el Senado
https://senat.compromis.net/e/castor/