Compromís reclama actuacions al Govern per millorar la qualitat del tren convencional

Interpel·len al Govern per la incongruència de suprimir a l’estiu l’accés amb bicicletes a la línia Saragossa-Terol-València i demana tarifes més ajustades fins a Vinaròs

València, 27 d’agost de 2019
Compromís al Senat, integrat en el Grup d’Esquerra Confederal, ha interpel·lat al Govern sobre diferents mesures encaminades a millorar l’operativitat i servei del transport en tren i que poden redundar en benefici dels territoris pels quals passa.

Així,Carles Mulet, ha preguntat al Govern quan va a reduir les tarifes dels trens Regionals de la C6 fins a Vinaròs davant la necessitat de modular-les pel seu elevat preu “quan haurien de costar com un Rodalies”, millorar el seu servei i horaris i estendre’ls fins Tortosa. “Els usuaris i veïnes del Maestrat i Terres de l’Ebre ens assenyalen el benefici que, per als seus territoris, universitats, hospitals, instituts, etcètera podrien suposar enllaçar aquests territoris, que en l’actualitat compta amb tan sols quatre Regionals diaris amb parada a Tortosa i un de Rodalies Catalunya amb final a Vinaròs. Renfe no s’ha adaptat a les necessitats de la gent”, ha indicat el senador.

Al Maestrat els usuaris denuncien que els nous serveis de tren Castelló-Vinaròs acumulen retards diaris de forma injustificada i la pràctica habitual de desprogramacions de combois previstos, cosa que es tem s’intensifique en els pròxims mesos amb les obres del tercer fil i els treballs pendents en el Corredor.

D’altra banda, traslladarà les reclamacions d’alcaldes, plataformes i usuaris de les línies C3 i de les plataformes valencianes que es troben denunciant els problemes de modernització i falta de puntualitat dels trens de Rodalies i Mitja Distància.

En el cas de la C3, Foment no compleix la seua promesa de modernització de la línia. El Pla de Rodalies 2010-2020 pressupostava 3.400 milions d’inversió i ni amb governs del PSOE ni del PP a Moncloa ha arribat ni un 5% d’aquesta inversió en 7 anys. “Ni augment de la freqüència mitjançant la integració i via doble de la línia, ni la construcció de noves estacions, l’adequació de totes les estacions, integrar a la línia C3 el baixador de les Coves d’Utiel i l’estació de Camporrobles, que es restablisca el servei de baixador a Siete Aguas, intermodalitat amb la xarxa de Metro o de millora de l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Res”, ha afegit.

La manca d’inversió repercuteix directament en la qualitat i en la seguretat dels serveis que, a la vegada, impacta en el nombre de passatgers.

Cicloturisme
D’altra banda, Compromís ha interpel·lat al Govern per la “desencertada” decisió de Renfe de suprimir l’accés amb bicicletes a la línia Saragossa-Terol-València, restricció que complica especialment l’ús de la Via Verda que uneix Ojos Negros amb Sagunt, la més llarga l’Estat espanyol i molt utilitzada en aquestes dates per cicloturistes procedents entre altres d’Aragó, País Valencià i diferents països europeus, tal com ha denunciat el col·lectiu Pedalea recentment. “Renfe ha aparcat el servei públic i cancel·la unilateralment en el pitjor moment possible de l’any l’accés de bicicletes als trens, un fet amb massa repercussions per a territoris tan sensibles com Terol que requereixen d’activitat econòmica com el turisme i més si aquest és sostenible i respectuós”, ha assenyalat Mulet, que ha reclamat canvis per evitar aquestes afeccions, com que els treballs pendents es realitzen de nit.

DOCUMENTOS RELACIONADOS:

http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-informe-regionals.pdf
http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-pregunta-maestrat.pdf
http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-pregunta-4paquet-ferroviari.pdf
http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-pregunta-cicloturisme.pdf

Compromís reclama actuaciones al Gobierno para mejorar la calidad del tren convencional

Interpelan al Gobierno por la incongruencia de suprimir en verano el acceso con bicicletas a la línea Zaragoza-Teruel-València y pide tarifas más ajustadas hasta Vinaròs

València, 27 de agosto de 2019

Compromís en el Senado, integrado en el Grupo de Izquierda Confederal, ha interpelado al Gobierno sobre distintas medidas encaminadas a mejorar la operatividad y servicio del transporte en tren y que pueden redundar en beneficio de los territorios por los que pasa.

Así, Carles Mulet, ha preguntado al Gobierno cuando va a reducir las tarifas de los trenes Regionales de la C6 hasta Vinaròs ante la necesidad de modularlos por su elevado precio “cuando deberían costar como un Cercanías”, mejorar su servicio y horarios y extenderlo hasta Tortosa. “Los usuarios y vecinos del Maestrat y Terres de l’Ebre nos señalan el beneficio que, para sus territorios, universidades, hospitales, institutos, etcétera podrían suponer enlazar estos territorios, que en la actualidad cuenta con tan solo cuatro Regionales diarios con parada en Tortosa y uno de Cercanías Catalunya con final en Vinaròs. Renfe no se ha adaptado a las necesidades de la gente”, ha indicado el senador.

En el Maestrat los usuarios denuncian que los nuevos servicios de tren Castelló-Vinaròs acumulan retrasos diarios de forma injustificada y la práctica habitual de desprogramaciones de convoyes previstos, algo que se teme se intensifique en los próximos meses con las obras del tercer hilo y los trabajos pendientes en el Corredor.

Por otro lado, trasladará las reclamaciones de alcaldes, plataformas y usuarios de las líneas C3 y de las plataformas valencianas que se encuentran denunciando los problemas de modernización y falta de puntualidad de los trenes de Cercanías y Media Distancia.

En el caso de la C3, Fomento no cumple su promesa de modernización de la línea. El Plan de Cercanías 2010-2020 presupuestaba 3.400 millones de inversión y ni con gobiernos del PSOE ni del PP en Moncloa ha llegado ni un 5% de esa inversión en 7 años. “Ni aumento de la frecuencia mediante la integración y vía doble de la línea, ni la construcción de nuevas estaciones, la adecuación de todas las estaciones, integrar en la línea C3 el apeadero de las Cuevas de Utiel y la estación de Camporrobles, que se restablezca el servicio de apeadero en Siete Aguas, intermodalidad con la red de Metro o de mejora de la accesibilidad para las personas con movilidad reducida. Nada”, ha agregado.

La falta de inversión repercute directamente en la calidad y en la seguridad de los servicios, que a su vez impacta en el número de pasajeros.

Cicloturismo
Por otro lado, Compromís ha interpelado al Gobierno por la “desacertada” decisión de Renfe de suprimir el acceso con bicicletas a la línea Zaragoza-Teruel-València, restricción que complica especialmente el uso de la Vía Verde que une Ojos Negros con Sagunt, la más larga del Estado español y muy utilizada en estas fechas por cicloturistas procedentes entre otros de Aragón, País Valencià y distintos países europeos, tal y como ha denunciado el colectivo Pedalea recientemente. “Renfe ha aparcado el servicio público y cancela unilateralmente en el peor momento posible del año el acceso de bicis a los trenes, algo con demasiadas repercusiones para territorios tan sensibles como Teruel que requieren de actividad económica como el turismo y más si éste es sostenible y respetuoso”, ha señalado Mulet, que ha reclamado cambios para evitar estas afecciones, como que los trabajos pendientes se realicen de noche.

DOCUMENTOS RELACIONADOS:

http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-informe-regionals.pdf
http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-pregunta-maestrat.pdf
http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-pregunta-4paquet-ferroviari.pdf
http://senat.compromis.net/files/2019/08/27082019-pregunta-cicloturisme.pdf

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *