El PP proposa un port valencià per a les importacions de cítrics quan va rebutjar fa dos anys la proposta de Compromís

Mulet carrega contra la hipocresia i la fakepolíticadel PP “que és capaç de votar a favor de l’Acord amb Sud-àfrica i rebutjar mesures per afavorir la citricultura valenciana i després el contrari”

Madrid, 15 de febrer de 2019

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha criticat la inconsistència del discurs del PP “especialment del valencià al Senat”, ja que “és capaç de defensar dues postures totalment contràries” en matèria de defensa de la citricultura. El senador ha recordat que quan Compromís “va rebutjar en solitari la ratificació de l’Acord amb els països de Sud-àfrica, els populars van carregar contra nosaltres, titllant-nos d’alarmistes entrant en el terreny personal per defensar els nostres citricultors, igual que quan reclamarem que l’experiència i adequació del port de Castelló per al comerç de cítrics servira per establir-lo com a port d’entrada de les importacions”.

Els populars estan reconeixent, encara que no de forma expressa, que “Compromís tenia raó en tot el que hem dit sobre els cítrics, malgrat els seus vots contra els nostres posicionaments quan el PP era al Govern, el que haguera pogut estalviar als productors molts disgustos i evitar les quantioses pèrdues en què hem incorregut per les postures de PP i PSOE sobre els cítrics davant un Acord letal per al nostre camp, que pot suposar a més de l’econòmic un perill fitosanitari i per a la salut dels consumidors”, ha afegit.

Per a Mulet “la fakepolítica dels populars segueix ara proposant que el port de Castelló servisca com a port d’entrada d’aquestes importacions per la seua experiència en els controls davant d’altres d’Holanda o Espanya, quelcom que la coalició ja va proposar en Ple i Comissió d’Agricultura i que va comptar amb els vots en contra de la formació de dretes“. El 25 de gener de 2017 els recordàvem la vulnerabilitat dels sistemes de control que s’han demostrat amb la Xylella fastidiosa, un bacteri arribat d’Amèrica, que afecta amb virulència els cultius italians i amenaça als de la conca mediterrània, especialment els més propers de França i Espanya i que podia posar en escac cultius de vital importància a les comarques de Castelló, València i Alacant “com finalment va passar, ja que van evitar dotar de més personal inspector i de més fons per la seua lluita i eradicació”.

Per al senador territorial i portaveu al Senat “ha estat una llàstima haver tingut a uns representants tan irresponsables quan es tractava de prendre mesures urgents”.

El PP propone un puerto valenciano para las importaciones de cítricos cuando rechazó hace dos años la propuesta de Compromís

Mulet arremete contra la hipocresía y la fakepolíticadel PP “que es capaz de votar a favor del Acuerdo con Sudáfrica y rechazar medidas para favorecer la citricultura valenciana y luego lo contrario”

Madrid, 15 de febrero de 2019

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha criticado la inconsistencia del discurso del PP “especialmente del valenciano en el Senado”, pues “es capaz de defender dos posturas totalmente contrarias” en materia de defensa de la citricultura. El senador ha recordado que cuando Compromís “rechazó en solitario la ratificación del Acuerdo con los países de Sudáfrica, los populares arremetieron contra nosotros tildándonos de alarmistas entrando en el terreno de lo personal por defender a nuestros citricultores, al igual que cuando reclamamos que la experiencia y adecuación del puerto de Castelló para el comercio de cítricos sirviera para establecerlo como puerto de entrada de las importaciones”.

Los populares están reconociendo, aunque no de forma expresa, que “Compromís tenía razón en todo lo que hemos dicho sobre los cítricos a pesar de sus votos contra nuestros posicionamientos cuando el PP estaba en el Gobierno, lo que hubiera podido ahorrar a los productores muchos disgustos y evitar las cuantiosas pérdidas en que hemos incurrido por las posturas de PP y PSOE sobre los cítricos ante un Acuerdo letal para nuestro campo que puede suponer además del económico un peligro fitosanitario y para la salud de los consumidores”, ha agregado.

Para Mulet “la fakepolítica de los populares sigue ahora proponiendo que el puerto de Castelló sirva como puerto de entrada de estas importaciones por su experiencia en los controles frente a otros de Holanda o España, algo que la coalición ya propuso en Pleno y Comisión de Agricultura y que contó con los votos en contra de la formación de derechas”. El 25 de enero de 2017 les recordábamos la vulnerabilidad de los sistemas de control que se han demostrado con la Xylella fastidiosa, una bacteria llegada de América, que afecta con virulencia los cultivos italianos y amenaza a los de la cuenca mediterránea, especialmente los más próximos de Francia y España y que podía poner en jaque cultivos de vital importancia en las comarcas de Castelló, València y Alacant “como finalmente ocurrió ya que evitaron dotar de más personal inspector y de más fondos para su lucha y erradicación”.

Para el senador territorial y portavoz en el Senado “ha sido una lástima haber tenido a unos representantes tan irresponsables cuando se trataba de tomar medidas urgentes”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *