Mulet recorda que tots els partits del Senat excepte Compromís van ratificar al Senat l’acord d’amb Sud-àfrica

El portaveu de Compromís afirma que si el PP tinguera una mica de decència demanaria disculpes pels desqualificatius proferits quan Compromís alertava contra el tractat.

Madrid, a 20 de gener de 2019. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha mostrat l’estupor per les peticions públiques de pràcticament tots els partits, perquè la Unió Europea aplique ara la clàusula de salvaguarda a l’acord de la UE amb els cinc països de l’Àfrica meridional, quan va ser a l’abril d’aquest mateix 2018, quan tots els partits van votar en contra de la proposta de Compromís de no ratificació d’acord ( únicament ERC i Unidos Podeom es va abstindre, la resta, amb PP i PSOE van votar en contra), i tot seguit, en la mateixa votació, tots, excepte ERC que es va abstindre, van votar a favor de ratificar aquest tractat que Compromís alertava era letal. Únicament Compromís, en aqueix ple, va votar a favor de la proposta de no ratificació presentada pels valencianistes, i després en contra de la ratificació; o cosa que és el mateix, PP,PSOE, Ciutadans, Podemos, PDCAT, PNB i els minoritaris, van ratificar l’acord malgrat el llarg advertiment en ple feta per Compromís.

Mulet ha recordat que la defensa del PP a aquest acord es va limitar a desqualificacions personals cap al senador, l l senador per Madrid, Carlos Aragonés, es va limitar a la desqualificació amb arguments com això“El que vosté proposa, a part de ser un impossible, és a dir, un brindis al sol, a costa de les majories absolutes o del bipartidisme, no se sap de qui, (..). Bé, resulta amb això, senador, que vosté pretén, primer, un impossible pràctic i, després, una espècie d’escàndol diplomàtic formidable, segons el qual hi ha trenta-huit Estats pendents del vot individual d’un senador a Espanya per a aprovar un acord econòmic internacional. És fantàstic. Això a mi em deixa perplex. Jo vinc de la Cambra Baixa, però em deixa perplex la facilitat parlamentària que també té el Senat respecte, no a l’empara de la minoria, sinó al curs lliure de la voluntat individual d’un senador. És que no s’ha molestat ni el concurs de la resta, d’algun altre grup. Senador, de què estem parlant? De la seua voluntat individual contra tots. En nom de qui? No se sap”
El portaveu dels valencianistes en la Cambra Alta, ha animat als grups a repassar el diari de sessions els vídeos de les intervencions, “ara tots es pugen al carro de demanar aplicar la clàusula de salvaguarda europea davant els efectes letals en el camp valencià d’aquest acord, però s’obliden que fa menys de huit mesos el ratificaven amb alegria. El PP va arribar a una intervenció que va fregar l’insult personal, i sempre han intentat ridiculitzar nostres constants peticions en el Senat exigint un tracte just amb els cítrics, ara no tenen la més mínima credibilitat per a intentar traure rèdit partidista de les mobilitzacions. Recordem com vam ser no solament els únics que exigim no ratificar l’acord, els únics que votem en contra, i els primers que exigim aplicar la clàusula de salvaguarda. Rectificar és de savis, però almenys una disculpa pels insults, i una altra, pels efectes que ha tingut en el camp valencià el seu irresponsable vot”•

Video debate:
www.senado.es/web/actividadparlamentaria/actualidad/video/index.html?s=12_S000040_034_01&ig=643258

Votación:
www.senado.es/web/actividadparlamentaria/sesionesplenarias/pleno/rwdsesionespleno/detalle/votaciones/index.html?sp=46&legis=12&id1=34&id2=803&tv=SI&ord=A
diari de sessions:
www.senado.es/legis12/publicaciones/pdf/senado/ds/DS_P_12_64.PDF#page=74
página 148 i següents
vídeo del debate:
http://www.senado.es/web/actividadparlamentaria/actualidad/video/index.html?s=12_S000040_034_01&ig=643258

Arxivat en: Activitat Parlamentaria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *