Jordi Navarrete: “Amb l’arribada de Compromís hi ha un abans i un després per als valencians al Senat”

La coalició ha aconseguit aprovar mocions instant el Govern a actuar en penya-segats i cales del Maestrat, canalitzar barrancs, millorar el servei de DNI, el reconeixement legal del caràcter consuetudinari dels tribunals de reg i denunciat el mal servei i infraestructures ferroviàries

Madrid, 28 desembre 2018
El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha manifestat hui que el pas de Compromís pel Senat serà recordat per l’activitat dels seus senadors i pel grau d’aprovació d’iniciatives en els òrgans d’aquest. “Amb nosaltres s’ha començat a parlar d’agricultura mediterrània, dels problemes de la citricultura, de la manca d’actuacions en les conques hidrogràfiques, de la desinversió en infraestructures essencials per a la nostra economia i del maltractament econòmic que patim”, ha assenyalat Navarrete.

De fet Compromís ha plantejat durant l’any que ara finalitza qüestions com la reciprocitat de les emissions de les televisions autonòmiques, la perillositat de la N-238, el reconeixement del caràcter consuetudinari dels tribunals d’Aldaia i Oriola,l’oblit en la canalització de rambles com la d’Alcalà i els altres projectes d’Acuamed anul·lats per el Govern el 2007 “i que vam aconseguir instar el Govern a executar recentment en Comissió”, la manca d’actuacions en els penya-segats de Vinaròs i Benicarló pel MAPAMA i denunciat el mal servei i lentitud amb què funciona a Castelló el pseudoAVE i la posada en funcionament tard i malament dels nous trens fins a Vinaròs.

“Hem insistit en el problema de les dessaladores de Castelló i Sagunt i amb els problemes de nitrats de l’Eliana, però també reclamat un front comú contra la sequera i la celebració d’eleccions al camp”, ha agregat. Navarrete ha recordat a més com instantànies d’un any que ara acaba “el lliurament d’un document a Cristóbal Montoro en què li demanàvem finançar en els PGE d’una forma més justa als valencians, petició que va ser efímera però que continuarem exigint el 2019” .

Per al senador “la presència de Compromís ha suposat un revulsiu a la dicotomia PP / PSOE que tant de mal ens ha fet i hem plantejat qüestions com els trens de rodalies, la reivindicació del Dret Civil, millores en les autopistes o en la necessitat que el Govern invertisca d’una vegada en trens, estacions i vies en el nostre territori”.

El senador ha lamentat l’opacitat existent i el fracàs d’iniciatives relacionades amb el projecte Castor “que rebutgem i seguim detestant, de manera que intensificarem el 2019 que es posen punts sobre les is”, ha relatat. Finalment ha lamentat que l’àmplia majoria del PP al Senat “estiga propiciant posicionaments tan retrògrads cap a aspectes com la investigació de bombardejos nazis al Maestrat o la digitalització de la ràdio com es fa a Europa” i ha retret als populars que“no vulguen avançar en la modernitat ni en aspectes com la gratuïtat i qualitat en la radiodifusió espanyola”.

Compromís ha reclamat la compareixença d’alts càrrecs de Renfe, de la ministra de Transició Ecològica pels danys de les riuades, per explicar el futur de les plantes del Castor, del Delegat del Govern a València per les activitats amb impunitat de grups ultres o de la secretària autonòmica d’Hisenda per explicar els problemes de finançament que pateix aquesta autonomia.

Jordi Navarrete: “Con la llegada de Compromís hay un antes y un después para los valencianos en el Senado”

La coalición ha conseguido aprobar mociones instando al Gobierno a actuar en acantilados y calas del Maestrat, canalizar barrancos, mejorar el servicio de DNI, el reconocimiento legal del carácter consuetudinario de los tribunales de riego y denunciado el mal servicio e infraestructuras ferroviarias

Madrid, 28 de diciembre de 2018
El senador por Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha manifestado hoy que el paso de Compromís por el Senado será recordado por la actividad de sus senadores y por el grado de aprobación de iniciativas en los órganos del mismo. “Con nosotros se ha comenzado a hablar de agricultura mediterránea, de los problemas de la citricultura, de la falta de actuaciones en las cuencas hidrográficas, de la desinversión en infraestructuras esenciales para nuestra economía y del maltrato económico que sufrimos”, ha señalado el Navarrete.

De hecho Compromís ha planteado durante el año que ahora finaliza cuestiones como la reciprocidad de las emisiones de las televisiones autonómicas, la peligrosidad de la N-238, el reconocimiento del carácter consuetudinario de los tribunales de Aldaia y Orihuela, el olvido en la canalización de ramblas como la de Alcalà y los otros proyectos de Acuamed anulados por el Gobierno en 2007 “y que conseguimos instar al Gobierno a ejecutar recientemente en Comisión”, la falta de actuaciones en los acantilados de Vinaròs y Benicarló por el MAPAMA y denunciado el mal servicio y lentitud con el que funciona en Castelló el pseudoAVE y la puesta en funcionamiento tarde y mal de los nuevos trenes hasta Vinaròs.

“Hemos insistido en el problema de las desaladoras de Castelló y Sagunt y con los problemas de nitratos de l’Eliana, pero también reclamado un frente común contra la sequía y la celebración de elecciones en el campo”, ha agregado. Navarrete ha recordado además como instantáneas de un año que ahora acaba “la entrega de un documento a Cristóbal Montoro en el que le pedíamos financiar en los PGE de una forma más justa a los valencianos, petición que fue efímera pero que continuaremos exigiendo en 2019”.

Para el senador “la presencia de Compromís ha supuesto un revulsivo a la dicotomía PP/PSOE que tanto daño nos ha hecho y hemos planteado cuestiones como los trenes de cercanías, la reivindicación del Derecho Civil, mejoras en las autopistas o en la necesidad de que el Gobierno invierta de una vez en trenes, estaciones y vías en nuestro territorio”.

El senador ha lamentado la opacidad existente y el fracaso de iniciativas relacionadas con el proyecto Castor “que rechazamos y seguimos detestando, por lo que intensificaremos en 2019 que se pongan puntos sobre íes”, ha relatado. Finalmente ha lamentado que la holgada mayoría del PP en el Senado “esté propiciando posicionamientos tan retrógrados hacia aspectos como la investigación de bombardeos nazis en el Maestrat o la digitalización de la radio como se hace en Europa” y ha reprochado a los populares que“no quieran avanzar en la modernidad ni en aspectos como la gratuidad y calidad en la radiodifusión española”.

Compromís ha reclamado la comparecencia de altos cargos de Renfe, de la ministra de Transición Ecológica por los daños de las riadas, para explicar el futuro de las plantas del Castor, del Delegado del Gobierno en València por las actividades con impunidad de grupos ultras o de la Secretaria Autonómica de Hacienda para explicar los problemas de financiación que sufre esta autonomía.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *