Compromís demana la compareixença de Borrell i Calvo per relegar la crisi dels immigrants en el vaixell de Santa Pola

La coalició lamenta que el cas del pesquer ‘Nuestra Madre Loreto’ de Santa Pola no ha despertat el mateix interès que el Govern espanyol va demostrar amb l’Aquarius

Madrid, 29 de novembre de 2018

El portaveu i senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha exigit hui la compareixença del ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrelli de la vicepresidenta Carmen Calvo, “per l’absència del Govern espanyol” en la crisi que afecta la situació migratòria a la Mediterrània i que ha afectat de ple a la tripulació de l’embarcació ‘Nuestra Madre Loreto’, de Santa Pola (Alacant).

Mulet ha recordat “com el Govern espanyol va córrer per no veure’s en un paper secundari després de l’oferiment del Govern valencià i Ajuntament de València en el rescat de l’Aquarius” i el drama que afectava centenars de persones rescatades “i veiem com continua sense donar una resposta eficaç a uns mariners que es troben a milles de distància de casa seua amb una dotzena de persones rescatades de Líbia, Mali i Senegal i en una situació límit“.

Des de la coalició recorden la dramàtica situació que viuen milions de persones que es veuen abocades a jugar-se la vida tractant de creuar la Mediterrània a la recerca d’una situació millor a Europa “situacions d’emergències en què el Govern espanyol no pot ni ha de romandre immòbil“. En aquest sentit el representant territorial ha demanat al Govern central que es coordine amb el valencià i la ciutat de València que ja s’ha oferit a acollir als afectats per iniciar una operación urgent dels afectats i que mostre el seu compromís amb aquestes persones i facilite el seu rescat, garantia de queviures i que puguen ser atesos com més aviat per personal especialitzat. “Fem una crida a la humanitat d’aquest Govern progressista, de manera que els demanem que prioritzen l’atenció a aquesta crisi que afecta també a una embarcació de pesca valenciana i que necessita de la seua solidaritat urgent“, ha abundat.

La coalició ha lamentat que Borrell no prenga cartes en l’assumpte “per tindre el cap en altres coses” i que la vicepresidenta Calvo ignore al Defensor i propose ports perillosos com Líbia on dur l’embarcació “el que rebutgen els propis mariners“.

Compromís pide la comparecencia de Borrell y Calvo por relegar la crisis de los inmigrantes en el buque de Santa Pola

La coalición lamenta que el caso del pesquero ‘Nuestra Madre Loreto’ de Santa Pola no ha despertado el mismo interés que el Gobierno español demostró con el Aquarius

Madrid, 29 de noviembre de 2018

El portavoz y senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha exigido hoy la comparecencia del ministro de Asuntos Exteriores, Unión Europea y Cooperación, Josep Borrelly de la vicepresidenta Carmen Calvo, “por la ausencia del Gobierno español” en la crisis que afecta la situación migratoria en el Mediterráneo y que ha afectado de pleno a la tripulación de la embarcación ‘Nuestra Madre Loreto’, de Santa Pola (Alacant).

Mulet ha recordado “cómo el Gobierno español corrió para no verse en un papel secundario tras el ofrecimiento del Gobierno valenciano y Ayuntamiento de València en el rescate del Aquarius” y el drama que afectaba a cientos de personas rescatadas “y vemos como sigue sin dar una respuesta eficaz a unos marineros que se hallan a millas de distancia de sus casas con una docena de personas rescatadas de Libia, Mali y Senegal y en una situación límite”.

Desde la coalición recuerdan la dramática situación que viven millones de personas que se ven abocadas a jugarse la vida tratando de cruzar el Mediterráneo en busca de una situación mejor en Europa “situaciones de emergencias en las que el Gobierno español no puede ni debe permanecer inmóvil”. En este sentido el representante territorial ha pedido al Gobierno central que se coordine con el valenciano y la ciudad que València que se ha ofrecido a acoger a los afectados para iniciar un rescate urgente de los afectados y que muestre su compromiso con estas personas y facilite su rescate, garantía de víveres y que puedan ser atendidos cuanto antes por personal especializado. “Hacemos un llamamiento a la humanidad de este Gobierno progresista, por lo que les pedimos que prioricen la atención a esta crisis que afecta también a una embarcación de pesca valenciana y que precisa de su solidaridad urgente”, ha abundado.

La coalición ha lamentado que Borrell no tome cartas en el asunto “por tener la cabeza en otras cosas” y que la vicepresidenta Calvo ignore al Defensor y proponga puertos peligrosos como Libia donde llevar la embarcación “algo que rechazan los propios marineros”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *