El PP tindrà l’oportunitat dimarts de condemnar al Senat desenes de dictadures i països que no respecten els Drets Humans

Compromís incorpora a la moció del PP sobre els drets humans a Veneçuela, Cuba i Nicaragua esmenes per a exigir el compliment de la legalitat i resolucions internacionals davant abusos i violacions, llibertats, pena de mort, assassinats de periodistes, manca de democràcia, repressions i restriccions de tot tipus al món

VALÈNCIA, 18 DE NOVEMBRE DE 2018

Els representants de Compromís, Carles Mulet Jordi Navarrete, han esmenat la moció del PP referida a l’absència de drets humans únicament a Veneçuela, Nicaragua i Cuba, perquè es debata també la condemna a nombrosos països que no respecten drets de tota mena, segons denuncien organitzacions no governamentals, observadors de drets humans, partits polítics i col·lectius.

Proposem reconèixer els drets polítics i llibertats bàsiques, exigir el cessament d’abusos, detencions d’activistes i opositors, la pena de mort, la repressió de manifestants pacífics, existència de presos de consciència, demanar la democratització dels seus sistemes, respecte als col·lectius LGTBI, restriccions sobre els mitjans de comunicació, censura d’Internet, partits polítics, desaparició de periodistes, la vulneració de drets en el col·lectius de dones, les desaparicions forçades, detencions arbitràries, crims de dret internacional, respecte als refugiats, càstigs físics … els populars tenen l’oportunitat de demostrar que estan pels drets humans i no pel populisme, l’agitació, la confrontació i la crispació, com fan constantment al Senat amb mocions sobre Veneçuela, la unitat d’Espanya, la Constitució i Catalunya, així com investigar als rivals polítics utilitzant la cambra de manera injusta“, ha indicat el port avoz de Compromís, Carles Mulet.

La moció abunda en països com l’Afganistan, Algèria, Angola, Azerbaidjan, Bahrain, Bielorússia, Brunei, Burundi, Cambodja, Camerun, República Centreafricana, el Txad, la Xina, al Congo, Cuba, Djibouti, Egipte, Guinea Equatorial, Eritrea, Etiòpia , Gabon, Iran, Iraq, Jordània, Kazakhstan, Kirguizistan, Laos, Líbia, el Marroc, Mauritània, Myanmar, Corea del Nord, Oman, Pakistan, Qatar, Rússia, Rwanda, Aràbia Saudita, Somàlia, Sudan, Swazilàndia, Síria, Tanzània, Turkia, Turkmenistan, Unió dels Emirats Àrabs Units, Uzbekistan, Veneçuela, Vietnam, Iemen i Zimbabwe “on els drets humans disten molt de ser respectats“.

Mulet anima el PP a reconèixer el paper que juguen monarquies, governs corruptes i règims totalitaris i assassins “capaços de salvatjades contra les persones que ens escandalitzen i no podem mirar cap a un altre costat o fer política amb els dictadors que no són amics o amb qui no fem negocis armamentístics o els venem béns i serveis. Lamentablement encara hi ha milions de persones atrapades en la violència i en mans de dirigents, terroristes capaços de horribles crims contra la població civil als que no hem d’oblidar“, ha conclòs.

15112018_esmenesiberoamerica_reg_133229 15112018_esmenesPPiberoamerica_reg_133228

El PP tendrá la oportunidad el martes de condenar en el Senado decenas de dictaduras y países que no respetan los Derechos Humanos

Compromís incorpora en la moción del PP sobre los derechos humanos en Venezuela, Cuba y Nicaragua enmiendas para exigir el cumplimiento de la legalidad y resoluciones internacionales ante abusos y violaciones, libertades, pena de muerte, asesinatos de periodistas, falta de democracia, represiones y restricciones de todo tipo en el mundo

València, 18 de noviembre de 2018

Los representantes de Compromís, Carles Mulet Jordi Navarrete, han enmendado la moción del PP referida a la ausencia de derechos humanos únicamente en Venezuela, Nicaragua y Cuba, para que se debata también la condena a numerosos países que no respetan derechos de toda clase, según denuncian organizaciones no gubernamentales, observadores de derechos humanos, partidos políticos y colectivos.

Proponemos reconocer los derechos políticos y libertades básicas, exigir el cese de abusos, detenciones de activistas y opositores, la pena de muerte, la represión de manifestantes pacíficos, existencia de presos de conciencia, pedir la democratización de sus sistemas, respeto a los colectivos LGTBI, restricciones sobre los medios de comunicación, censura de Internet, partidos políticos, desaparición de periodistas, la vulneración de derechos en el colectivos de mujeres, las desapariciones forzadas, detenciones arbitrarias, crímenes de derecho internacional, respeto a los refugiados, castigos físicos… los populares tienen la oportunidad de demostrar que están por los derechos humanos y no por el populismo, la agitación, la confrontación y la crispación, como hacen constantemente en el Senado con mociones sobre Venezuela, la unidad de España, la Constitución y Cataluña, así como investigar a los rivales políticos utilizando la cámara de forma torticera”, ha indicado el portavoz de Compromís, Carles Mulet.

La moción abunda en países como Afganistán, Argelia, Angola, Azerbaiyán, Bahréin, Bielorrusia, Brunei, Burundi, Camboya, Camerún, República Centroafricana, el Chad, la China, el Congo, Cuba, Djibouti, Egipto, Guinea Ecuatorial, Eritrea, Etiopia, Gabón, Irán, Irak, Jordania, Kazajstán, Kirguistán, Laos, Libia, Marruecos, Mauritania, Myanmar, Corea del Norte, Omán, Pakistán, Qatar, Rusia, Ruanda, Arabia Saudí, Somalia, Sudán, Suazilandia, Siria, Tanzania, Turkía, Turkmenistán, Emiratos Árabes Unidos, Uzbekistán, Venezuela, Vietnam, Yemen y Zimbabwe “donde los derechos humanos distan mucho de respetarse”.

Mulet anima al PP a reconocer el papel que juegan monarquías, gobiernos corruptos y regímenes totalitarios y asesinos “capaces de salvajadas contra las personas que nos escandalizan y no podemos mirar hacia otro lado o hacer política con los dictadores que no son amigos o con quienes no hacemos negocios armamentísticos o les vendemos bienes y servicios. Lamentablemente todavía existen millones de personas atrapadas en la violencia y en manos de dirigentes, terroristas capaces de horrendos crímenes contra la población civil a quienes no debemos olvidar”, ha concluido.

Descarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *