Compromís demana la compareixença al Senat de la ministra de Transició Ecològica perquè explique els seus plans contra les riuades

La coalició defensa que els ajuntaments no tenen per què suportar les reparacions causades per la deixadesa de funcions de les confederacions i que “té més sentit prevenir que estar cada any fent reparacions”

VALÈNCIA, 17 DE NOVEMBRE DE 2018

Els representants de Compromís, Carles MuletJordi Navarrete, han sol·licitat al Senat la compareixença de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè explique les seues previsions i plans per a reduir les inundacions i els devastadors efectes que tenen les pluges al País Valencià de forma reiterada. “Volem conèixer si seguirà amb la política dels seus predecessors d’amagar el cap sota l’ala i que les administracions i particulars paguen els danys o si es va a posar fil a l’agulla a començar a abordar les actuacions previstes en el Pla antirriades“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

La coalició considera que la present legislatura pot considerar-se com “perduda” en aquesta matèria, ja que segueixen sense realitzar-se la neteja de lleres, tractaments per eradicar les canyes invasores i l’aigua discorre sense control per l’absència de canalitzacions, danyant cultius, posant béns en perill, infraestructures i deixant en situació molt vulnerable a desenes de municipis valencians.

En l’actualitat 136 valencians es troben amb risc d’inundació. D’aquestes 48 amb un risc alt i 88 amb un risc mitjà. Del Pla Antirriades (PGRI) segueixen sense executar-se obres com el drenatge de la Rambla d’Alcalà de Xivert, l’Adequació de l’Quadro de Santiago, a Benicàssim, la canalització del barranc Juan de Mora a Nules, l’ampliació del desguàs del riu Sec a Castelló, la derivació del barranc de la Saleta (Aldaia), el drenatge de la conca del Poyo (Parc Natural de l’Albufera), condicionament del riu Túria, canalització del Carraixet, el Pla General d’Inundacions del Xúquer, motes de defensa, el drenatge del riu Vaca, el drenatge de la rambla Gallinera, del riu Gorgos, l’adequació dels barrancs del riu Girona, del barranc Fondo i la rambla de Albir, l’adequació del riu Amadorio, les preses de Montesa, Sallent i Vilamarxant, la laminació en el Barranc Fondo i la recuperació de l’Estany de Cullera entre d’altres.

El senador de Compromís, ha titllat d'”injust” que els ajuntaments valencians siguen constantment els afectats pels episodis de gotes fredes i pluges torrencials i ha demanat a l’administració central “que és qui ha de liderar aquestes obres que són de la seua competència” que es pose d’una vegada a treballar “ja que és més lògic eliminar els perills que estar anualment gastant diners per pal·liar els danys“.

El senador castellonenc, recordarà a la Comissió de Transició Ecològica del proper dijous a les autoritats del ministeri els deures pendents en aquesta matèria en el territori valencià.

Compromís pide la comparecencia en el Senado de la ministra de Transición Ecológica para que explique sus planes contra las riadas 

La coalición defiende que los ayuntamientos no tienen por qué soportar las reparaciones causados por la dejación de funciones de las confederaciones y que “tiene más sentido prevenir que estar cada año haciendo reparaciones

València, 17 de noviembre de 2018

Los representantes de Compromís, Carles MuletJordi Navarrete, han solicitado en el Senado lacomparecencia de la ministra de Transición Ecológica, Teresa Ribera, para que explique sus previsiones y planes para reducir las inundaciones y los devastadores efectos que tienen las lluvias en el País Valenciano de forma reiterada. “Queremos conocer si va a seguir con la política de sus predecesores de esconder la cabeza debajo del ala y que las administraciones y particulares paguen los daños o si se va a poner manos a la obra en comenzar a abordar las actuaciones previstas en el Plan Antirriadas”, ha señalado Jordi Navarrete.

La coalición considera que la presente legislatura puede considerarse como “perdida” en esta materia, pues siguen sin realizarse la limpieza de cauces, tratamientos para erradicar las cañas invasoras y el agua discurre sin control por la ausencia de canalizaciones, dañando cultivos, poniendo bienes en peligro, infraestructuras y dejando en situación muy vulnerable a decenas de municipios valencianos.

En la actualidad 136 valencianos se hallan con riesgo de inundación. De éstas 48 con un riesgo alto y 88 con un riesgo medio. Del Plan Antirriadas (PGRI) siguen sin ejecutarse obras como el drenaje de la Rambla de Alcalà de Xivert, la Adecuación del Quadro de Santiago, en Benicàssim, el encauzamiento del barranco Juan de Mora en Nules, la ampliación del desagüe del riu Sec en Castelló, la derivación del barranco de la Saleta (Aldaia), el drenaje de la cuenca del Poyo (Parque Natural de l’Albufera), acondicionamiento del río Turia, encauzamiento del Carraixet, el Plan General de Inundaciones del Júcar, motas de defensa, el drenaje del río Vaca, el drenaje de la rambla Gallinera, del río Gorgos, la adecuación de los barrancos del rio Girona, del barranco Hondo y la rambla de Albir, la adecuación del río Amadorio, las presas de Montesa, Sellent y Vilamarxant, la laminación en el Barranco Hondo y la recuperación de l’Estany de Cullera entre otras.

El senador de Compromís, ha tildado de “injusto” que los ayuntamientos valencianos sean constantemente los afectados por los episodios de gotas frías y lluvias torrenciales y ha pedido a la administración central “que es quien debe liderar estas obras que son de su competencia” que se ponga de una vez a trabajar “pues es más lógico eliminar los peligros que estar anualmente gastando dinero para paliar los daños”.

El senador castellonense, recordará en la Comisión de Transición Ecológica del próximo jueves a las autoridades del ministerio los deberes pendientes en esta materia en el territorio valenciano.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *