Compromís proposa als grups crear al Senat una comissió d’investigació sobre l’espionatge de Villarejo i les clavegueres

Maria Dolores de Cospedal hauria encarregat segons els nous àudios espiar el senador Javier Arenas pagant a les clavegueres de l’Estat. La coalició vol saber el paper que va jugar l’exdirector general de la Policia, Ignacio Cosidó i els seus contactes amb José Manuel Villarejo

Madrid, 2 de novembre de 2018

Compromís ha animat els grups del Senat a crear una comissió d’investigació a la cambra alta per aclarir l’existència d’espionatges ordenats presumptament per l’entorn de l’exministra i exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal al senador popular Javier Arenasa través d’ pagaments a l’ex comissari, hui a la presó, José Manuel Villarejo.

El portaveu dels valencianistes, Carles Mulet, ha titllat de “molt greus” les pràctiques dels conservadors des de les denominades clavegueres de l’Estat, estructura que utilitzarien en la seua autodefensa en els casos de suposada finançament irregular que els assetjaven com Gürtel i els contactes de Cospedal “amb una persona hui qüestionada que ha campat amb els seus negocis durant anys amb l’aquiescència dels diferents governs“. Per a Mulet “és molt preocupant que s’encarregaren des d’alts càrrecs investigacions a senadors i exsenadors com Arenas o que fins i tot se’ls informés de l’existència de talps de la policia a la seu central de Gènova, de ser certes les informacions periodístiques i àudios publicats” .

Per al senador territorial “el PP ha tingut una forma molt estranya de fer política de defensa i atac amb la utilització d’informes i filtracions i els principals personatges haurien de comparèixer al Senat per donar compte d’aquestes investigacions, del paper de l’exdirector general de la policia, Ignacio Cosidó i la seua relació complaent amb les activitats de l’excomissari o la manipulació de la policia per protegir alguns polítics“.

En aquest sentit ha reptat a la resta de partits a rubricar una petició conjunta de comissió d’investigació “com la que vam proposar del projecte Castor de la mà d’Units Podem, ERC, PDeCAT, Bildu i que perfectament podria ampliar-se a Ciutadans i PSOE, si així ho decideix tot i tenir senadors suficients per sol·licitar la comissió, perquè s’aclarisca el paper de Cospedal, Cosidó i Arenas en aquestos espionatges“, ha afegit Mulet.

Compromís propone a los grupos crear en el Senado una comisión de investigación sobre el espionaje de Villarejo y las cloacas

María Dolores de Cospedal habría encargado según los nuevos audios espiar al senador Javier Arenas pagando a las cloacas del Estado. La coalición quiere saber el papel que jugó el exdirector general de la Policía, Ignacio Cosidó y sus contactos con José Manuel Villarejo

Madrid, 2 de noviembre de 2018

Compromís ha animado a los grupos del Senado a crear una comisión de investigación en la Cámara Alta para esclarecer la existencia de espionajes ordenados presuntamente por el entorno de la exministra y exsecretaria general del PP, María Dolores de Cospedal al senador popular Javier Arenas a través de pagos al ex comisario, hoy en prisión, José Manuel Villarejo.

El portavoz de los valencianistas, Carles Mulet, ha tildado de “muy graves” las prácticas de los conservadores desde las denominadas cloacas del Estado, estructura que utilizarían en su autodefensa en los casos de supuesta financiación irregular que les acosaban como Gürtel y los contactos de Cospedal “con una persona hoy cuestionada que ha campado a sus anchas con sus negocios durante años con la aquiescencia de los distintos gobiernos”. Para Mulet “es muy preocupante que se encargaran desde altos cargos investigaciones a senadores y exsenadores como Arenas o que incluso se les informara de la existencia de topos de la Policía en la sede central de Génova, de ser ciertas las informaciones periodísticas y audios publicados”.

Para el senador territorial “el PP ha tenido una forma muy extraña de hacer política de defensa y ataque con la utilización de informes y filtraciones y los principales personajes deberían comparecer en el Senado para dar cuenta de estas investigaciones, del papel del exdirector general de la Policía, Ignacio Cosidó y su relación complaciente con las actividades del excomisario o la manipulación de la policía para proteger a algunos políticos”. En este sentido ha retado al resto de partidos a rubricar una petición conjunta de comisión de investigación “como la que propusimos del proyecto Castor de la mano de Unidos Podemos, ERC, PDeCAT, Bildu y que perfectamente podría ampliarse a Ciudadanos y PSOE, si así lo decide a pesar de tener senadores suficientes para solicitar la comisión, para que se clarifique el papel de Cospedal, Cosidó y Arenas en estos espionajes”, ha agregado Mulet.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *