Compromís celebra l’èxit del 9 d’Octubre i mantindrà la compareixença sol·licitada

Mulet recorda que la presència policial i la voluntat demostren que “els incidents són evitables en alt grau amb la prevenció” però censura que s’autoritzaren protestes de grupuscles fora de termini després dels incidents de l’any passat

València, 10 d’octubre de 2018

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha celebrat l’èxit de la ciutadania en els actes d’ahir del 9 d’Octubre on els valencians i valencianes van poder manifestar-se i discórrer pels carrers d’una forma més normalitzada tot i la presència de grups ultra que van amenaçar la llibertat d’expressió i dels menyspreus d’altres formacions polítiques que es van desvincular de forma lamentable de la manifestació, equiparant-la a quelcom radical.

El senador territorial ha indicat que mantindrà la compareixença sol·licitada al Senat del delegat del Govern Juan Carlos Fulgencioper “pertinent i necessària” i que “no dubta que aquesta petició de compareixença realitzada per Compromís i la pressió política després de conèixer que havia autoritzat fins a vuit manifestacions d’ideologies tan dispars tan poc espaiades, tant física com temporalment i una d’elles fora de termini, va comportar que ahir pels carrers de València es veieren quasi dos mil agents durant tot el dia“.

La coalició valenciana lamenta que, a més, les declaracions de Fulgencio sobre les autoritzacions a tantes manifestacions de grups ultra i l’actitud del PSOE de donar l’esquena a milers de ciutadans, infundiren por a les persones que es manifesten anualment “però tot i això la convocatòria va ser un èxit i la gent va eixir al carrer a dir que ‘no’ al feixisme i ‘sí’ als drets del poble valencià, el que demostra la connivència de l’anterior Govern, que va permetre impunitat als ultres“.

La coalició insisteix que cal millorar els criteris davant aquesta classe de cites i que l’exercici d’aquests drets puga desenvolupar-se sense incidents “perquè aspirem a que la policia algun dia no siga necessària i que la gent es puga manifestar amb tranquil·litat per València amb un operatiu mínim i no tan costós com ahir“.

Mulet ha celebrat que no es donaren greus problemes tot i que es va constatar com algunes de les manifestacions van ser una farsa “ja que els convocants van decidir violentar a la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre i atacar amb gasos a policies i periodistes“, pel que ha preguntat al Govern “quines mesures pensa prendre amb grupuscles que campen al seu aire amb impunitat, agredint o realitzant escratxes?, Seguirà Fulgencio autoritzant les seues activitats?“, ha conclòs.

Compromís celebra el éxito del 9 d’Octubre y mantendrá la comparecencia solicitada

Mulet recuerda que la presencia policial y la voluntad demuestran que “los incidentes son evitables en alto grado con la prevención” pero censura que se autorizaran protestas de grupúsculos fuera de plazo tras los incidentes del año pasado

València, 10 de octubre de 2018

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha celebrado el éxito de la ciudadanía en los actos de ayer del 9 d’octubre donde los valencianos y valencianas pudieron manifestarse y discurrir por las calles de una forma más normalizada a pesar de la presencia de grupos ultra que amenazaron la libertad de expresión y de los desplantes de otras formaciones políticas que se desvincularon de forma lamentable de la manifestación, equiparándola a algo radical.

El senador territorial ha indicado que mantendrá la comparecencia solicitada en el Senado del delegado del Gobierno Juan Carlos Fulgenciopor “pertinente y necesaria” y que “no duda que esta petición de comparecencia realizada por Compromís y la presión política tras conocerse que había autorizado hasta ocho manifestaciones de ideologías tan dispares tan poco espaciadas tanto física como temporalmente y una de ellas fuera de plazo, conllevó que ayer por las calles de València se vieran casi dos mil agentes durante todo el día”.

La coalición valenciana lamenta que, además, las declaraciones de Fulgencio sobre las autorizaciones a tantas manifestaciones de grupos ultra y la actitud del PSOE de dar la espalda a miles de ciudadanos, infundieran temor a las personas que se manifiestan anualmente “pero a pesar de ello la convocatoria fue un éxito y la gente salió a la calle a decir que ‘no’ al fascismo y ‘sí’ a los derechos del pueblo valenciano, lo que demuestra la connivencia del anterior Gobierno que permitió impunidad a los ultras”.

La coalición insiste en que es necesario mejorar los criterios ante esta clase de citas y que el ejercicio de estos derechos pueda desarrollarse sin incidentes “porque aspiramos a que la policía algún día no sea necesaria y que la gente se pueda manifestar con tranquilidad por València con un operativo mínimo y no tan costoso como ayer”.

Mulet ha celebrado que no se dieran graves problemas a pesar que se constató como algunas de las manifestaciones fueron una farsa “ya que los convocantes decidieron violentar en la manifestación de la Comissió 9 d’Octubre y atacar con gases a policías y periodistas”, por lo que ha preguntado al Gobierno “¿qué medidas piensa tomar con grupúsculos que campan a sus anchas con impunidad, agrediendo o realizando escraches?, ¿Seguirá Fulgencio autorizando sus actividades?”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *