Compromís preocupat per les declaracions d’Ábalos sobre el futur dels peatges i l’AP-7

La coalició reclama estendre les bonificacions als camions a l’AP-7 en tot el País Valencià mentre es liberalitza l’any que VE. Mulet demana al PSOE “que s’aclare i no traisca de nou amb els peatges

Madrid, 31 d’agost de 2018

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha reclamat hui explicacions al ministre de Foment, José Luís Ábalos, després de conèixer les seues declaracions en què assegurava que en un futur “no pot ser que la meitat d’Espanya pague i l’altra meitat no” en relació al manteniment futur dels vials i dels costos de les autopistes per l’Estat.

Per a Mulet “les declaracions suposen una amenaça vetllada cap a la gratuïtat futura que esperem tots els valencians després de mig segle de peatges, mentre que en altres autonomies s’han beneficiat d’autopistes i autovies gratuïtes“, pel que ha demanat als socialistes que “s’aclaren i no traisquen de nou amb els peatges“.

Per aquest motiu “Ábalos ha d’aclarir el que mai han volgut desvetllar els últims ministres de Foment i és si l’autopista obrirà les barreres i serà lliure o els espanyols pagaran per circular per aquestes autopistes, de manera que no acabarà la nostra condemna i s’esfumarà el desig de circular de forma gratuïta i segura per aquests vials“.

Els senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet, han defensat al Senat que “davant de nous parxesde bonificacions per camions des de Torreblanca fins a Catalunya a l’AP7, s’opte pel rescat immediat, la compensació a la concessionària i es pose a disposició dels usuaris el vial, el que evitarà problemes i obres innecessàries per tota la geografia (Orpesa, Benicàssim, la Safor, la Marina, Alacant …) o la condemna de derivar als usuaris per la sinistra CV-13 per desviar el trànsit de la CV 10 (A-7) a la N-340 i AP-7 i seguir pagant i malgastant diners públics amb la concessionària“.

Aquest mateix mes Jordi Navarreteha traslladat al Senat la preocupació d’alcaldes i usuaris per l’estat de conservació dels fonaments de ponts i viaductes de l’AP-7 a Vinaròs i Gata, que ofereixen una preocupant imatge. “A l’hora de prendre mesures i pegats sempre s’acaba beneficiant a l’empresa, quan són infraestructures estratègiques de titularitat estatal amb les que ningú hauria d’estar fent negoci i que haurien d’estar en perfecte estat per a ser retornades“, ha conclòs el castellonenc.

Compromís preocupado por las declaraciones de Ábalos sobre el futuro de los peajes y la AP-7

La coalición reclama extender las bonificaciones a los camiones en la AP-7 en todo el País Valenciano mientras se liberaliza el próximo año. Mulet pide al PSOE “que se aclare y no traicione de nuevo con los peajes”

Madrid, 31 de agosto de 2018

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet,ha reclamado hoy explicaciones al ministro de Fomento, José Luís Ábalos, tras conocerse sus declaraciones en las que aseguraba que en un futuro  “no puede ser que la mitad de España pague y la otra mitad no” en relación al mantenimiento futuro de los viales y de los costes de las autopistas para el Estado.

Para Mulet “las declaraciones suponen una amenaza velada hacia la gratuidad futura que esperamos todos los valencianos tras medio siglo de peajes, mientras que en otras autonomías se han beneficiado de autopistas y autovías gratuitas”, por lo que ha pedido a los socialistas que “se aclaren y no traicionen de nuevo con los peajes”.

Por ese motivo “Ábalos debe aclarar lo que jamás han querido desvelar los últimos ministros de Fomento y es si la autopista abrirá sus barreras y será libre o los españoles pagarán por circular por estas autopistas, con lo que no acabará nuestra condena y se esfumará el deseo de circular de forma gratuita y segura por estos viales”.

Los senadores de Compromís, Jordi Navarrete y Carles Mulet, han defendido en el Senado que “ante nuevos parches de bonificaciones para camiones desde Torreblanca hasta Cataluña en la AP7, se opte por el rescate inmediato, la compensación a la concesionaria y se ponga a disposición de los usuarios el vial, lo que evitará problemas y obras innecesarias por toda la geografía (Orpesa, Benicàssim, la Safor, la Marina, Alacant…) o la condena de derivar a los usuarios por la siniestra CV-13 para desviar al tráfico de la CV-10 (A-7) a la N-340 y AP-7 y seguir pagando y malgastando dinero público con la concesionaria”.

Este mismo mes Jordi Navarrete ha trasladado al Senado la preocupación de alcaldes y usuarios por el estado de conservación de los cimientos de puentes y viaductos de la AP-7 en Vinaròs y Gata, que ofrecen una preocupante imagen. “A la hora de tomar medidas y parches siempre se acaba beneficiando a la empresa, cuando son infraestructuras estratégicas de titularidad estatal con las que nadie debería estar haciendo negocio y que deberían estar en perfecto estado para ser retornadas”, ha concluido el castellonense.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *