El Govern admet a Compromís que ‘no hi ha data’ de finalització de les obres del centre penitenciari de Set Aigües

Jordi Navarrete assenyala que “el Govern viu aliè a la realitat de les presons i els funcionaris ens alerten que estan a prop del col·lapse per la falta d’inversions

Madrid, 17 de maig de 2018

El Govern sembla viure en una realitat paral·lela pel que fa a les condicions de les presons del nostre país, especialment en aquelles més saturades o obsoletes. El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha retret que les respostes del Govern davant les preguntes realitzades per la coalició després de reunir-se amb els sindicats de les institucions penitenciàries, estiguen allunyades dels problemes reals que pateixen en pròpia pell els treballadors i interns per la manca d’inversions, que poden portar al col·lapse de les mateixes.

La coalició es va interessar per la data de l’obertura de la presó de Set Aigües “de la qual no hi ha previsió d’obertura, segons admet el Govern” i que es troba en l’actualitat paralitzada tot i haver executat el 16,2% del total de la inversió, pressupostada se en 89,1 milions d’euros. “És molt lamentable que existint tal necessitat de modernitzar aquests recintes, reduir càrrega de treball als funcionaris, millorar la seguretat i de cobrir vacants, s’opte per deixar degradar un recinte com el de Set Aigües que ha d’estar vigilant-se permanentment per evitar actes vandàlics“, ha afegit Navarrete “quan és tan necessari en la nostra autonomia, que acull una gran quantitat de reclusos de primer grau i espais construïts fa moltes dècades que no reuneixen les condicions exigibles de seguretat“, que es troben allunyats del que s’anomena ‘centre tipus’, que són els equiparables a les presons dels països del nostre entorn.

Les respostes són especialment reveladores. “Com més controvertida és la pregunta, més breu és la resposta, una trista tònica del Govern actual, que tracta de retallar les prerrogatives dels senadors i la seua capacitat de control per molt diferents vies. I una és aquesta, la mala qualitat de les respostes, com en el cas de l’atenció mèdica als presos perillosos a Picassent“, afegeix.

Així, d’altra banda, el Govern treu ferro a les denúncies dels sindicats sobre els incidents a la presó de Picassent, la presència de percentatges molt elevats de preses perilloses però admet en altres respostes tot el contrari, com són incidents greus, “com són la distribució d’interns en altres centres penitenciaris, programes de tractament específics, cosa que constata el mateix Defensor del Poble, que situa la de Picassent entre les sis presons més saturades del país alhora que expressa la seua preocupació per la reducció de plantilles de funcionaris, el que qüestiona la seguretat a les presons i els drets dels interns“.

Finalment admeten la reducció d’efectius que ha existit en els anys de PP. “Ho circumscriuen a baixes vegetatives que han estat difícil de cobrir. Aquest any s’incorporaran 701 funcionaris ajudants d’institucions penitenciàries i una oferta de 774 funcionaris en l’oferta d’ocupació pública, per suplir les vacants i places amortitzades. El Govern de Rajoy ha jugat temeràriament amb els funcionaris, els reclusos i els centres, de manera que demanarem en els Pressupostos Generals de l’Estat inversions per revertir aquesta alarmant situació”, ha conclòs Navarrete.

pic 1 picassent 1 r picassent 3 picassent 4 r picassent 4 picassent 1 picassent 2 r picassent 2 picassent 65 r picassent 3 r picassent 65 picassent 67 r picassent 67

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *