Els senadors de Compromís recorden la gravetat dels fets descrits per les últimes informacions periodístiques i proposa que ho faça voluntàriament

Els senadors de Compromís han lamentat que la Mesa haja tornat a vetar la compareixença d’un càrrec proposat per Compromís. En aquest cas la sol·licitud de compareixença del dia 16 de febrer era del Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza Martín a la comissió corresponent perquè aclarira la veracitat de les últimes informacions periodístiques que apuntaven a possibles tractes de favor en causes investigades que suposadament implicarien a dirigents del PP.

El senador territorial valencià, Carles Mulet, ha lamentat que “tot i tractar-se de procediments judicials en curs no susceptibles de control parlamentari, –segons la resposta del president del Senat-, no s’avinga voluntàriament a col·laborar amb les Corts i aclarir o desmentir aquests fets, per traslladar així a la ciutadania la necessitat de confiar en la Justícia, que es complisca la llei i l’interès social“.

Dijous la coalició va tornar a demanar la compareixença del Fiscal General, del Fiscal Superior, de dos ministres i del Delegat de Govern, davant la denúncia del Fiscal Superior eixint de Múrcia d’haver patit intimidacions per lluitar contra la corrupció. Manuel López Bernal va denunciar que la majoria de fiscals anticorrupció d’Espanya senten “certa desprotecció“, “robatoris d’informació sensible en la lluita contra la corrupció i que no es posen mitjans per solucionar aquesta desprotecció de manera que estan més perseguits els que lluiten contra la corrupció que els potencials delinqüents“.

Per a Mulet “la gent està tornant a desconfiar en la Justícia després de les últimes sentències, del possible tracte de favor cap presidents i expresidents de comunitats autònomes del PP, banquers i ducs i la sensació d’impunitat, de manera que la presència de Maza seria desitjable i positiva de totes totes en aquestes qüestions“, ha conclòs Mulet.

La Mesa veta la comparecencia del Fiscal General para explicar los posibles tratos de favor que implican a cargos del PP
Los senadores de Compromís recuerdan la gravedad de los hechos descritos por las últimas informaciones periodísticas y propone que lo haga voluntariamente

Madrid, 24 de febrero de 2017

Los senadores de Compromís han lamentado que la Mesa haya vuelto a vetar la comparecencia de un cargo propuesto por Compromís. En este caso la solicitud de comparecencia del día 16 de febrero era del Fiscal General del Estado, José Manuel Maza Martín en la comisión correspondiente para que aclarara la veracidad de las últimas informaciones periodísticas que apuntaban a posibles tratos de favor en causas investigadas que supuestamente implicarían a  dirigentes del PP.

El senador territorial valenciano, Carles Mulet, ha lamentado que “a pesar de tratarse de procedimientos judiciales en curso no susceptibles de control parlamentario, -según la respuesta del presidente del Senado-, no se avenga voluntariamente a colaborar con las Cortes y aclarar o desmentir estos hechos, para trasladar así a la ciudadanía la necesidad de confiar en la Justicia, de que se cumpla la ley y el interés social”.

El jueves la coalición volvió a pedir la comparecencia del Fiscal General, del Fiscal Superior, de dos ministros y del delegado de Gobierno, ante la denuncia del Fiscal Superior saliente de Murcia de haber sufrido intimidaciones por luchar contra la corrupción. Manuel López Bernal denunció que la mayoría de fiscales anticorrupción de España sienten “cierta desprotección”, “robos de información sensible en la lucha contra la corrupción y que no se pongan medios para solucionar esta desprotección de manera que están más perseguidos quienes luchan contra la corrupción que los potenciales delincuentes”.

Para Mulet “la gente está volviendo a desconfiar en la Justicia después de las últimas sentencias, del posible trato de favor hacia presidentes y expresidentes de comunidades autónomas del PP, banqueros y duques y la sensación de impunidad, por lo que la presencia de Maza sería deseable y positiva a todas luces en estas cuestiones”, ha concluido Mulet.