Agramunt haurà de comparèixer en el Senat per explicar la seua implicació en la “diplomàcia del caviar”

 

 

El senador del PP, Pedro Agramunt Font de Mora haurà de comparèixer en la Comissió d’Afers exteriors del Senat, en la seua qualitat com a President de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE en anglès), a instàncies de Compromís, perquè explique la seua presumpta implicació en denominada ” diplomàcia del caviar”. Es dóna la circumstància que malgrat comparèixer com a president de la PACE, Agramunt és vocal d’aquesta comissió del Senat per designació del PP ( és president de la PACE gràcies a ser senador, càrrec que ocupa des de 1993). La MEsa del Senat ha acceptat la petició formulada pel senador Carles Mulet.
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha demanat aquesta compareixença perquè explique què hi ha de cert de les notícies que ho impliquen en aquesta trama, atès que la ESI (European Stabiliy Iniciative) en el seu segon informe de 17 de desembre de 2016, sobre la “diplomàcia del caviar”, ho implica com un dels presumptes responsables de rebre diners a canvi de permetre violacions sistemàtiques dels drets humans, per part la dictadura de Azerbaijan.
Segons ve denunciant ESI, Azerbaijan va silenciar previ pagament al Consell d’Europa per a blanquejar la seua imatge front la Unió Europea, i ocultar la seua violació sistemàtica dels drets humans. L’italià Lucca Volontè va ser el primer d’aquest organisme en aparèixer com a cervell de la xarxa per a suavitzar la imatge del règim caucàsic, després de rebre tot tipus de pagaments en espècies per aqueix servei. Ara, s’ha publicat que la policia italiana hauria intervingut correus que esguitarien presumptament de manera directa a Agramunt, el que ja en 2013 era objecte d’un informe sota el nom “Vigilant Azerbiyán o per què Pedro Agramunt ha de dimitir”.
En aquella ocasió ja s’explicaven tot tipus de viatges Azerbaijan i presumptes pressions davant la UE per a beneficiar a la dictadura d’aquell país, i fer front a les greus acusacions sobre el què estava passant, fet també denunciat per entitats com Amnistia Internacional. El pagaments o suborns a Volonté van quedar acreditats, i les ombres sobre el que hagen pogut traure presumptament uns altres possibles implicats, com per exemple Agramunt, no para de créixer, mentre no hi ha cap organisme oficial que actue per a investigar a fons el cas.
Aquesta polèmica ha causat gran revolada en la zona caucàsica, la pròpia televisió pública Armènia ha emès un reportatge sobre aquest cas, on s’inclouen declaracions de Carles Mulet https://www.youtube.com/watch?v=dqcrfzlsbpg
Mulet igualment ha registrat una extensa bateria de preguntes escrites dirigides al Govern referent a aquest cas, i no descarta altres accions parlamentàries a esperes de veure les explicacions d’Agramunt davant el Senat.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *