Compromís demanarà el dimarts a la Ministra d’Agricultura i Medi ambient mesures urgents per al litoral i el camp valencià

 Mulet ha visitat avui la platja d’Almenara per a comprovar in situ les destrosses en el litoral

Madrid a 22 de desembre de 2016. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat avui que el dimarts aprofitant la compareixença de la Ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient davant la comissió d’agricultura del Senat, es va a demanar mesures urgents tant en matèria agrícola com en costes després del greu temporal patit en el territori valencià i altres parts de l’Estat.
Dimarts passat en la primera reunió de treball amb la ministra ja es va demanar actuacions urgents, a la qual Isabel Garcia Tejerina va mostrar la seua preocupació i predisposició però va explicar que fins a no finalitzar el temporal i poder avaluar els danys, no es podria quantificar les actuacions necessàries a emprendre. Ara, una vegada finalitzat aquest, és moment segons Compromís d’adquirir compromisos urgents.
Mulet ha visitat avui precisament el passeig marítim d’Almenara, al costat dels regidors de la coalició en aquest municipi, Carme San Onofre i Robert Castelló, “la situació del passeig d’Almenara és dantesca, el temporal ha devorat parts senceres del mateix, creant forats de més d’un metre de profunditat, i fent desaparèixer part del mateix. De nou ens torna a posar en evidència que la falta d’una política assenyada i integral en la costa acaba perjudicant a qui no té cap responsabilitat; bona part dels municipis que més pateixen la regressió marina i desaparició de les platges, són veïns d’uns altres als quals se’ls ha permès la construcció de ports esportius, o espigons abusius, i les construccions tradicionals que fa pocs anys estaven a centenars de metres del domini marítim, avui a polzades de ser engolides pels temporals”
Des de Compromís es van a demanar actuacions urgents i de calat per a la platja d’Almenara i per extensió de la resta de municipis afectats en el País Valencià “volem solucions tècniques definitives, mediambientalment serioses, respectuoses i assenyades, però que no signifiquen que cada any haguem de partir de nou de zero, perquè és literalment tirar diners públics al mar, destrossar la costa i posar en risc la integritat de les persones” 
Igualment es va a exigir mesures davant la situació catastròfica que ha patit el camp valencià i les economies domèstiques “crescudes de rius que han envaït cascos urbans, camps ofegats i collites o fins i tot arbres fets malbé, infraestructures destrossades. Entre elles les de les platges valencianes, estem parlant d’una situació molt crítica de la qual esperem una actuació urgent i exemplar de l’administració central, i en casos com els de Almenara, un compromís també seriós que es veja acompanyat d’una important consignació pressupostària en els PGE de 2017”

 

 

Compromís pedirá el martes a la Ministra de Agricultura y Medio Ambiente medidas urgentes para el litoral y el campo valenciano

 

Mulet ha visitado hoy la playa de Almenara para comprobar in situ las destrozas en el litoral

 

Madrid a 22 de diciembre de 2016. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciado hoy que el martes aprovechando la comparecencia de la Ministra de Agricultura, Pesca, Alimentación y Medio Ambiente ante la comisión de agricultura del Senado, se va a pedir medidas urgentes tanto en materia agrícola como en costas después del grave temporal sufrido en el territorio valenciano y otras partes del Estado.

El pasado martes en la primera reunión de trabajo con la ministra ya se pidió actuaciones urgentes, a la cual Isabel Garcia Tejerina mostró su preocupación y predisposición pero explicó que hasta no finalizar el temporal y poder evaluar los daños, no se podría cuantificar  las actuaciones necesarias a emprender. Ahora, una vez finalizado éste, es momento según Compromís de adquirir compromisos urgentes.

Mulet ha visitado hoy precisamente el paseo marítimo de Almenara, junto a los concejales de la coalición en este municipio, Carme San Onofre y Robert Castelló, “la situación del paseo de Almenara es dantesca, el temporal ha devorado partes enteras del mismo, creando socavones de más de un metro, y haciendo desaparecer parte del mismo. De nuevo nos vuelve a poner en evidencia que la falta de una política sensata  e integral en la costa acaba perjudicando a quien no tiene ninguna responsabilidad; buena parte de los municipios que más sufren la regresión marina y desaparición de las playas, son vecinos de otros a los que se les ha permitido la construcción de puertos deportivos, o espigones abusivos, y las construcciones tradicionales que hace pocos años estaban a centenares de metros del dominio marítimo, hoy a pulgadas de ser engullidas por los temporales” 

            Desde de Compromís se van a pedir actuaciones urgentes y de calado para la playa de Almenara y por extensión del resto de municipios afectados en el País Valencià “queremos soluciones técnicas definitivas, medioambientalmente serias, respetuosas y sensatas, pero que no signifiquen que cada año tengamos que partir de nuevo de cero, porqué es literalmente tirar dinero público al mar, destrozar la costa y poner en riesgo la integridad de las personas”

            Igualmente se va a exigir medidas ante la situación catastrófica que ha sufrido el campo valenciano y las economías domésticas “crecidas de ríos que han invadido cascos urbanos, campos anegados y cosechas o incluso árboles echados a perder,  infraestructuras destrozadas. Entre ellas las de las playas valencianas, estamos hablando de una situación muy crítica de la cual esperamos una actuación urgente y ejemplar de la administración central, y en casos como los de Almenara, un compromiso también serio que se vea acompañado de una importante consignación presupuestaria en los PGE de 2017”

Arxivat en: Activitat Parlamentaria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *