Compromís denuncia el comportament antivalencià del PP al boicotejar les infraestructures que necessita València i el corredor

La coalició retreu al Govern que “no estiguen permetent al País Valencià millorar en la mobilitat de les persones i les exportacions”

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han lamentat el paper “clarament antivalencià i boicotejador“, la discriminació i menyspreu cap a les necessitats en matèria d’infraestructures de la ciutat de València per part del Partit Popular, en qüestions com el túnel passant, connexions i passos. “Que el Govern haja eludit fins en tres ocasions la inclusió del túnel passant que reclama la ciutat de València dins de la llista oficial de les obres clau a realitzar per al desenvolupament del Corredor Mediterrani, segons ha quedat acreditat per la Comissió Europea, és una vergonya i ens reafirma en el paper que el PP actua clarament en contra de la nostra autonomia i la seua gent“, ha assenyalat el senador territorial Carles Mulet.

Tan sols des d’una postura d’ineptitud manifesta o de mala fe es pot entendre un nyap de tals dimensions, ja que condicionarà projectes de desenvolupament de la capital que s’estan reclamant a Adif des de l’entrada de Joan Ribó a l’alcaldia de València i, en definitiva la nostra economia, exportacions i recuperació econòmica“, ha afegit.

El túnel passant de connexió d’ample mixt (ibèric-europeu) és una obra de vital importància per a donar una sortida ràpida a les exportacions que han d’arribar fins a la frontera francesa a través de Castelló, Tarragona i Barcelona i “extirpar-lo de les obres prioritàries és una clara deslleialtat cap a una autonomia exportadora, que està infrafinançada i precisa d’aquestes obres per garantir les nostres exportacions i la mobilitat de les persones“, ha assenyalat el senador Jordi Navarrete.

Els representants de Compromís a la Cambra Alta han reclamat el compliment dels acords de reforma ferroviària de València de 2002, a l’abril van demanar el lliurament a l’Ajuntament de València de l’Estudi de viabilitat tecnicoeconòmica de la prolongació sud del túnel ferroviari de Serreria, pagat per Adif i redactat per LKS-NES, per 190.000 euros per estar bloquejant les actuacions a realitzar a la zona per part de l’Ajuntament.

La coalició ha denunciat el maltractament inversor en la nostra autonomia, la manca de previsions respecte a la instal·lació gradual del tercer fil en la infraestructura convencional del Corredor i la lentitud amb la qual s’executa aquest corredor que, segons ha manifestat Navarrete, “lluny d’esdevenir una aposta clara pel futur d’aquesta dinàmica zona de la Península s’està convertint en una hipoteca, plena de pegats com el tercer fil, que està disgustant als usuaris i està perjudicant la competitivitat del nostre territori“.

A aquest fet se li suma el desinterès demostrat pel subdelegat del Govern, Juan Carlos Moragues, de vehicular la transferència de les Rodalies per no considerar-la necessària “fet que impedeix als valencians del nord viatjar de forma ràpida i segura per l’autonomia, amb total indiferència dels polítics del PP de Castelló“. Compromís al Senat manté contactes amb senadors de diferents autonomies per intensificar l’exigència de la immediata construcció del Corredor, en tant que s’observa una clara relaxació cap a les obres al ramal de la mediterrani en benefici d’altres opcions i interessos.


Compromís denuncia el comportamiento antivalenciano del PP al boicotear las infraestructuras que necesita Valencia y el corredor

La coalición reprocha al Gobierno que “no permitan al País Valenciano mejorar en la movilidad de las personas y las exportaciones

València, 29 de septiembre de 2016

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, han lamentado el papel “claramente antivalenciano y boicoteador”, la discriminación y ninguneo hacia las necesidades en materia de infraestructuras de la ciudad de València por parte del Partido Popular, en cuestiones como el túnel pasante, conexiones y pasos. “Que el Gobierno haya eludido hasta en tres ocasiones la inclusión del túnel pasante que reclama la ciudad de València dentro del listado oficial de las obras clave a realizar para el desarrollo del Corredor Mediterráneo, según ha quedado acreditado por la Comisión Europea, es una vergüenza y nos reafirma en el papel que el PP actúa claramente en contra de nuestra autonomía y sus gentes”, ha señalado el senador territorial Carles Mulet.

Tan solo desde una postura de ineptitud manifiesta o de mala fe se puede entender una chapuza de tales dimensiones, ya que va a condicionar proyectos de desarrollo de la capital que se están reclamando a Adif desde la entrada de Joan Ribó a la alcaldía de València y, en definitiva nuestra economía, exportaciones y recuperación económica”, ha agregado.

El túnel pasante de conexión de ancho mixto (ibérico-europeo) es una obra de vital importancia para dar una salida rápida a las exportaciones que han de llegar hasta la frontera francesa a través de Castelló, Tarragona y Barcelona y “extirparlo de las obras prioritarias es una clara deslealtad hacia una autonomía exportadora, que está infrafinanciada y precisa de estas obras para garantizar nuestras exportaciones y la movilidad de las personas”.

Los senadores de Compromís han reclamado el cumplimiento de los acuerdos de reforma ferroviaria de València de 2002, y en abril pidieron la entrega al Ayuntamiento de València del Estudio de viabilidad técnico-económica de la prolongación sur del túnel ferroviario de Serrería, pagado por Adif y redactado por LKS-NES, por 190.000 euros por estar bloqueando las actuaciones a realizar en la zona por parte del Ayuntamiento.

 

La coalición ha denunciado el maltrato inversor en nuestra autonomía, la falta de previsiones respecto a la instalación gradual del tercer hilo en la infraestructura convencional del Corredor y la lentitud con la que se ejecuta este corredor que, según ha manifestado el senador Jordi Navarrete, “lejos de convertirse en una apuesta clara por el futuro de esta dinámica zona de la Península se está convirtiendo en una hipoteca, llena de parches como el tercer hilo, que está disgustando a los usuarios y está perjudicando la competitividad de nuestro territorio”. A este hecho se le suma el desinterés demostrado por el subdelegado del Gobierno, Juan Carlos Moragues, de vehicular la transferencia de las Cercanías por no considerarla necesaria “algo que impide a los valencianos del norte viajar de forma rápida y segura por la autonomía, con total indiferencia de los políticos del PP de Castelló”.

Compromís en el Senado mantiene contactos con senadores de distintas autonomías para intensificar la exigencia de la inmediata construcción del Corredor, en tanto que se observa una clara relajación hacia las obras en el ramal de la mediterráneo en beneficio de otras opciones e intereses.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *