Compromís lamenta que l’anunci de devolució del bitllet de rodalies pels retrassos arribe ‘tard i malament’

Carles Mulet: “Vam demanar la gratuïtat ja fa mesos, donat el pèssim servei que oferien, i només han accedit a tornar els diners quan ja acaben els treballs del tercer fil i amb el criteri dels 30 minuts que ja existia i després que el Defensor del Pueblo haja obert expedient”

L’anunci de Renfe de retornar el preu del bitllet de rodalies entre Castelló i València quan s’acumulen retrassos de més de 30 minuts és, en opinió del senador territorial Carles Mulet, “una nova presa de pèl de la companyia amb els valencians que dia rere dia han patit els problemes, falta de puntualitat i problemes en la seua vida diària com a conseqüència del penós servei de transport ferroviari, atribuïble a la mala planificació dels treballs del tercer fil, que durà una pseudoAlta Velocitat, que no AVE, per les vies tradicionals”.

Mulet ha recordat que Compromís es va reunir al mes de març amb representants de Renfe a València per traslladar-los la necessitat de que es plantejaren la gratuïtat mentre duraren els treballs del tercer fil, donat el pobre resultat de la petició del 50% de descompte o la mala solució dels autobusos llançadora pel temps en fer el trajecte. “Aleshores Renfe va ignorar tant les peticions del Govern valencià com les nostres al Senat, mentre se seguien incomplint els terminis anunciats de final d’obres i era creixent el malestar i és ara, quan ja arriba l’estiu, es te una data més o menys clara de finalització dels treballs que ja arriben a l’estació de Castelló i les vacances de molta gent, que accedeixen a tornar el preu del bitllet si se sobrepassa la mitja hora”, ha lamentat el senador que s’ha preguntat “què passa si arribem 29 minuts tard i després de fer la cua quan ja estàs fent tard, et diuen que no et tornen els diners ni et compensen per les molèsties?”. Per a Compromís “la solució no és bona ni és fiable i molt menys retorna la confiança en una empresa que haurà de prosseguir en les properes setmanes els treballs cap a les comarques del nord fins Catalunya”. 

Mulet ha recordat, a més, les patètiques habilitats del diputat Barrachina “anunciant a bombo i plateret l’arribada electoral d’un AVE –que no arribarà amb este tercer fil- per les passades festes de Magdalena i la campanya de promoció encetada pel partit popular del que és i serà un vertader empastre perpetrat pels conservadors que mai s’han prés seriosament els interessos dels valencians, que passen per tindre bones comunicacions de rodalies, una plataforma exclusiva per l’alta velocitat i mercaderies i adequades connexions amb els ports i nodes logístics”.

El senador ha anunciat que segueix a l’espera de l’actuació del Defensor del Poble, que ha obert un expedient a instàncies de Compromís i que la formació reclamarà un traspàs en condicions de les competències de rodalies, en coordinació amb el Govern Valencià i les formacions que vulguen sostindré aquesta reivindicació.

 


 

Compromís lamenta que el anuncio de devolución del billete de cercanías por los retrasos llegue ‘tarde y mal’

 

Carles Mulet: “Pedimos la gratuidad ya hace meses, dado el pésimo servicio que ofrecían, y sólo han accedido a devolver el dinero cuando ya terminan los trabajos del tercer hilo y con el criterio de los 30 minutos que ya existía y después de que el Defensor del Pueblo haya abierto expediente ”

 

Castelló, 29 de junio de 2016

 

El anuncio de Renfe de devolver el precio del billete de cercanías entre Castellón y Valencia cuando se acumulan retrasos de más de 30 minutos es, en opinión del senador territorial Carles Mulet, “una nueva tomadura de pelo de la compañía con los valencianos que, día tras día, han sufrido los problemas, falta de puntualidad y problemas en su vida diaria como consecuencia del penoso servicio de transporte ferroviario, atribuible a la mala planificación de los trabajos del tercer hilo, que traerá una pseudoAlta Velocidad, que no AVE, por las vías tradicionales“.

 

Mulet ha recordado que Compromís se reunió en el mes de marzo con representantes de Renfe en Valencia para trasladarles la necesidad de que se plantearan la gratuidad mientras duraran los trabajos del tercer hilo, dado el pobre resultado de la petición del 50% de descuento o la mala solución de los autobuses lanzadera por el tiempo en hacer el trayecto. “Entonces Renfe ignoró tanto las peticiones del Gobierno valenciano como nuestras en el Senado, mientras se seguían incumpliendo los plazos anunciados de final de obras y era creciente el malestar y es ahora, cuando ya llega el verano, se tiene una fecha más o menos clara de finalización de los trabajos que ya llegan a la estación de Castelló y las vacaciones de mucha gente, que acceden a devolver el precio del billete si se sobrepasa la media hora“, lamentó el senador que se ha preguntado “qué pasa si llegamos 29 minutos tarde y después de hacer la cola cuando ya estás haciendo tarde, te dicen que no te devuelven el dinero ni te compensan por las molestias?“. Para Compromís “la solución no es buena ni es fiable y mucho menos devuelve la confianza en una empresa que deberá proseguir en las próximas semanas los trabajos hacia las comarcas del norte hasta Cataluña“.

 

Mulet ha recordado, además, las patéticas habilidades del diputado Barrachina “anunciando a bombo y platillo la llegada electoral de un AVE -que no llegará con este tercer hilo- para las pasadas fiestas de Magdalena y la campaña de promoción iniciada por el partido popular de lo que es y será una verdadera chapuza perpetrada por los conservadores que nunca se han tomado en serio los intereses de los valencianos, que pasan por tener buenas comunicaciones de cercanías, una plataforma exclusiva para la alta velocidad y mercancías y adecuadas conexiones con los puertos y nodos logísticos“.

 

El senador ha anunciado que sigue a la espera de la actuación del Defensor del Pueblo, que ha abierto un expediente a instancias de Compromís y que la formación reclamará un traspaso en condiciones de las competencias de cercanías, en coordinación con el Gobierno Valenciano y las formaciones que quieran sostener esta reivindicación.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *