Votar per transformar les coses

logo-es-el-moment-transparent

 

Mulet: “Estan tragant saliva, conscients que ho han fet malament i que, des de les eleccions municipals i autonòmiques, estan perdent suport i s’aprecien ja noves formes de política que pensen en les persones. Opcions transformadores”.

 

*Carles Mulet, senador de Compromís

De poc val lamentar-se de la situació política, dels mals governs, de la falta d’idees i de la perversió del sistema, quan es deixa la responsabilitat de triar els representants en mans de terceres persones. Per això amb el proper diumenge dia 20, cal que anem a votar. Es pot questionar si els polítics fan o no be la seua faena, les portes giratòries, la corrupció i moltes altres coses. Però si volem transformar les coses, hem d’anar a votar. El que siga, però cal expressar la nostra democràtica opció dins el ventall de formacions que concórren a les eleccions. Fins i tot el vot en blanc o nul, però cal anar a omplir de paperetes les urnes.

Perquè els representants que triem abordaran, o no, una reforma de la Constitució de la que molts, per qüestió d’edat, no vam ser ni consultats i que fa aigües. Perquè és el sistema representatiu actual qui promou les lleis, les esmenes i la seua validació. Drets laborals, pensions, igualtat, transparència, justícia, comunicacions, peatges, inversions, benestar social o fins i tot allò que s’emet per les televisions públiques, serà una responsabilitat dels propers representants elegits i de les majories que se’n conformen. Tothom coincideix en que ens trobem en un moment històric clau. Caldrà veure si en una segona transició o no, però és un moment en el que la crisi econòmica i de valors, ha fet que la gent diguera prou i ha sacsejat la corrupció, l’establishment bipardisita i l’ètica que ha de regir els nostres representants.

Els valencians, a més, ens hi juguem molt. Com a senador territorial he pogut constatar en els últims mesos com el nostre poble ha estat molt ausent del debat, de les iniciatives i dels pressupostos. El finançament injust que arrosseguem i al que ens ha perpetuat tant PSOE com PP, fa inviable el nostre futur amb un deute proper als 40.000 milions d’euros. Poca broma. El diputat Joan Baldoví i jo mateix hem presentat centenars d’esmenes que han estat rebutjades majoritàriament als últims Pressupostos Generals de l’Estat de Rajoy i l’era PP. Hem de ser un grup molt més fort per poder condicionar les agendes i prioritats de partits com PP i PSOE.

Ja sabem que abans s’escolten les prioritats ferroviàries de Madrid que les valencianes. Sabem que son més importants els beneficis de les concessionàries de les autopistes que sotmetre’ns dècades als espolis dels peatges. Que és més important que l’elitista AVE arribe al nord o al sud d’Espanya que un parell de trens de rodalies comuniquen els nostres pobles. No ens enganyem: l’agricultura de la meseta o la pesca del cantàbric, per posar un exemple, importa més que les nostres taronges, que el futur dels sectors terciaris. Governen per ells i els seus amics.

Ara pareix que tot això s’acaba i que els intocables deixen de ser-ho. Estan tragant saliva, conscients que ho han fet malament i que, des de les eleccions municipals i autonòmiques, estan perdent suport i s’aprecien ja noves formes de política que pensen en les persones. Opcions transformadores.

I no volem parar. Per això cal que comptem amb el màxim suport. Només quan tot l’electorat es mobilitza i quan l’esquerra es fa plural es poden canviar les coses. Ara és el moment. El dia 20 toca canviar-ho les coses. Tot és possible.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *