El senador valencianista recorda que el Govern “després d’un any i mig no ha instat a la RFEF a iniciar els tràmits per al reconeixement oficial del campionat guanyat en plena guerra pels granotes

Madrid, 6 d’octubre de 2022 

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha realitzat hui, després de la garrotada que va suposar que la Llei de la Memòria Democràtica no incorporara l’esmena sobre la memòria en l’esport plantejada per la coalició valencianista, noves preguntes al Govern i l’ha instat a obligar a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a iniciar els tràmits necessaris i dur a terme els tràmits oportuns per al reconeixement oficial, amb caràcter general, del campionat de Copa disputat l’any 1937, dels seus participants, de la final celebrada a Barcelona així com del resultat, que va donar com a vencedor al Llevant FC, hui Llevant UE.

Any i mig després d’aquesta resposta esquivant responsabilitats, no consta cap altra acció sobre aquest tema. Ahir mateix, pel vot en contra de PSOE i PP es va rebutjar al Senat l’esmena a la Llei de Memòria Democràtica que pretenia blindar aquesta reivindicació de molts seguidors del club, que no fa més que demanar justícia. Ha sigut molt decebedor i no entenem com encara no s’han aplicat les mesures simbòliques reclamades des de 2007 i reiterades ara. Inexplicablement, malgrat haver-se aprovat per unanimitat en el Congrés, veiem com han rebutjat donar un sí a aquesta esmena”, ha explicat.

El que més ens dol”, ha prosseguit, “és l’actitud irresponsable, cínica i mentidera del PSOE que diu que, d’aprovar-se l’esmena, es paralitzava la llei, el que és fals. Ens paguen per millorar les lleis que vénen del Congrés. Semblava que el PSOE volia inicialment aprovar alguna esmena i que en el pròxim Ple del Congrés s’aprovara el text que venia del Senat, la qual cosa no implicava cap perill per a la Llei. Van mentir en dir que anaven a estudiar esmenes simbòliques com aquesta i continuen mentint hui. No pararem ací, volíem que es blindara per Llei, però demanem que la Copa abans de finalitzar enguany siga reconeguda. Per a això tenen mecanismes per a obligar la RFEF a fer-ho. Si s’enroquen, que tallen totes les vies. Aquesta aixeta està oberta i no es tancarà i continuarem treballant fins que es complisca. El partit socialista una vegada més ha traït al poble valencià”.

L’esmena 459 de Compromís a la Llei de Memòria Democràtica que demanava el reconeixement de la Copa per al Llevant va ser votada favorablement ahir pels grups de l’Esquerra Confederal (Compromís, Geroa Bai, Agrupació Socialista Gomera, Más Madrid i Més per Mallorca), Junts, ERC i un dels trànsfugues de Ciutadans.

COPA DEL LLEVANT

Compromís pide al Gobierno que obligue a la RFEF a reconocer de forma oficial y simbólica la copa del Levante FC de 1937 antes de finalizar el año

El senador valencianista recuerda que el Gobierno “tras año y medio no ha instado a la RFEF a iniciar los trámites para el reconocimiento oficial del campeonato ganado en plena guerra por los granotas

Madrid, 6 de octubre de 2022 

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha realizado hoy, tras el varapalo que supuso que la Ley de la Memoria Democrática no incorporara la enmienda sobre la memoria en el deporte planteada por la coalición valencianista, nuevas preguntas al Gobierno y le ha instado a obligar a la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) a iniciar los trámites necesarios y lleve a cabo los trámites oportunos para el reconocimiento oficial, a todos los efectos, del campeonato de Copa disputado en el año 1937, de sus participantes, de la final celebrada en Barcelona así como del resultado, que dio como vencedor al Levante FC, hoy Levante UD.

Año y medio después de esta respuesta esquivando responsabilidades, no consta ninguna otra acción al respecto. Ayer mismo, por el voto en contra de PSOE y PP se rechazó en el Senado la enmienda a la Ley de Memoria Democrática que pretendía blindar esta reivindicación de muchos seguidores del club, que no hace más que pedir justicia. Ha sido muy decepcionante y no entendemos como todavía no se han aplicado las medidas simbólicas reclamadas desde 2007 y reiteradas ahora. Inexplicablemente, a pesar de haberse aprobado por unanimidad en el Congreso vemos como han rechazado dar un sí a esta enmienda”, ha explicado.

Lo que más nos duele”, ha proseguido, “es la actitud irresponsable, cínica y mentirosa del PSOE como que de aprobarse la enmienda implicaba paralizar la ley, algo que es falso. Nos pagan por mejorar las leyes que vienen del Congreso. Parecía que el PSOE quería inicialmente aprobar alguna y que en el próximo Pleno del Congreso se aprobara el texto que venía del Senado, lo que no implicaba ningún peligro para la Ley. Mintieron al decir que iban a estudiar enmiendas simbólicas como esta y siguen mintiendo hoy. No pararemos aquí, queríamos que se blindara por Ley pero pedimos que la Copa antes de finalizar este año sea reconocida. Para ello tienen mecanismos para obligar a la RFEF a hacerlo. Si se enrocan, que corten todas las vías. Este grifo está abierto y no se va a cerrar y seguiremos trabajando hasta que se cumpla. El partido socialista una vez más ha traicionado al pueblo valenciano”.

La enmienda 459 de Compromís a la Ley de Memoria Democrática que pedía el reconocimiento de la Copa para el Llevant fue votada favorablemente ayer por los grupos de la Izquierda Confederal (Compromís, Geroa Bai, Agrupación Socialista Gomera, Más Madrid y Més per Mallorca), Junts, ERC y uno de los tránsfugas de Ciudadanos.