Mulet: “Els veïns d’aquests pobles pels quals discorren les vies tenen dret a poder utilitzar mitjans de transport col·lectius i sostenibles que els comuniquen amb el seu entorn”

MADRID, 28 de juliol de 2022 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha visitat hui les estacions de la Ribera de Cabanes i Santa Magdalena que s’han vist en els últims anys despenjades dels horaris de tren de Renfe i Adif. La coalició ha insistit darrerament en la necessitat de rehabilitar-les perquè puguen recuperar la seua activitat. “Per a això hem presentat, sense èxit, durant els governs de PP i PSOE esmenes als pressupostos generals perquè puguen continuar beneficiant als seus veïns i visitants. No té sentit que, tenint vies, una estació operativa i una potencial demanda de trens que requereixen el màxim nombre d’usuaris per a ser rendible, es continuen relegant als usuaris d’aquests nuclis, quan requerim més que mai de trens per a abordar l’impacte de l’alça del preu dels combustibles i els efectes del canvi climàtic”, ha insistit.

El senador ha explicat que, en el cas de la Ribera, Adif hauria de reformar l’edifici per a garantir la seguretat i instal·lar màquines expenedores de bitllets. “En Santa Magdalena, l’estació continua estant operativa a l’efecte de circulació, s’aparquen trens de mercaderies, existeixen andanes amb pas inferior i podria posar-se en funcionament sense massa problemes. És, de nou, falta de voluntat política”, ha assenyalat. Així la coalició ha fet una crida al Govern, Renfe i Adif perquè després de les obres que s’executen en el Corredor totes dues estacions es puguen recuperar. Segons Mulet “no s’entendrien millores de modernització en la zona amb el desplegament del Corredor deixant despenjades dues potencials estacions que històricament han prestat un servei en la zona, amb recursos turístics i patrimonials de primer ordre i un dinamisme a tindre en compte. Les línies de regionals i rodalia no s’entenen sense parades com aquestes. Els veïns tenen dret a poder utilitzar mitjans de transport col·lectius i sostenibles que els comuniquen amb el seu entorn”, ha dit. 

El portaveu de Compromís ha anunciat que presentaran esmenes als PGE de 2023 en el cas que no es contemplen actuacions per a recuperar les estacions de tots dos municipis i actuar allí on siga necessari per a aconseguir aquest fi.

TREN

Compromís reclama la reapertura de las estaciones de la Ribera de Cabanes y Santa Magdalena una vez finalicen las obras en el Corredor Mediterráneo

Mulet: “Los vecinos de estos pueblos por los que discurren las vías tienen derecho a poder utilizar medios de transporte colectivos y sostenibles que les comuniquen con su entorno”

MADRID, 28 de julio de 2022 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha visitado hoy las estaciones de la Ribera de Cabanes y Santa Magdalena que se han visto en los últimos años descolgadas de los horarios de tren de Renfe y Adif. La coalición ha insistido en los últimos años en la necesidad de rehabilitarlas para que puedan recuperar su actividad. “Para ello hemos presentado, sin éxito, durante los gobiernos de PP y PSOE enmiendas a los presupuestos generales para que puedan seguir beneficiando a sus vecinos y visitantes. No tiene sentido que, teniendo vías, una estación operativa y una potencial demanda de trenes que requieren el máximo número de usuarios para ser rentable, se sigan relegando a los usuarios de estos núcleos, cuando precisamos más que nunca de trenes para abordar el impacto del alza de los precios de los combustibles y los efectos del cambio climático”, ha insistido.

El senador ha explicado que, en el caso de la Ribera, Adif debería reformar el edificio para garantizar la seguridad e instalar máquinas expendedoras de billetes. “En Santa Magdalena, la estación sigue estando operativa a efectos de circulación, se aparcan trenes de mercancías, existen andanas con paso inferior y podría ponerse en funcionamiento sin demasiados problemas. Es de nuevo, falta de voluntad política”, ha señalado. Así la coalición ha hecho un llamamiento al Gobierno, Renfe y Adif para que tras las obras que se ejecutan en el Corredor ambas estaciones se puedan recuperar. Según Mulet “no se entenderían mejoras de modernización en la zona con el despliegue del Corredor dejando descolgados dos potenciales estaciones que históricamente han prestado un servicio en la zona, con recursos turísticos y patrimoniales de primer orden y un dinamismo a tener en cuenta. Las líneas de regionales y cercanías no se entienden sin paradas como estas. Los vecinos tienen derecho a poder utilizar medios de transporte colectivos y sostenibles que les comuniquen con su entorno”, ha dicho. 

El portavoz de Compromís ha anunciado que presentarán enmiendas a los PGE de 2023 en el caso que no se contemplen actuaciones para recuperar las estaciones de ambos municipios y actuar allí donde sea necesario para lograr este fin.