• La coalición plantea medidas urgentes para el impulso de la radiodifusión sonora digital terrestre en DAB+ con el objetivo de evitar el despilfarro energético actual

MADRID, 16 de mayo de 2022 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciado hoy que la coalición valencianista ha presentado una enmienda para mejorar la Ley General de Telecomunicaciones y beneficiar así a los usuarios. Ello evitará el actual despilfarro energético que supone la actual tecnología de FM y recuperar posiciones en Europa en la implantación de la radio digital terrestre en DAB+, donde “nos encontramos muy rezagados al no estar digitalizando el medio como ocurre en otros países de nuestro entorno” y ha recordado que “Europa obliga ya a que todos los vehículos nuevos incorporen receptores”.

Compromís recupera así y recuerda al Ejecutivo su anuncio de abordar la digitalización del medio expresado en el Senado hasta en dos ocasiones. La senadora socialista Elena Víboras aseguró en 2018 a la coalición que el Gobierno de Sánchez potenciaría la radio y el PSOE de la mano del PP se unieron en 2020 para rechazar la Proposición de Ley de Medidas Urgentes para el impulso de la radiodifusión sonora digital terrestre presentada por Compromís, asegurando que “lo impulsarían en la Ley General de Telecomunicaciones, y no ha sido así, por lo que el Gobierno ha vuelto a incumplir su palabra”. 

Compromís, Geroa Bai, ERC, Ciudadanos, Junts per Catalunya, Teruel Existe, EH Bildu, Coalición Canaria, Más Madrid, Catalunya en Comú Podem, Adelante Andalucía, Més per Mallorca y la Agrupación Socialista Gomera entre otras, -formaciones que representan a 11,29 millones de votos frente a los 11,83 de PP y PSOE- dieron el aval un proyecto normativo cuya tramitación fue cortada de raíz por PP y PSOE. “Tan distintos y tan parecidos en ocasiones, cuando les conviene”, remarca el representante territorial valenciano.

Mulet ha insistido en que “mientras en Europa la radio digital crece a un ritmo anual del 8% y tiene ya casi 1.400 emisoras privadas emitiendo con muy buenos resultados, aquí el PSOE se resiste a digitalizar la radio. Ni siquiera ha pedido tampoco ayudas de los Fondos Europeos para su digitalización, cuando éstas van a llegar para la mayoría de sectores. Algo realmente inexplicable”, ha resaltado.

Todo son ventajas con la radio digital

Los valencianistas recuerdan que nuestro país acumula ya más de una década de retraso en este campo y que emitir en DAB+ permite una mayor y más plural oferta radiofónica, creación de empresas en el sector, evitar el despilfarro de entre el 70-90% del consumo de energía con respecto a la FM y mejorar la calidad de recepción sin tener que depender de plataformas de contenidos o de consumo de datos. 

TELECOMUNICACIONS

Compromís esmenarà la Llei General de Telecomunicacions per a garantir el desplegament de la Ràdio Digital davant la immobilitat del Govern 

  • La coalició planteja mesures urgents per a l’impuls de la radiodifusió sonora digitalterrestre en DAB+ amb l’objectiu d’evitar el balafiament energètic actual

MADRID, 16 de maig de 2022 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat hui que la coalició valencianista ha presentado una esmena per a millorar la Llei General de Telecomunicacions i beneficiar així als usuaris. Això evitarà l’actual balafiament energètic que suposa l’actual tecnologia d’FM i recuperar posicions a Europa en la implantació de la ràdio digital terrestre en DAB+, on “ens trobem molt ressagats al no estar digitalitzant el mitjà com ocorre en altres països del nostre entorn” i ha recordat que “Europa obliga ja a que tots els vehicles nous incorporen receptors”.

Compromís recupera així i recorda a l’Executiu el seu anunci d’abordar la digitalització del mitjà expressat al Senat fins a dues ocasions. La senadora socialista Elena Víboras va assegurar en 2018 a la coalició que el Govern de Sánchez potenciaria la ràdio i el PSOE de la mà del PP es van unir en 2020 per a rebutjar la Proposició de Llei de Mesures Urgents per a l’impuls de la radiodifusió sonora digital terrestre presentada per Compromís, assegurant que “l’impulsarien en la Llei General de Telecomunicacions, i no ha sigut així, per la qual cosa el Govern ha tornat a incomplir la seua paraula”. 

Compromís, Geroa Bai, ERC, Ciutadans, Junts per Tastlunya, Teruel Existe, EH Bildu, Coalición Canaria, Más Madrid, Catalunya en Comú Podem, Adelante Andalucía, Més per Mallorca i la Agrupación Socialista Gomera entre d’altres, -formacions que representen a 11,29 milions de vots enfront dels 11,83 de PP i PSOE- van donar l’aval un projecte normatiu la tramitació del qual va ser tallada d’arrel per PP i PSOE. “Tan diferents i tan paregudes a vegades, quan els convé”, remarca el representant territorial valencià.

Mulet ha insistit que “mentre a Europa la ràdio digital creix a un ritme anual del 8% i té ja quasi 1.400 emissores privades emetent amb molt bons resultats, ací el PSOE es resisteix a digitalitzar  la ràdio. Ni tan sols ha demanat tampoc ajudes dels Fons Europeus per a la seua digitalització, quan aquestes arribaran per a la majoria de sectors. Algo realment inexplicable”, ha ressaltat.

Tot són avantatges amb la ràdio digital

Els valencianistes recorden que el nostre país acumula ja més d’una dècada de retard en aquest camp i que emetre en DAB+ permet una major i més plural oferta radiofònica, la creació d’empreses en el sector, evitar el balafiament d’entre el 70-90% del consum d’energia respecte a la FM i millorar la qualitat de recepció sense haver de dependre de plataformes de continguts o del consum de dades.