Compromís demana conèixer els resultats que s’estan obtenint, canvis introduïts, reunions mantingudes amb usuaris i fites superades en la millora del servei

MADRID, 30 de març de 2022 

D’acord amb les peticions i reclamacions dels usuaris del tren, el senador de Compromís, Carles Mulet, ha sol·licitat al Govern un informe en el qual conste l’avaluació de la posada en funcionament de lai niciativa ‘Sentinella Rodalia, anunciada pel MITMA al gener i que havia de servir per a millorar l’efectivitat del servei i l’opinió dels usuaris amb la mobilitat després d’anys d’un nefast servei per raons no imputables a la pandèmia.

El senador ha lamentat que “vist el descontentament de les organitzacions d’usuaris, el suspens cap a aquesta iniciativa és clar. Ens sembla una soflama més, una venda de fum a l’engròs i un altre anunci dels que no van enlloc. Per això volem tota la información disponible o informe dels resultats que s’aquestán obtenint, canvis introduïts, organitzacions d’usuaris, col·lectius o passatgers consultats i qualsevol document que evalúe les millores aconseguides i fites superades”, ha manifestat Mulet. 

Des de Compromís comparteixen les denúncies de les plataformes i queixes sobre la inutilitat del pla o iniciativa anunciada per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la seua visita a València del passat 12 de gener. El grup de treball està liderat per Mitma i compta amb la participació de la Generalitat Valenciana, Renfe i Adif i on es va manifestar disposar de dades qualitatives i quantitatives i una anàlisi de la casuística amb l’objectiu de millorar dins d’un Pla d’Acció Immediata els serveis de Rodalia València.

Mulet recorda de la importància d’una bona mobilitat sostenible i de la necessitat d’actuar amb el consens dels usuaris, “fent cas al que demanen els afectats, com són els trens que no s’han recuperat anteriors a la pandèmia, incorporar maquinistes, informació, adequació dels horaris de les línies a les seues necessitats, millora en la puntualitat, copiar mesures com les que s’han plantejat a Alemanya de preus low en els abonaments de MD i Rodalia i la fi del tancament de línies com l’anunciada fins a Conca o l’abandonament de Xàtiva-Alcoi , C3, C4 i C5, el que implica aprofundir en les desigualtats territorials”.