L’Executiu envia a contestar les preguntes orals sobre Patrimoni al president del Consell Superior d’Esports, que admet “desconeixer la temàtica” per la qual és interpel·lat

Madrid, 11 de novembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha contemplat hui amb estupefacció com el Govern ha enviat al president del Consell Superior d’Esports a contestar preguntes del senador en matèria de cultura i patrimoni. Després de mesos esperant les respostes a preguntes parlamentàries del senador, el Govern ha enviat a una persona sense els coneixements per a debatre aquestes qüestions, ni aclarir les enormes contradiccions en què han incorregut la lectura de les respostes que portava escrites. “Les conclusions que extraiem són, d’una banda, que el Govern passa dels seus castells valencians i, per una altra, que si no acudien és per vergonya, davant la seua incapacitat i inacció en la matèria”, ha denunciat Mulet.

En una surrealista compareixença d’aquest responsable “sense coneixements” sobre la matèria interpel·lada, ‘forçada’ per Mulet, davant la falta de respostes a les seues preguntes durant mesos i fins i tot anys, ha quedat clar, respecte el castell de Sagunt, que “no s’ha reunit en els últims cinc anys la taula tècnica per a coordinar res, ni establir bases per a res i que no consten avanços al marge de converses”. Per al senador “no pot ser que ens diguen que es reuneix una taula i que tot funciona molt bé en les actuacions a Sagunt i que, quan els pregunte les dates de reunió d’aquesta taula, ens parlen de converses telefòniques. Assumisquen-ho, no existeix aqueixa taula i no es reuneix l’òrgan que en teoria estava solucionant els problemes del castell”. Aquestes respostes i la falta d’interès demostrada pel Ministeri amb el castell “deixa en evidència la seua gestió, per la qual cosa el que han de fer és transferir d’una vegada el conjunt arquitectònic de Sagunt, perquè ni fan ni deixen fer i en les seues respostes no fan res més que mentir”, ha manifestat un indignat Mulet.

Pendents de la concessió de titularitat a Peníscola

Una altra de les qüestions interpel·lades per Mulet es referia a l’excepcional flotilla de 75 figures d’embarcacions gravades en el llenç de Santa Bàrbara trobades en 1993 per la Conselleria de Cultura i que els experts van recomanar posar en valor i mostrar en el museu mariner de la localitat. Però malgrat els informes del Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació de Castelló, es continuen deteriorant i continuen exposats a les inclemències meteorològiques i al vandalisme. Mulet va preguntar en què havien consistit els treballs de conservació, protecció i posada en valor d’aquest bé. Com a aspecte novedós, el president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco va informar davant la Comissió de Cultura i Esport que, malgrat ser el Ministeri el titular del bé, “els grafittis es troben en una zona de la muralla pendent, en aquests moments, de la concessió de titularitat, per la qual cosa les actuacions estan pendents de la concessió d’aquesta”, va indicar.

Mulet va reprovar al representant del Ministeri les constants “contradiccions i mentides en qüestions com les dels castells. Primer diuen que actuen en ells i que es reuneixen, després és que no. Posteriorment que s’ha de cedir un tros de murada, sense dir de qui és o qui ha de cedir a qui. La conclusió és que vostès passen dels seus castells. Si no tenen interés, cedisquen-los”, ha conclòs.

El Gobierno ‘pasa de sus castillos’ y señala a Mulet estar pendientes de encomiendas, reuniones y concesiones para actuar en Peníscola y Sagunt

El Ejecutivo envía a contestar las preguntas orales sobre Patrimonio al presidente del Consejo Superior de Deportes, que le admite “desconocer la temática” por la que es interpelado

Madrid, 11 de noviembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha contemplado hoy con estupefacción como el Gobierno ha enviado al presidente del Consejo Superior de Deportes a contestar preguntas del senador en materia de cultura y patrimonio. Después de meses esperando las respuestas a preguntas parlamentarias del senador, el Gobierno ha enviado a una persona sin los conocimientos para debatir estas cuestiones ni aclarar las enormes contradicciones en que han incurrido la lectura de las respuestas que llevaba escritas. “Las conclusiones que extraemos son, por un lado, que el Gobierno pasa de sus castillos valencianos y, por otra, que si no acudían es por vergüenza ante su incapacidad e inacción en la materia”, ha denunciado Mulet.

En una surrealista comparecencia de un responsable “sin conocimientos” sobre la materia interpelada, ‘forzada’ por Mulet, ante la falta de respuestas a sus preguntas durante meses e incluso años ha quedado claro, respecto el castillo de Sagunt, que “no se ha reunido en los últimos cinco años la mesa técnica para coordinar nada, ni sentar bases para nada y que no constan avances al margen de conversaciones”. Para el senador “no puede ser que nos digan que se reúne una mesa y que todo funciona muy bien en las actuaciones en Sagunt y que, cuando les pregunto las fechas de reunión de esta mesa, nos hablen de conversaciones telefónicas. Asúmanlo, no existe esa mesa y no se reúne el órgano que en teoría estaba solucionando los problemas del castillo”. Estas respuestas y la falta de interés demostrada por el Ministerio con el castillo “deja en evidencia su gestión, por lo que lo que tienen que hacer es de una vez transferir el conjunto arquitectónico de Sagunt, porque ni hacen ni dejan hacer y en sus respuestas no hacen nada más que mentir”, ha manifestado un indignado Mulet.

Pendientes de la concesión de titularidad en Peñíscola

Otra de las cuestiones interpeladas por Mulet se refirió a la excepcional flotilla de 75 figuras de embarcaciones grabadas en el lienzo de Santa Bárbara halladas en 1993 por la Conselleria de Cultura y que los expertos recomendaron poner en valor y mostrar en el museo marinero de la localidad. Pero a pesar de los informes del Servicio de Investigaciones Arqueológicas y Prehistóricas de la Diputación de Castelló, se siguen deteriorando y continúan expuestos a las inclemencias meteorológicas y al vandalismo. Mulet preguntó en qué habían consistido los trabajos de conservación, protección y puesta en valor de este bien. Como aspecto novedoso, el presidente del Consejo Superior de Deportes, José Manuel Francoinformó ante la Comisión de Cultura y Deporte que, a pesar de ser el Ministerio el titular del bien, “los grafittis se encuentran en una zona de la muralla pendiente en estos momentos de la concesión de titularidad, por lo que las actuaciones están pendientes de la concesión de la misma”, indicó.

Mulet afeó al representante del Ministerio las constantes “contradicciones y mentiras en cuestiones como las de los castillos. Primero dicen que actúan en ellos y que se reúnen, luego es que no. Posteriormente que se tiene que ceder un trozo sin decir de quien es o quién tiene que ceder a quién. La conclusión es que ustedes pasan de sus castillos. Si no tienen interés, cédanlos”, ha concluido.