El senador señala que la angustiosa situación que viven los afectados contrasta con la retirada de la iniciativa por el PP, que posiblemente se tendrá que ver antes del próximo verano

Madrid, 15 de octubre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha mostrado su sorpresa por la retirada del próximo pleno de la Proposición de Ley presentada por el PP que pretendía modificar la ley de Costas para que pudieran pervivir conjuntos urbanos costeros de tipología tradicional que han pasado a ser de dominio público marítimo-terrestre. “Entre otros vecinos afectados, esto deja en la estacada a núcleos como Torre de la Sal (Cabanes), Nules, Almenara o Xilxes, entre muchos otros del Estado”, lamenta.

Los populares han aparcado así su anunciada y reiterada Proposición de Ley, donde Compromís iba a votar favorablemente al inicio de su tramitación como ya anunció el propio Mulet el miércoles. “Parece claro que esta cuestión no es tan prioritaria como pregonaban, al aparcarla a la primera de turno y plantear la reforma de la parte fiscal del Régimen Especial de Balears (REB) para compensar los sobrecostes de la insularidad que sufren en estas islas vecinas”, ha remarcado. “Retirar ahora la moción”, indica Mulet “implica dejarla aparcada y que tenga que esperar un nuevo turno de aquí a unos meses. Estamos hablando que en 2021 no se debatirá con casi toda la seguridad y en 2022 ya veremos si es antes del verano. No es una anécdota en un momento que puede ser de no retorno para los vecinos”.

Para el senador valencianista, “esta forma de actuar evidencia que el PP vive de la apariencia cuando va prometiendo por los pueblos, ya que en sus años de gestión demostraron que no se preocuparon por hacer nada por los vecinos ni en Cabanes, ni en la Generalitat ni desde el Gobierno central. Para nada es la prioridad que decían cuando llegado el momento de debatir la cuestión, la retiran unilateralmente y de forma vergonzosa, jugando con los sentimientos de los afectados. Confiemos en que le den la prioridad que el tema merece”.

Carles Mulet, ha insistido en que “un nuevo deslinde nos parece ser la solución más directa, rápida y razonable para los problemas de Torre de la Sal y otros núcleos costeros” y lamentado que “el PP, que es un grupo grande con posibilidad de plantear iniciativas con más agilidad, retire el debate de un tema crucial como este, haya dejado en la estacada a los vecinos a la primera de cambio”.

LITORAL

Carles Mulet: “Per al PP la pervivència dels conjunts costaners no ha de ser tan prioritària si posposa la seua Proposició de Llei”


El senador assenyala que l’angoixant situació que viuen els afectats contrasta amb la retirada de la iniciativa pel PP, que possiblement s’haurà de veure abans del pròxim estiu

Madrid, 15 d’octubre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha mostrat la seua sorpresa per la retirada del pròxim ple de la Proposició de Llei presentada pel PP que pretenia modificar la Llei de Costes perquè pogueren perviure conjunts urbans costaners de tipologia tradicional que han passat a ser de domini públic marítim-terrestre. “Entre altres veïns afectats, això deixa a l’estacada a nuclis com Torre de la Sal (Cabanes), Nules, Almenara o Xilxes, entre molts altres de l’Estat”, lamenta.

Els populars han aparcat així la seua anunciada i reiterada Proposició de Llei, on Compromís anava a votar favorablement a l’inici de la seua tramitació com ja va anunciar el mateix Mulet el dimecres. “Sembla clar que aquesta qüestió no és tan prioritària com pregonaven, en aparcar-la a la primera de torn i plantejar la reforma de la part fiscal del Règim Especial de Balears (REB) per a compensar els sobrecostos de la insularitat que pateixen en aquestes illes veïnes”, ha remarcat. “Retirar ara la moció”, indica Mulet “implica deixar-la aparcada i que haja d’esperar un nou torn d’ací a uns mesos. Estem parlant que en 2021 no es debatrà amb quasi tota la seguretat i en 2022 ja veurem si és abans de l’estiu. No és una anécdota, en un moment que pot ser de no retorn per al veinat”.

Per al senador valencianista, “aquesta manera d’actuar evidència que el PP viu de l’aparença quan va prometent pels pobles, ja que en els seus anys de gestió van demostrar que no es van preocupar per fer res pels veïns ni a Cabanes, ni en la Generalitat ni des del Govern central. Per a res és la prioritat que deien quan, arribat el moment de debatre la qüestió, la retiren unilateralment i de manera vergonyosa, jugant amb els sentiments dels afectats. Confiem que li donen la prioritat que el tema mereix”.

Carles Mulet, ha insistit que “una nova partió ens sembla ser la solució més directa, ràpida i raonable per als problemes de Torre de la Sal i altres nuclis costaners” i ha lamentat que “el PP, que és un grup gran, amb possibilitat de plantejar iniciatives amb més agilitat, retire el debat d’un tema crucial com aquest, haja deixat a l’estacada als veïns a la primera oportunitat”.