Els portaveus de Peníscola i Benicarló reivindiquen el paper dinamitzador i vertebrador del ferrocarril i reclamen millorar els horaris i freqüència del tren convencional

Benicarló, 22 de juny de 2021

Compromís ha presentat a l’estació de Benicarló-Peníscola la campanya ‘trencancelado.com’, amb la que pretenen denunciar la mala gestió que es fa del transport ferroviari i donar a conèixer el model de tren que voldria la coalició. El senador Carles Mulet va donar a conèixer unes escandaloses xifres que han obtingut a través de preguntes al Govern i que constaten el nefast servei que tenim en l’actualitat. “Només en un any hem tingut 7.593 trens cancel·lats i 11.384 que han circulat amb retards considerables. La mala gestió ha fet que es perden en una dècada gairebé 10 milions d’usuaris, quan s’hauria precisament d’estar potenciant el transport col·lectiu per lluitar contra el canvi climàtic i els emissions”, ha dit el senador castellonenc, que ha lamentat que Renfe i Adif hagen vetat la campanya publicitària de la coalició a les estacions. Entre les causes es troben la manca d’inversions, el tancament d’estacions, les nefastes freqüències, els preus elevats dels trens de mitja distancia que hi ha a la comarca i l’escassa aposta pel transport públic.

La portaveu municipal de Compromís, Marta Escudero, ha reivindicat una vegada ha passat el pitjor de la pandèmia “normalitzar el servei de trens, ja que s’ha aguditzat un empitjorament amb la pandèmia. Si no es millora el servei, la gent no triarà fer ús del tren” i ha recordat que “l’Ajuntament de Benicarló va aprovar per unanimitat la millora de les freqüències i una parada del tren Euromed a la localitat, per beneficiar estos nuclis i els de la comarca i disposar d’una parada entre Castelló i Tarragona”.

El portaveu de Peníscola, Juan Marcos Bayarri, ha assegurat que la ciutadania està “farta” de no tindre accés a serveis bàsics com un tren puntual o un servei de rodalies digne. “El ferrocarril és directament proporcional al desenvolupament econòmic i turístic i ací estem parlant del turisme de Peníscola i tota la comarca. Volem unes connexions dignes que mereix la nostra localitat”, ha afegit.

La coalició ha demanat que no es desmantelle el tren convencional i ha apostat per un sistema de rodalies que siga útil pels veïns de la zona i per això ha demanat un nucli de rodalies, canviar els horaris intempestius a les hores de més utilitat per la gent i crear una xarxa complementària de transport sota demanda “per a que qualsevol persona veïna de pobles de la comarca puga vindre ací a fer servir el tren i desplaçar-se amb seguretat”, ha conclòs Mulet.