Mulet posa el focus en els casos de la Nucia o Villahermosa del Río. València, a 29 de gener de 2021. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha demanat hui explicacions al Govern sobre protocols i incidents en la custòdia per part de les FCSE a les residències de persones majors, després d’haver transcendit possibles vacunacions irregulars per part de dirigents del PP en casos com el de la residència de Nucia a Alacant, amb el xou de la vacunació irregular del seu alcalde inclòs, o el de l’alcalde de Villahermosa del Río.

Mulet ha recordat que la RESOLUCIÓ de 5 de gener de 2021, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableix el Pla d’actuació en les residències de persones majors dependents, els centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM/CIM i centres assimilats de la Comunitat Valenciana, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, estableix que en el nivell 3 o 4, com el que estem patint al País Valencià, en centres lliures de Covid-19 (sense brot ni sospita de brot, o amb brot tancat) es permetran les visites d’una persona familiar, tutora o afí per persona resident, sempre amb cita prèvia, d’una duració màxima d’una hora i almenys una vegada a la setmana, amb la finalitat de facilitar la relació familiar.

Malgrat això, hem vist casos com el de l’alcalde de la Nucia ( Alacant) que va entrar sense permisos en la residència de persones majors, acompanyat d’un altre regidor, i un fort desplegament de càmeres per a fer-se la foto, mentre es va exigir vacunar-se, colant-se de manera indecent sobre la resta de persones sí prioritàries.

En el cas de Villahermosa del Río, el seu alcalde també ha sigut vacunat al·legant ser l’administrador de l’empresa (que no personal sanitari). En tots dos casos i altres, s’estan investigant per part del Govern autonòmic si aquests pogueren ser irregulars. Mentre a la Nucia l’alcalde s’aferra al càrrec i se li manté com a diputat provincial, a Villahermosa (municipi amb una plaça dedicada al delinqüent Carlos Fabra Carreras) l’alcalde amenaça amb querellar-se a tot aquell que qüestione la seua vacunació.

Aquestes vacunes, van anar en teoria custodiades des del seu origen al seu lliurament per les FCSE, i per això, s’entén, aquestes van poder estar presents en el moment dels accessos a aquestes residències d’aquells càrrecs (els exposats o altres), de càrrecs polítics no autoritzats no ja a la vacuna, sinó directament a l’entrada en la residència

 Per això s’ha preguntat al Govern, dins de les seues competències:
1.            Existeix algun protocol perquè les FCSE controlen l’accés a les residències de persones majors per a complir les restriccions imposades per la Generalitat?
2.            En què consisteix el procediment de custòdia de les vacunes fins a les residències? fins a quins extrems s’estén el control de les FCSE sobre aquestes?
3.            Quin protocol de vacunació existeix per a les FCSE que custodien les vacunes en ser personal que està en potencial risc?
4.            Dins de les seues competències, Pensa impulsar alguna mesura el Govern per a evitar casos com els de l’alcalde de la Nucia, o l’alcalde de Villahermosa del Río?

Compromís pregunta por los controles de las FCSE en los protocolos de custodia a las vacunas en residencias de personas mayores


Mulet pone el foco en los casos de la Nucia o Villahermosa del Río

València, a 29 de enero de 2021. 

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha pedido hoy explicaciones al Gobierno sobre protocolos e incidentes en la custodia por parte de las FCSE a las residencias de personas mayores, después de haber trascendido posibles vacunaciones irregulares por parte de dirigentes del PP  en casos como el de la residencia de  Nucia en Alacant,  con el show de la vacunación irregular de su alcalde incluido, o el del alcalde de Villahermosa del Río.

Mulet ha recordado que la RESOLUCIÓN de 5 de enero de 2021, de la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas, por la que se establece el Plan de actuación en las residencias de personas mayores dependientes, los centros de día, las viviendas tuteladas y los CEAM/CIM y centros asimilados de la Comunitat Valenciana, en el contexto de crisis sanitaria ocasionada por la Covid-19, establece que en el nivel 3 o 4, como el que estamos sufriendo en el País Valenciano, en centros libres de Covid-19 (sin brote ni sospecha de brote, o con brote cerrado) se permitirán las visitas de una persona familiar, tutora o allegada por persona residente, siempre con cita previa, de una duración máxima de una hora y al menos una vez a la semana, con el fin de facilitar la relación familiar.

A pesar de ello, hemos visto casos como el del alcalde de la Nucia ( Alacant) que entró sin permisos en la residencia de personas mayores, acompañado de otro concejal, y un fuerte despliegue de cámaras para hacerse la foto, mientras se exigió vacunarse, colándose de manera indecente sobre el resto de personas sí prioritarias.

En el caso de Villahermosa del Río, su alcalde también ha sido vacunado alegando ser el  administrador de la empresa (que no personal sanitario). En ambos casos y otros, se están investigando por parte del Gobierno autonómico si estos pudieran ser irregulares. Mientras en la Nucia el alcalde se aferra al cargo y se le mantiene como diputado provincial, en Villahermosa (municipio con una plaza dedicada al delincuente Carlos fabra Carreras) el alcalde amenaza con querellarse a todo aquel que cuestione su vacunación.

Estas vacunas, fueron en teoría custodiadas desde su origen a su entrega por las FCSE, y por ello, se entiende, éstas pudieron estar presentes en el momento de los accesos a estas residencias de aquellos cargos (los expuestos u otros), de cargos políticos no autorizados no ya a la vacuna, sino directamente a la entrada en la residencia

 Por ello se ha preguntado al Gobierno, dentro de sus competencias:
1.       ¿Existe algún protocolo para que las FCSE controlen el acceso a las residencias de personas mayores para cumplir las restricciones impuestas por la Generalitat?
2.       ¿En qué consiste el procedimiento de custodia de las vacunas hasta las residencias? ¿hasta qué extremos se extiende el control de las FCSE sobre éstas?
3.       ¿Qué protocolo de vacunación existe para las FCSE que custodian las vacunas  al ser personal que está en potencial riesgo?
4.       Dentro de sus competencias, ¿Piensa impulsar alguna medida el Gobierno para evitar casos como los del alcalde de la Nucia, o el alcalde de Villahermosa del Río?