El Govern de PSOE-UP porta mesos enrocat en respostes que no atenen les preguntes formulades pel senador de Compromís, Carles Mulet. A les preguntes sobre el mausoleu patrimoni de la AGE en els quals reposen les restes del dictador genocida Francisco Franco:
• Per què ha decidit el Govern dotar a aquest mausoleu d’un servei de seguretat privada pagada amb diners públics?
• Quina previsió té matèria de seguretat contractar o dotar el Govern a aquest mausoleu on reposar el gran assassí després de finalitzar aquest contracte?
• Quines mesures pensa adoptar el Govern per a recuperar tot el patrimoni públic i privat robat pels Franco?, únicament es respon sobre les pretensions del Pazo de Meirás, però no sobretot el robat per aquesta família.
• El genocida assassí dictador Francisco Franco continua en un mausoleu titularitat de l’Estat.
És eixa situació de grat del Govern?
Quines mesures va adoptar el Govern per a acabar amb aquesta situació indignant?
• Per quin motiu un colpista, criminal (autor de crims de lesa humanitat), assassí, genocida, homicida, dictador, botxí d’innocents, dictador, opressor, feixista, ha de reposar en un mausoleu titularitat de l’Estat?
• Per quin motiu un colpista, criminal (autor de crims de lesa humanitat), assassí, genocida, homicida, dictador, botxí d’innocents, dictador, opressor, feixista, ha de reposar en un mausoleu titularitat de l’Estat?
El Govern contesta:

El dret sobre el panteó, situat en el cementeri municipal de Mingorrubio-El Pardo, forma part del patrimoni de l’Administració General de l’Estat (AGE).

Aquesta integració en el patrimoni de la AGE es va aprovar mitjançant el Reial decret 335/2019, de 26 d’abril, de desafectació d’una concessió de titularitat del Patrimoni Nacional.
La Direcció General del Patrimoni de l’Estat és l’òrgan competent en relació amb el manteniment i gestió dels béns que formen part del patrimoni de la AGE, per la qual cosa li correspon fer-se càrrec del cost de les reparacions, neteja i contractació de la seguretat que puguen ser necessàries.
El contracte de seguretat, ja adjudicat, té una duració de dos anys i el seu import total és de 51.546,00 euros (IVA inclòs). La informació relativa a aquest contracte es pot consultar en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, a través del següent enllaç: https://contrataciondelestado.es/wps/wcm/connect/5f364e48-7809-41e2-8128- f7b243e2d143/DOC_CAN_ADJ2020-850985.pdf?MOD=AJPERES
En relació amb les despeses de manteniment, s’ha realitzat un encàrrec a SEGIPSA amb un cost de 123,84 euros, sense que, fins hui, s’hagen generat despeses addicionals d’aquesta naturalesa. Finalment, com a informació addicional al ja informat en resposta a iniciatives anteriors, cal assenyalar que no existeix cap altra tomba o mausoleu (tècnicament “unitat d’enterrament”) pertanyent a Patrimoni de l’Estat en Mingorrubio.

El Govern no ha contestat de nou, a res del preguntat, per això s’han reiterat totes les preguntes.