El portaveu de la coalició Compromís al Senat i promotor de la iniciativa considera que “l’actual crisi ens obliga a ser meticulosos amb els diners públics, no es pot anunciar una pujada d’impostos i donar diners a empreses parasites de l’administració d’aquesta manera

Castelló, 3 de juliol de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha animat hui al PSOE a deixar a un costat al PP, a Vox i Ciutadans i obrir-se a investigar la corrupció en la monarquia, els crims d’Estat i, per què no, tot el que es va fer malament i va fallar en el fiasco i pelotazo del projecte Castor. “Els socialistes han de trencar amb el seu passat, llevar-se el sambenito que els cobreix i obrir-se, per decència, a analitzar què va passar, la seua tramitació, els sobrecostos, la mala execució d’un projecte que no va realitzar el seu objectiu de gran magatzem estratègic i que en canvi va fer tremolar a diverses comarques”, recorda Mulet.

Per a Compromís “tots aquests són motius suficients per a acceptar obrir una investigació ara que el nombre de senadors socialistes deixa via lliure a materialitzar la comissió que va bloquejar el PP fa dos anys, els ciutadans no entendrien ara un nou veto i una aposta per l’opacitat”. Al projecte Castor se’l va destinar una ingent quantitat de diners públics que es va triplicar respecte a l’inicialment previst, revestint-ho de macromagatzem estratègic per a emmagatzemar gas per a tot un país en cas d’emergència i necessitat, però va acabar sense contenir una sola gota de gas. 

Malgrat aquest deplorable fiasco de l’enginyeria espanyola i de l’empresa promotora, clarament inexperta, l’empresa d’ACS va rebre 1.700 milions d’euros com a indemnització. Uns fets que s’han d’investigar, perquè no es pot estar demanant a la gent esforços, ajustos i anunciant pujades d’impostos quan es van pagar uns diners a una empresa parasitària de l’Administració amb celeritat, sense estudiar-se el cas i sense esperar a les sentències que han suposat una garrotada a la forma que va tenir l’administració d’actuar amb els diners de tots i de també dels consumidors, uns diners que ha de vigilar-se de manera meticulosa”, ha afirmat.

Las xifres són clares: els socialistes van avalar la passada legislatura investigar la tramitació d’aquest polèmic fiasco demanada per Compromís i altres senadors, petició que va ser rebutjada pels 140 vots de PP i FAC. Ara el PSOE en té 113 i el PP 97, d’un total de 265. 
 

Els grups d’ERC-EH, l’Esquerra Confederal (Adelante Andalucía, Més per Mallorca, Más Madrid, Compromís, Geroa Bai i Catalunya En Comú Podem) i Junts per Catalunya han presentat aquesta setmana al Senat la sol·licitud de creació d’una comissió d’investigació del magatzem subterrani de gas Castor, relativa a esclarir les responsabilitats existents amb el magatzem energètic hibernat perquè els ciutadans puguen tenir en la comissió un important focus d’informació, oberta i transparent davant un cas d’interès general que no ha deixat indiferent a la societat i que ha estat envoltat d’opacitat, sobrecostos, sismicitat i mala gestió. 

Carles Mulet: “El PSOE debe quitarse el sambenito, romper con su pasado y abrirse a investigar el pelotazo de Castor”

El portavoz de la coalición Compromís en el Senado y promotor de la iniciativa considera que “la actual crisis nos obliga a ser meticulosos con el dinero público, no se puede anunciar una subida de impuestos y dar dinero a empresas parasitas de la administración de esta manera

Castelló, 3 de julio de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha animado hoy al PSOE a dejar a un lado al PP, a Vox y Ciudadanos y abrirse a investigar la corrupción en la monarquía, los crímenes de Estado y, por qué no, todo lo que se hizo mal y falló en el fiasco y pelotazo del proyecto Castor. “Los socialistas deben romper con su pasado, quitarse el sambenito que les cubre y abrirse, por decencia, a analizar qué pasó, su tramitación, los sobrecostes, la mala ejecución de un proyecto que no realizó su objetivo de gran almacén estratégico y que en cambio hizo temblar a varias comarcas”, recuerda Mulet.

Para Compromís “todos estos son motivos suficientes para aceptar abrir una investigación ahora que el número de senadores socialista deja vía libre a materializar la comisión que bloqueó el PP hace dos años, los ciudadanos no entenderían ahora un nuevo veto y una apuesta por la opacidad”. Al proyecto Castor se le destinó una ingente cantidad de dinero público que se triplicó respecto a lo inicialmente previsto, revistiéndolo de macroalmacén estratégico para almacenar gas para todo un país en caso de emergencia y necesidad, pero acabó sin contener una sola gota de gas. 

Pese a este deplorable fiasco de la ingeniería española y de la empresa promotora, claramente inexperta, la empresa de ACS recibió 1.700 millones de euros como indemnización. Unos hechos que se deben investigar, porque no se puede estar pidiendo a la gente esfuerzos, ajustes y anunciando subidas de impuestos cuando se pagó un dinero a una empresa parasitaria de la Administración con celeridad, sin estudiarse el caso y sin esperar a las sentencias que han supuesto un varapalo a la forma que tuvo la administración de actuar con el dinero de todos y de también de los consumidores, un dinero que debe vigilarse de forma meticulosa”, ha afirmado.

Las cifras son claras: los socialistas avalaron la pasada legislatura investigar la tramitación de este polémico fiasco, solicitud demandada por Compromís y otros senadores, que fue rechazada por los 140 votos de PP y FAC. Ahora el PSOE tiene 113 y el PP 97, de un total de 265. 
 

Los grupos de ERC-EH, la Izquierda Confederal (Adelante Andalucía, Més per Mallorca, Más Madrid, Compromís, Geroa Bai y Catalunya En Comú Podem) y Junts per Catalunya han presentado esta semana en el Senado la solicitud de creación de una comisión de investigación del almacén subterráneo de gas Castor, relativa a esclarecer las responsabilidades existentes con el almacén energético hibernado para que los ciudadanos puedan tener en la comisión un importante foco de información, abierta y transparente ante un caso de interés general que no ha dejado indiferente a la sociedad y que ha estado rodeado de opacidad, sobrecostes, sismicidad y mala gestión.