Mulet va preguntar pel nombre de maquinistes que s’han incorporat després de l’anunci del Govern de dotar al nucli de Rodalia de València de més personal i contesten amb el nombre de maquinistes de línia que resideixen a València
 
València, 22 de maig  de 2020
El Govern oculta al representant de Compromís el nombre de nous maquinistes que s’han incorporat al servei, després de l’anunci per part del Govern d’un Pla d’Acció per a recuperar els nivells de puntualitat i fiabilitat de la rodalia del nucli de València. 
 
El senador Carles Mulet va preguntar pel nombre de maquinistes que gràcies al Pla s’han incorporat al País Valencià. La resposta no pot ser més fugissera: “El nombre de maquinistes de línia amb residència laboral a València Nord, Xàtiva o Gandia és de 170”. Per al representant territorial “les respostes d’aquest Govern són un clar exemple del Diàleg per a besucs que, en comptes de publicar-se en el tebeo, s’envien en forma de respostes oficials del Govern, la qual cosa ens obliga a tornar a preguntar per a tractar d’aconseguir una resposta més o menys raonable, encara que tot sembla indicar que no es prenen seriosament els problemes de la gent i els resultats obtinguts amb aquestes mesures immediates han de ser més be pobres, com per a ocultar-los d’una forma tan evident”.
 
La resposta si que remarca, en canvi, que no es destituirà el responsable territorial de Renfe com a màxim responsable, malgrat la incapacitat de gestionar i resoldre els problemes diaris del servei que afecten milers de persones. Segons Mulet “que el ministre José Luis Ábalos, que no s’ha exercit com a valencià de cap manera des de l’inici de la legislatura i després d’incomplir tots els anuncis d’inversió i terminis al costat del seu predecessor Íñigo de la Serna, parle ara d’un altre Pla de Rodalia 2020-2025 que integre els plans en execució sona a broma”. El representant de Compromís a la Cambra Alta interpel·larà al ministre pròximament al Senat quan comparega. La coalició ja va demanar al gener la compareixença del ministre davant el caos que vivia el servei ferroviari i els inconvenients generats als usuaris d’aquest servei corcat de problemes.

[RESPOSTA] http://senat.compromis.net/files/2020/05/maquinistes-r.pdf
[PREGUNTA] http://senat.compromis.net/files/2020/05/maquinistes.pdf

El Gobierno no concreta a Compromís los maquinistas que se han incorporado para mejorar el servicio de Cercanías y MD de València


Mulet preguntó por el número de maquinistas que se han incorporado tras el anuncio del Gobierno de dotar al núcleo de Cercanías de València de más personal y contestan con el número de maquinistas de línea que residen en València

València, 22 de mayo de 2020
El Gobierno oculta al representante de Compromís el número de nuevos maquinistas que se han incorporado al servicio, tras el anuncio por parte del Gobierno de un Plan de Acción para recuperar los niveles de puntualidad y fiabilidad de las cercanías del núcleo de València. 

El senador Carles Mulet preguntó por el número de maquinistas que gracias al Plan se han incorporado en el País Valenciano. La respuesta no puede ser más huidiza: “El número de maquinistas de línea con residencia laboral en València Nord, Xàtiva o Gandia es de 170”. Para el representante territorial “las respuestas de este Gobierno son un claro ejemplo del Diálogo para besugos que, en vez de publicarse en el tebeo, se envían en forma de respuestas oficiales del Gobierno, lo que nos obliga a volver a preguntar para tratar de conseguir una respuesta más o menos razonable, aunque todo parece indicar que no se toman seriamente los problemas de la gente y los resultados obtenidos con estas medidas inmediatas deben ser más bien pobres, como para ocultarlos de una forma tan evidente”.

La respuesta si que remarca, en cambio, que no se va a destituir al responsable territorial de Renfe como máximo responsable, a pesar de la incapacidad de gestionar y resolver los problemas diarios del servicio que afectan a miles de personas. Según Mulet “que el ministro José Luis Ábalos, que no se ha ejercido como valenciano de ninguna manera desde el inicio de la legislatura y después de incumplir todos los anuncios de inversión y plazos junto a su predecesor Íñigo de la Serna, hable ahora de otro Plan de Cercanías 2020-2025 que integre los planes en ejecución suena a broma”. El representante de Compromís en la Cámara Alta interpelará al ministro próximamente en el Senado cuando comparezca. La coalición ya pidió en enero la comparecencia del ministro ante el caos que vivía el servicio ferroviario y los inconvenientes generados a los usuarios de este servicio carcomido de problemas.