El senador Carles Mulet ha rebut diverses negatives de la Mesa a tramitar peticions, mentre el PSOE explora ara aqueixa via per a obtenir documents referits a l’Assemblea de Madrid

Madrid20 de maig de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat hui a la Mesa conèixer quins criteris s’utilitzen per a tramitar o no peticions de documentació a les Administracions Públiques, després de conèixer que diferents senadors socialistes utilitzaran la via de l’article 20.2 del Reglament del Senat per a tractar d’aconseguir que la Comunitat de Madrid, presidida per Isabel Díaz Ayuso, facilite en un termini màxim d’un mes els seus contractes amb les firmes de l’empresari Kike Sarasola, en l’hotel apartament del qual s’allotja la presidenta. 

L’article 20.2 d’aquest Reglament permet als senadors recaptar de les Administracions Públiques “les dades, informes o documents que obren en poder d’aquestes per al millor compliment de les seues funcions reglamentàries”, i queden obligades a facilitar la documentació com a màxim en trenta dies. 

El senador del PSOE designat per l’Assemblea de Madrid, José Cepeda, s’ha acollit a aquest article per a requerir quatre informes a la Comunitat de Madrid, que hauran de ser tramitats des de la Presidència del Senat. Tots ells, signats entre l’1 de març i el 10 de maig, tenen a veure amb contractes de tres empreses de Sarasola: Room Mate Oficinas, Be Mate Community España i Alterkeys Solutions. 

Solc requerir de vegades documentació d’altres administracions públiques d’acord amb l’article 20.2 d’aquest Reglament. Per regla general, aquestes peticions es deneguen, en exigir-me que he d’acreditar que aquesta documentació la requerisc per a exercir les meues funcions com a senador. Ho solc justificar, explicant per a quina finalitat els necessite, però de manera sempre subjectiva la Mesa estima que no meresc aquest tipus de documentació”, ha recordat el senador valencià.

Per això, en cas d’aprovar la Mesa la tramitació d’aquest requeriment, Mulet ha reclamat de la Mesa s’informe si aquestes s’aproven o deneguen sobre la base de quin senador els requerisca o amb quins criteris.

http://senat.compromis.net/files/2020/05/20052020-Mulet-requerimiento-Mesa-informes.report-3.pdf

Compromís pide a la Mesa del Senado que aclare el procedimiento para recabar documentación de las administraciones

El senador Carles Mulet ha recibido varias negativas de la Mesa a tramitar peticiones, mientras el PSOE explora ahora esa vía para obtener documentos referidos a la Asamblea de Madrid

Madrid20 de mayo de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamado hoy a la Mesa conocer qué criterios se utilizan para tramitar o no peticiones de documentación a las Administraciones Públicas, después de conocer que distintos senadores socialistas van a utilizar la vía del artículo 20.2 del Reglamento del Senado para tratar de conseguir que la Comunidad de Madrid, presidida por Isabel Díaz Ayuso, facilite en un plazo máximo de un mes sus contratos con las firmas del empresario Kike Sarasola, en cuyo apartotel se aloja la presidenta. 

El artículo 20.2 de este Reglamento permite a los senadores recabar de las Administraciones Públicas “los datos, informes o documentos que obren en poder de estas para el mejor cumplimiento de sus funciones reglamentarias”, y quedan obligadas a facilitar la documentación como máximo en treinta días. 

El senador del PSOE designado por la Asamblea de Madrid, José Cepeda, se ha acogido a este artículo para requerir cuatro informes a la Comunidad de Madrid, que deberán ser tramitados desde la Presidencia del Senado. Todos ellos, firmados entre el 1 de marzo y el 10 de mayo, tienen que ver con contratos de tres empresas de Sarasola: Room Mate Oficinas, Be Mate Community España y Alterkeys Solutions. 

Suelo requerir en ocasiones documentación de otras administraciones públicas de acuerdo al artículo 20.2 de este Reglamento. Por regla general, estas peticiones se deniegan, al exigirme que he de acreditar que esta documentación la requiero para ejercer mis funciones como senador. Lo suelo justificar, explicando para qué fin los necesito, pero de manera siempre subjetiva la Mesa estima que no merezco este tipo de documentación”, ha recordado el senador valenciano.

Por ello, en caso de aprobar la Mesa la tramitación de este requerimiento, Mulet ha reclamado de la Mesa se informe si estas se aprueban o deniegan en base a qué senador los requiera o con qué criterios.