El tren alternatiu al convencional que presta servei en 23 estacions ignorarà al País Valencià i discorrerà per Madrid i Aragó

València, 8 de maig  de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat les pretensions del Govern de suprimir, durant les pròximes setmanes -presumiblement el 31 de maig-, el tren Talgo Torre del Oro, un històric de les comunicacions entre Andalusia i Catalunya que vertebrava bona part dels territoris pels quals discorre en l’actualitat. “Amb la tessitura del Covid-19 es produiran ajustos i canvis de trens convencionals per l’AVE, un model ineficient, car i tremendament injust territorialment”, ha indicat el senador valencià.

El tren para en estacions com Vilanova i la Geltrú, Cambrils, Tarragona, Barcelona, València, Castelló, Xàtiva fins a Sevilla, amb 23 parades i ocupacions històricament molt altes pròximes al 80%. Ja no és possible adquirir bitllets per a el mes vinent de juny. “L’alternativa a aquest tren convencional, assequible per a les classes mitjanes, és un AVE que, com no, passarà per Madrid i ara comunicarà Aragó, relegant Còrdova, Ciudad Real i Albacete, tot l’Est peninsular i una zona de gran dinamisme com és l’arc mediterrani”, ha denunciat el representant territorial de Compromís, Carles Mulet.

Volem que el Govern ens explique per què a 1 de juny ja no es poden adquirir bitllets per a aquest tren i si els temors dels seus usuaris i plataformes són certs, així com si l’actual Govern sostindrà com a aposta per la mobilitat eliminar trens assequibles per altres elitistes amb bitllets que dupliquen o tripliquen el seu preu actual”, assenyala. El Govern segueix així amb la mateixa estratègia que va utilitzar fa cinc anys en suprimir el Tren Hotel Alhambra, un servei nocturn amb l’excusa del tercer carril, un servei que no ha transportat ni un sol tren de mercaderies en últims cinc anys (teòricament era el seu objectiu) i que no ha sigut restituït després de la finalització dels polèmics treballs. “Així se les gasten els últims governs, sempre en perjudici dels valencians i beneficiant a un tren caríssim i al sistema radial de fer  passar tot per Madrid, una estratègia que no ens sembla per a res improvisada”, retrau Mulet.

Compromís alerta de las intenciones del eliminar el Talgo Torre del Oro, tren que vertebra numerosas autonomías, y sustituirlo por un AVE

El tren alternativo al convencional que presta servicio en 23 estaciones ignorará al País Valenciano y discurrirá por Madrid y Aragón

València, 8 de mayo de 2020

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciado las pretensiones del Gobierno de suprimir, durante las próximas semanas -presumiblemente el 31 de mayo-, el tren Talgo Torre del Oro, un histórico de las comunicaciones entre Andalucía y Cataluña que vertebraba buena parte de los territorios por los que discurre en la actualidad. “Con la tesitura del Covid-19 van a producirse ajustes y cambios de trenes convencionales por el AVE, un modelo ineficiente, caro y tremendamente injusto territorialmente”, ha indicado el senador valenciano.

El tren para en estaciones como Vilanova i la Geltrú, Cambrils, Tarragona, Barcelona, València, Castelló, Xàtiva hasta Sevilla, con 23 paradas y ocupaciones históricamente muy altas cercanas al 80%. Ya no es posible adquirir billetes para el próximo mes de junio. “La alternativa a este tren convencional, asequible para las clases medias, es un AVE que, como no, pasará por Madrid y ahora comunicará Aragón, relegando Córdoba, Ciudad Real y Albacete, todo el Este peninsular y una zona de gran dinamismo como es el arco mediterráneo”, ha denunciado el representante territorial de Compromís, Carles Mulet.

Queremos que el Gobierno nos explique por qué a 1 de junio ya no se pueden adquirir billetes para este tren y si los temores de sus usuarios y plataformas son ciertos, así como si el actual Gobierno sostendrá como apuesta por la movilidad eliminar trenes asequibles por otros elitistas con billetes que duplican o triplican su precio actual”, señala. El Gobierno sigue así con la misma estrategia que utilizó hace cinco años al suprimir el Tren Hotel Alhambra, un servicio nocturno con la excusa del tercer carril, un servicio que no ha transportado ni un solo tren de mercancías en últimos cinco años (teóricamente era su objetivo) y que no ha sido restituido tras la finalización de los polémicos trabajos. “Así se las gastan los últimos gobiernos, siempre en perjuicio de los valencianos y beneficiando a un tren carísimo y al sistema radial de hacer pasar todo por Madrid, una estrategia que no nos parece para nada improvisada”, reprocha Mulet.