El Govern ha anat desmuntant les intencions després de reiterades preguntes parlamentàries
Durant tot el 2019 s’ha vingut traslladant la intenció de Correus de tancar les oficines a Vilafranca desplaçant al seu personal a Morella i Albocàsser.
El que era un rumor va quedar confirmat pel Govern per mitjà d’una resposta escrita al portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, que va traslladar la inquietud del grup municipal de Compromís en la localitat, després de dues preguntes posant en qüestió aquest tipus de decisions. En la primera resposta el Govern venia a justificar que Correus tenia total autonomia per a la gestió de la seua plantilla i disposar de les seues línies estratègiques, que s’aportava per potenciar un servei públic amb una resposta envolupant per a justificar que sí, que s’estava valorant el tancament de l’oficina de Vilafranca “
Mulet va tornar a presentar pregunta escrita, que l’obligaria Correus a disposar d’aqueix suposat estudi, el qual ja ha sigut requerit per via parlamentària

A les preguntes:
• Quins plans existeixen per a l’oficina de Correus de Vilafranca, província
Castelló ?
• Existeix el projecte de traslladar a Morella i Albocàsser, província de Castelló, la plantilla de l’oficina de Vilafranca?
• Com quedaria l’actual oficina de Vilafranca?.
• Traslladar personal de Vilafranca a altres municipis seria una mesura que marginaria a Vilafranca, 221 1 habitants, enfront de Morella, 2437 habitants i Albocàsser,1234 habitants. L’oficina de Vilafranca, a causa de la seua ubicació, a la seua càrrega de treball, però sobretot a la gran àrea geogràfica a la qual serveix, inclosos molts pobles de la veïna província de Terol, ha de mantindre’s tal com està. Ho tindrà en compte el Govern?
S’ha contestat:
En aquesta línia d’adaptació al context, actualment s’està efectuant un
estudi de la situació tant de l’oficina com de la unitat de distribució de Vilafranca
(Castelló).
Per això es pregunta:
S’ha conclòs aquest estudi, en cas afirmatiu amb quines conclusions?
Existeix el projecte de traslladar a Morella i Albocàsser, província de Castelló la
plantilla de l’oficina de Vilafranca?

A aquesta última pregunta, i al requeriment de l’estudi amb conclusions el Govern s’ha vist obligat a contestar que :
RESPOSTA: En relació amb l’assumpte interessat, s’assenyala que, d’acord amb la informació rebuda de la Societat Estatal CORREUS, una vegada conclòs l’estudi de necessitats al qual es feia referència en la resposta a la pregunta citada per Sa senyoria, i havent analitzat els recursos amb els quals es presta actualment el servei postal a Vilafranca, no està prevista ni la seua modificació ni el trasllat dels llocs destinats a la seua oficina a altres punts d’admissió de la província.
Madrid, 28 d’abril de 2020

Per a Mulet, “ els titubejos en les primeres respostes deixaven més que clares que les intencions de tancar l’oficina de Vilafranca. Entenem que la pressió social i política ha fet efecte. No tenia sentit que la principal localitat de l’interior nord de Castelló, la que manté activitat industrial, i alberga la principal densitat de població, fora objecte d’estudi sobre el tancament d’oficines d’aquest servei públic. Si això l’estan fent amb Vilafranca, Què no faran amb municipis més xicotets?. Aquest temps de confinament ha demostrat la necessitat d’un servei públic de correus, que òbviament ha canviat la seua manera de repartiment i on malgrat la desaparició de bona part de les correspondència tradicional, la paqueteria ha obert un nou sector de mercat amplíssim”