El senador Carles Mulet reclama a la presidenta regional de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i al Govern que prenguen mesures urgents de contenció. “Nosaltres vam suspendre les falles i la Magdalena per a evitar contagis”, ha dit

València, 13 de març de 2020
El senador de Compromís, Carles Mulet, interpel·larà al ministre de Sanitat, Salvador Illa, en el pròxim ple que se celebre per a “conèixer les actuacions realitzades per a garantir que les persones fan cas de les recomanacions i peticions de les autoritats sanitàries, així com per a saber per què no es van prendre mesures més contundents des del primer moment”. Davant la gravetat dels fets Mulet canviarà així la seua interpel·lació en la qual s’interessava per les mesures que piensa adoptar el Govern per a acabar amb l’austericidi aplicat a les administracions locals.

Mulet ha exigit coordinació al Govern autonòmic de Madrid i al Govern central per aïllar a la capital i resta de poblacions afectades davant els nivells d’afectats “especialment per la dispersió de madrilenys que ha existit i que podem trobar en localitats de costa on existien un nombre molt més baix de casos positius o fins i tot inexistents i també en moltes localitats d’interior, amb el que estan contribuint a l’expansió del coronavirus d’una forma irresponsable”.

Per al senador urgeix prendre mesures en aquesta autonomia “i també hauria de ser així amb els qui han contravingut les recomanacions, ja que amb la seua manera d’actuar negligent poden posar en perill l’estabilitat del sistema sanitari de tot l’Estat i d’una autonomia que ha actuat de manera diligent ajornant festes amb el cost econòmic que això implica i prenent mesures des del primer moment”.
Per això secundem la proposta formulada per la vicepresidenta Mónica Oltra de tancar l’AVE, i fins i tot anem més enllà. Igual que ha passat a Itàlia amb les mesures primer de tancament d’algunes zones de l’Estat, urgeix el tancament de la comunitat de Madrid com a mesura de seguretat, això comportaria el tancament dels trajectes en ferrocarril de Madrid a la resta de CCAA, el tancament dels vols dins de l’Estat, i mesures de confinament per a “ evitar que ningú es prenga aquesta situació de màxima emergència com unes vacances; que es controle qui ix de la Comunitat de Madrid i solament es permeta en casos excepcionals o justificats”.

Compromís interpelará en el próximo Pleno del Senado a Salvador Illa por la fuga de madrileños por toda la geografía

El senador Carles Mulet reclama a la presidenta regional de Madrid, Isabel Díaz Ayuso y al Gobierno que tomen medidas urgentes de contención. “Nosotros suspendimos las fallas y la Magdalena para evitar contagios”, ha dicho

València, 13 de marzo de 2020
El senador de Compromís, Carles Mulet, interpelará al ministro de Sanidad, Salvador Illa, en el próximo pleno que se celebre para “conocer las actuaciones realizadas para garantizar que las personas hacen caso de las recomendaciones y peticiones de las autoridades sanitarias, así como para saber por qué no se tomaron medidas más contundentes desde el primer momento”. Ante la gravedad de los hechos Mulet cambiará así su interpelación en la que se interesaba por las medidas que piensa adoptar el Gobierno para acabar con el austericidio aplicado a las administraciones locales.

Mulet ha exigido coordinación al Gobierno autonómico de Madrid y al Gobierno central para aislar a la capital y resto de poblaciones afectadas ante los niveles de afectados “especialmente por la dispersión de madrileños que ha existido y que podemos encontrar en localidades de costa donde existían un número mucho más bajo de casos positivos o incluso inexistentes y también en muchas localidades de interior, con lo que están contribuyendo a la expansión del coronavirus de una forma irresponsable”.

Para el senador urge tomar medidas en esta autonomía “y también debería ser así con quienes han contravenido las recomendaciones, ya que con su forma de actuar irresponsable pueden poner en peligro la estabilidad del sistema sanitario de todo el Estado y de una autonomía que ha actuado de forma diligente aplazando fiestas con el coste económico que esto implica y tomando medidas desde el primer momento”.
Por ello secundamos la propuesta formulada por la vicepresidenta Mónica Oltra de cerrar el AVE, e incluso vamos más allá. Al igual que ha pasado en Italia con las medidas primero de cierre de algunas zonas del Estado, urge el cierre de la comunidad de Madrid como medida de seguridad, ello comportaría el cierre de los trayectos en ferrocarril de Madrid al resto de CCAA, el cierre de los vuelos dentro del Estado, y medidas de confinamiento para “evitar que nadie se tome esta situación de máxima emergencia como unas vacaciones; que se controle quien sale de la Comunidad de Madrid y solamente se permita en casos excepcionales o justificados”.