La coalició pregunta dades concretes, documentació i escrits efectuats en els últims anys des del Consistori al Ministeri reclamant la defensa de la línia costanera afectada i els únics accessos a aquestes urbanitzacions

Peníscola, 11 de mar zo de 2020

Compromís reclamarà conèixer del Govern les actuacions previstes per a recuperar la seguretat en el trànsit en la carretera que dóna accés des del tómbol de Peníscola a les urbanitzacions Cap Blanc i Font Nova a través del senador Carles Mulet. El senador ha visitat, acompanyat del portaveu local Juan Marcos Bayarri, diferents zones afectades de la localitat i reclamarà de l’administració competent actuacions per a reconstruir els danys en el patrimoni històric de la localitat i línia costanera.

Instarem al Govern a actuar de manera prioritària en aquest punt per una qüestió d’urgència i prioritat, perquè el desastrós urbanisme dut a terme en els últims anys ha deixat danyat l’únic vial que dóna accés a unes urbanitzacions construïdes en l’àmbit d’influència del parc natural, on els pendents són considerables i que podrien suposar un inconvenient greu en cas d’alguna emergència en la zona i haver d’evacuar als allí residents”, ha assenyalat el representant territorial valencianista.

D’altra banda, la coalició ha interpel·lat conèixer els escrits, informes traslladats i requeriments efectuats en els últims anys per l’alcaldia de Peníscola al Ministeri reclamant la defensa d’esta línia costanera, avui afectada i les actuacions o solucions plantejades, així com el parer del responsable del litoral. “Podem entendre que l’excepcionalitat i la reiteració dels temporals ha desbordat un problema latent, però ens estranya que ningú haja reparat fins avui en la precarietat dels accessos i la seua falta d’alternatives. Unes tanques no poden ser la solució i Ajuntament i Costes han d’emprar-se a fons per a solucionar aquesta situació ja que afectarà milers de residents en dates pròximes i tots dos semblen responsables d’una falta de previsió”, ha agregat Mulet.

Juan Marcos Bayarri, portaveu de Compromís, ha assenyalat que “sembla evident la necessitat de reparar danys, defensar les infraestructures i repensar la seguretat present i futura, per la qual cosa és urgent preveure i introduir canvis davant l’emergència climàtica en la qual ens trobem i les previsions de problemes addicionals en la línia costanera”.

Altres iniciatives

Carles Mulet ha informat a més que la coalició reclamarà còpia dels informes realitzats per part dels serveis tècnics de Costes davant els despreniments patits en la zona coneguda com el Pas de la Girafa sota les muralles del castell del Papa Lluna. “Vam presentar una moció que es va aprovar amb crítiques d’Alberto Fabra en la Comissió de Transició Ecològica reclamant avaluar els despreniments després de detectar-se aquest estiu un canvi evident en l’estabilitat del tómbol en la zona de coves que dóna a la mar. A pesar que el PP va criticar la nostra iniciativa, posteriorment el Consistori va aprovar una petició idèntica. Ara volem conèixer els informes tècnics realitzats i garanties que no es produiran nous despreniments i l’estabilitat del conjunt històric”, ha conclòs.

Compromís pedirá en el Senado actuaciones al Gobierno para reparar la carretera de la costa sur de Peñíscola

La coalición pregunta datos concretos, documentación y escritos efectuados en los últimos años desde el Consistorio al Ministerio reclamando la defensa de la línea costera afectada y los únicos accesos a estas urbanizaciones

Peníscola, 11 de marzo de 2020

Compromís reclamará conocer del Gobierno las actuaciones previstas para recuperar la seguridad en el tráfico en la carretera que da acceso desde el tómbolo de Peníscola a las urbanizaciones Cap Blanc y Font Nova a través del senador Carles Mulet. El senador ha visitado, acompañado del portavoz local Juan Marcos Bayarri, distintas zonas afectadas de la localidad y reclamará de la administración competente actuaciones para reconstruir los daños en el patrimonio histórico de la localidad y línea costera.

Vamos a instar al Gobierno a actuar de forma prioritaria en este punto por una cuestión de urgencia y prioridad, pues el desastroso urbanismo llevado a cabo en los últimos años ha dejado dañado el único vial que da acceso a unas urbanizaciones construidas en el ámbito de influencia del parque natural, donde las pendientes son considerables y que podrían suponer un inconveniente grave en caso de alguna emergencia en la zona y tener que evacuar a los allí residentes”, ha señalado el representante territorial valencianista.

Por otra parte, la coalición ha interpelado conocer los escritos, informes trasladados y requerimientos efectuados en los últimos años por la alcaldía de Peñíscola al Ministerio reclamando la defensa de esta línea costera, hoy afectada, y las actuaciones o soluciones planteadas, así como el parecer del responsable del litoral. “Podemos entender que la excepcionalidad y la reiteración de los temporales ha desbordado un problema latente, pero nos extraña que nadie haya reparado hasta hoy en la precariedad de los accesos y su falta de alternativas. Unas vallas no pueden ser la solución y Ayuntamiento y Costas deben emplearse a fondo para solucionar esta situación ya que afectará a miles de residentes en fechas próximas y ambos parecen responsables de una falta de previsión”, ha agregado Mulet.

Juan Marcos Bayarri, portavoz de Compromís, ha señalado que “parece evidente la necesidad de reparar daños, defender las infraestructuras y repensar la seguridad presente y futura, por lo que es urgente prever e introducir cambios ante la emergencia climática en la que nos hallamos y las previsiones de problemas adicionales en la línea costera”.

Otras iniciativas

Carles Mulet ha informado además que la coalición va a reclamar copia de los informes realizados por parte de los servicios técnicos de Costas ante los desprendimientos sufridos en la zona conocida como el Pas de la Girafa bajo las murallas del castillo del Papa Luna. “Presentamos una moción que se aprobó con críticas de Alberto Fabra en la Comisión de Transición Ecológica reclamando evaluar los desprendimientos tras detectarse este verano un cambio evidente en la estabilidad del tómbolo en la zona de cuevas que da al mar. A pesar que el PP criticó nuestra iniciativa, posteriormente el Consistorio aprobó una petición idéntica. Ahora queremos conocer los informes técnicos realizados y garantías de que no se van a producir nuevos desprendimientos y la estabilidad del conjunto histórico”, ha concluido.