Castelló de la Plana: El Govern rescindeix el contracte d’un local sense ús des de fa 12 anys en denunciar-ho Compromís

El Govern rescindeix el contracte d’un local sense ús des de fa 12 anys en denunciar-ho Compromís

Al gener de 2019 el Senador de Compromís, Carles Mulet,  feia públic aquest fet “ En una recent resposta del Govern a aquest senador, es va facilitar la llista de lloguers que està pagant l’administració general de l’Estat a Castelló de la Pla, el cost anual de la qual ascendeix a 680.131 euros pels onze edificis, el lloguer de 130 metres al carrer Trinitat, pel qual es paguen 6972 euros a l’any, però amb la curiositat que aquest immoble en estat semi ruïnós, propietat de la Marques de Sant Joaquim, porta tancat des de 2015, però l’Administració General de l’Estat ja no l’ocupa físicament des d’almenys finals del 2007 .
Aquest immoble presenta des del carrer visibles símptomes d’abandó, i no existeix ni el més mínim esment a oficines públiques. Malgrat això, en llistat aportat pel Govern a preguntes de Compromís, apareix com un dels 11 lloguers en vigor”

Mulet va preguntar sobre aquesta situació i immediatament coincidint amb aquestes preguntes al març de 2019 es va rescindir el contracte. En dissoldre’s les Corts Generals durant 2019 no ha pogut ser fins ara quan per fi el Govern ha respost a les següents preguntes:

Per tot això es va preguntar: 1. Quina quantitat s’ha pagat cada any des de l’inici del seu lloguer?
2. -Des de quina data té l’administració general de l’Estat en lloguer aquest
local?
3. Des de quina data no s’està en usant aquest local?
4. Per què apareix aquest local com un dels lloguers actuals pagats per l’administració, malgrat no estar en ús?
5. Per què apareix aquest local com un dels lloguers actuals pagats per l’administració, malgrat no estar en ús?
6. Quin motiu el lloguer d’aquest local i no un altre?

La resposta del Govern:
relació amb les preguntes de referència, cal informar Sa senyoria que l’immoble apareix com un lloguer en situació de “baixa” en l’Inventari General de Béns i Drets de l’Estat, del Ministeri d’Hisenda. El contracte d’arrendament va ser resolt l’1 de març de 2019, per la qual cosa actualment no s’està pagant cap lloguer. Segons dades de l’arxiu, el primer contracte va ser subscrit al febrer de 1964 i l’arrendatari inicial va ser l’Institut Geogràfic Nacional; no figurant entre la documentació disponible les raons que van motivar el lloguer d’aquest immoble.

Mulet ha recordat que aquest edifici està actualment en obres en la seua integritat “ el Govern ha optat per no depurar responsabilitats, s’ha estat pagant durant almenys 13 anys un lloguer sense ús, això per part de l’Administració General de l’Estat que recordem tenen locals i espais de la seua titularitat en la capital de la Plana sense cap mena d’usos, estem davant una clara malversació de diners públics, i segurament estaríem encara pagant aquest lloguer si no ho haguérem denunciat”

Arxivat en: Activitat Parlamentaria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *