Compromís traslladarà a la Cambra Alta les peticions de Ribó per millorar les comunicacions per tren de València

Carles Mulet qualifica d’inacceptable l’oblit del Govern central cap el deute del Consorci València 2007 “quan van liquidar en setmanes el d’ExpoZaragoza2008”

València, 28 d’octubre de 2019

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat després de reunir-se amb l’alcalde de València, Joan Ribó, que traslladarà a la Cambra Alta la petició de millorar les comunicacions de la tercera ciutat de l’Estat amb les principals capitals del país. Per als representants de la coalició “és una prioritat per lluitar contra la bipolarització que beneficia les dues grans capitals posar a València al mapa i que acabe eixint del pou en què es troba la xarxa de Rodalies, que està minant la mobilitat de la ciutat o les escandaloses connexions amb Barcelona, ​​Saragossa, Alacant o Castelló, que es troben en una situació molt pitjor que fa dues dècades per culpa del tercer fil i les innombrables mancances del servei”, han assenyalat.

Així Ribó ha recordat que “València segueix sent l’última gran ciutat espanyola sense accés subterrani de trens, cosa que ja tenen resolt Castelló o Alacant però no València, el que ens complica urbanísticament la vida i aporta retards al servei”. El senador ha qualificat les comunicacions de “tema estratègic des que vam arribar al Senat” i ha explicat que “hem proposat iniciatives de tot tipus referides al Corredor, a les inversions pendents a València, al Tren de la Costa, a les mancances de la xarxa de rodalies que perjudiquen les principals línies i a les lamentables infraestructures per carretera”.

Deute de la Marina
El senador ha recollit així mateix el malestar de l’alcalde, pel fet que el Govern seguisca sense liquidar els 375 milions del deute del Consorci València 2007, cosa a la qual es va comprometre l’Executiu socialista “i que és just, ja que és inqualificable que els valencians arrosseguem aquest deute quan altres grans esdeveniments d’aquest tipus han estat liquidats amb urgència pel Govern, com va passar en poques setmanes, per exemple, amb l’Exposició Internacional de Saragossa 2008″. Mulet ha titllat d'”inacceptable” el tracte del Govern cap als valencians i la nul·la voluntat de liquidar-la per decret. Així mateix des de la coalició treballaran per aconseguir que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer accepte usos diferents per al nou llit del Túria o per tractar de consensuar el futur del port de València.

Per a Mulet “coincidim amb l’alcalde i nombroses opinions acreditades que opinen que el port no ha d’impactar o condicionar el futur de la localitat com ha passat amb la Zona d’Activitats Logístiques, sinó convertir-se en solució de molts altres problemes, que van des de la regeneració de costes a les que obligava la pròpia DIA i les comunicacions tant per tren com per carretera”.

Compromís trasladará a la Cámara Alta las peticiones de Ribó por mejorar las comunicaciones por tren de València

Carles Mulet califica de inaceptable el olvido del Gobierno central hacia la deuda del Consorcio Valencia 2007 “cuando liquidaron en semanas la de ExpoZaragoza2008”

València, 28 de octubre de 2019

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha anunciado tras reunirse con el alcalde de València, Joan Ribó, que trasladará a la Cámara Alta la petición de mejorar las comunicaciones de la tercera ciudad del Estado con las principales capitales del país. Para los representantes de la coalición “es una prioridad para luchar contra la bipolarización que beneficia a las dos grandes capitales poner a València en el mapa y que acabe saliendo del pozo en el que se encuentra la red de Cercanías, que está machacando la movilidad de la ciudad o las escandalosas conexiones con Barcelona, Zaragoza, Alacant o Castelló que se encuentran en una situación mucho peor que hace dos décadas por culpa del tercer hilo y las innumerables carencias del servicio”, han señalado.

Así Ribó ha recordado que “València sigue siendo la última gran ciudad española sin acceso subterráneo de trenes, algo que su tienen resuelto Castelló o Alacant pero no València, lo que nos complica urbanísticamente la vida y aporta retardos al servicio”. El senador ha calificado las comunicaciones de “tema estratégico desde que llegamos al Senado” y ha explicado que “hemos propuesto iniciativas de todo tipo referidas al Corredor, a las inversiones pendientes en València, al Tren de la Costa, a las carencias de la red de cercanías que perjudican a las principales líneas y a las lamentables infraestructuras por carretera”.

Deuda de la Marina
El senador ha recogido asimismo el malestar del munícipe por el hecho que el Gobierno siga sin liquidar los 375 millones de la deuda del Consorcio Valencia 2007, algo a lo que se comprometió el Ejecutivo socialista “y que es justo, ya que es incalificable que los valencianos arrastremos esta deuda cuando otros grandes eventos de este tipo han sido liquidados con premura por el Gobierno, como ocurrió en pocas semanas, por ejemplo, con la Exposición Internacional de Zaragoza 2008”. Mulet ha tildado de “inaceptable” el trato del Gobierno hacia los valencianos y la nula voluntad de liquidarla por decreto. Asimismo desde la coalición trabajarán por lograr que la Confederación Hidrográfica del Júcar acepte usos distintos para el nuevo cauce del Turia o por tratar de consensuar el futuro del puerto de València. Para Mulet “coincidimos con el alcalde y numerosas opiniones acreditadas que opinan que el puerto no debe impactar o condicionar el futuro de la localidad como ha ocurrido con la Zona de Actividades Logísticas, sino convertirse en solución de otros muchos problemas, que van desde la regeneración de costas a las que obligaba la propia DIA y las comunicaciones tanto por tren como por carretera”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *