La dissolució de les cambres dona compte de resultats vergonyosos en l’activitat d’alguns representants valencians, tot i els enormes reptes als quals s’enfronta el territori valencià. Novament Carles Mulet encapçala a distància l’activitat parlamentària, amb 1.297 iniciatives registrades i tramitades

Madrid, 23 setembre 2019

L’activitat parlamentària dels senadors ha estat mínima durant la XIII Legislatura. Únicament dos senadors del PP i el senador de Compromís, Carles Mulet, han tingut activitat en ple durant aquesta legislatura amb preguntes al Govern, amb 1.297 iniciatives. El comptador d’iniciatives parlamentàries, deixa als 11 senadors del PSOE sense cap activitat.

El senador de Compromís ha valorat que aquest tipus de situacions “aprofundeixen més en el descrèdit” cap a la política i les institucions. “Alguns, tot i tindre un govern en funcions, hem aprofitat el càrrec per estar treballant des del primer segon per la nostra gent, de manera que no ha existit agost ni període de descans ja que no hem deixat de tenir activitat propositiva i reivindicativa, per intentar aportar solucions als problemes de la gent. Els ciutadans han estat pagant a diputats i senadors durant aquesta XIII legislatura, un període en què, de nou, no s’ha legislat i no ha servit per res, precisament per l’estratègia partidista del PSOE al dinamitar qualsevol opció de govern. La seua activitat en les Corts Generals ha estat nul·la, són una vergonya que confiem la gent sàpiga posar al seu lloc”, ha remarcat Mulet.

senador/a partit iniciatives
AUTONÓMICOS
ARGÜESO TORRES, EMILIO CIUDADANOS 7
BUENO ALONSO, JOSEFINA ANTONIA PSOE 0
FABRA PART, ALBERTO PP 15
LERMA BLASCO, JOAN PSOE 0
MULET GARCIA, CARLES COMPROMÍS 1.297

PROVINCIALES
ASENSI SABATER, JOSÉ PSOE 0
GIMÉNEZ BERTOMEU, CARLOS PSOE 0
MARTÍNEZ ZARAGOZA, ANA PSOE 0
RUZ VILLANUEVA, PABLO PP 42
EDO GIL, ANA BELÉN PSOE 0
GRAU VALLÉS, JOSEP LLUÍS PSOE 0
PRADAS TEN, SALOMÉ PP 21
RALLO LOMBARTE, ARTEMI VICENT PSOE 0
BERENGUER LLORENS, MARÍA MERCEDES PSOE 0
LUCAS MARTÍN, FRANCISCO JAVIER DE PSOE 0
RODRÍGUEZ NAVARRO, PEDRO MANUEL PSOE 0
DE ROSA TORNER, FERNANDO PP 85

Dotze dels 17 senadors valencians van assumir el seu càrrec el dia 28 d’abril de 2019, data a partir de la qual van començar a cobrar sou públic pel seu càrrec. La resta (els cinc de designació autonòmica), no van assumir el seu càrrec fins a dos mesos després, el dia 27 de juny de 2019 quan el ple de les Corts Valencianes els va designar. Hui tots seran dissolts juntament amb la Cambra, encara que els que formen part de la Diputació Permanent romandran com a senadors amb totes les prerrogatives fins al proper dia 10 de novembre, quan es trien els corresponents senadors per circumscripció.

Els cinc senadors de designació autonòmica que no formen part de la Diputació Permanent, seran cessats i tornaran a assumir la condició el proper dia 10 de novembre, siga quin siga el resultat de les eleccions.

Els nous senadors provincials, porten rebent per tant des del 28 d’abril, un total de 2.981,90 euros bruts en concepte de salari, als quals se suma 1.919,63 euros d’indemnització per residir fora de la Madrid. Tot i això, únicament s’han celebrat dos plens en aquest període: el de constitució del Senat després d’eleccions (que es va fer sense els cinc autonòmics) i un altre aquest mes de setembre.

A finals de juliol es van constituir les respectives comissions perquè els senadors que formen part d’elles cobraren complements que van des dels 1.516 euros els presidents de taula, 1.108 dels portaveus de grup en les comissions o 736 euros els portaveus adjunts (totes aquestes quantitats són brutes). Tot i que aquestes comissions no han tingut cap activitat, els senadors cessats hauran cobrat gairebé dos mesos de complements per formar part d’aquestes comissions sense activitat.

BALANCE XIII LEGISLATURA
Los 11 senadores valencianos del PSOE no han hecho ninguna iniciativa parlamentaria en cuatro meses

La disolución de las cámaras arroja resultados vergonzosos en la actividad de algunos representantes valencianos, a pesar de los enormes retos a los que se enfrenta el territorio valenciano. De nuevo Carles Mulet encabeza a distancia la actividad parlamentaria, con 1.297 iniciativas registradas y tramitadas

Madrid, 23 de septiembre de 2019

La actividad parlamentaria de los senadores ha sido mínima durante la XIII Legislatura. Únicamente dos senadores del PP y el senador de Compromís, Carles Mulet, han tenido actividad en pleno durante esta legislatura con preguntas al Gobierno, con 1.297 iniciativas. El contador de iniciativas parlamentarias, deja a los 11 senadores del PSOE sin actividad alguna.

El senador de Compromís ha valorado que este tipo de situaciones “ahondan más en el descrédito” hacia la política y las instituciones. “Algunos, a pesar de tener un gobierno en funciones, hemos aprovechado el cargo para estar trabajando desde el primer segundo por nuestra gente, de manera que no ha existido agosto ni periodo de descanso puesto que no hemos dejado de tener actividad propositiva y reivindicativa, para intentar aportar soluciones los problemas de la gente. Los ciudadanos han estado pagando a diputados y senadores durante esta XIII legislatura, un período en el que, de nuevo, no se ha legislado y no ha servido para nada, precisamente por la estrategia partidista del PSOE al dinamitar cualquier opción de gobierno. Su actividad en las Cortes Generales ha sido nula, son una vergüenza que confiamos la gente sepa colocar en su sitio”, ha remarcado Mulet.

senador/a partit iniciatives
AUTONÓMICOS
ARGÜESO TORRES, EMILIO CIUDADANOS 7
BUENO ALONSO, JOSEFINA ANTONIA PSOE 0
FABRA PART, ALBERTO PP 15
LERMA BLASCO, JOAN PSOE 0
MULET GARCIA, CARLES COMPROMÍS 1.297

PROVINCIALES
ASENSI SABATER, JOSÉ PSOE 0
GIMÉNEZ BERTOMEU, CARLOS PSOE 0
MARTÍNEZ ZARAGOZA, ANA PSOE 0
RUZ VILLANUEVA, PABLO PP 42
EDO GIL, ANA BELÉN PSOE 0
GRAU VALLÉS, JOSEP LLUÍS PSOE 0
PRADAS TEN, SALOMÉ PP 21
RALLO LOMBARTE, ARTEMI VICENT PSOE 0
BERENGUER LLORENS, MARÍA MERCEDES PSOE 0
LUCAS MARTÍN, FRANCISCO JAVIER DE PSOE 0
RODRÍGUEZ NAVARRO, PEDRO MANUEL PSOE 0
DE ROSA TORNER, FERNANDO PP 85

Doce de los 17 senadores valencianos asumieron su cargo el día 28 de abril de 2019, fecha a partir de la cual empezaron a cobrar sueldo público por su cargo. El resto (los cinco de designación autonómica), no asumieron su cargo hasta dos meses después, el día 27 de junio de 2019 cuando el pleno de las Cortes Valencianas los designó. Hoy todos serán disueltos junto con la Cámara, aunque los que forman parte de la Diputación Permanente permanecerán como senadores con todas las prerrogativas hasta el próximo día 10 de noviembre, cuando se elijan los correspondientes senadores por circunscripción.

Los cinco senadores de designación autonómica que no formen parte de la Diputación Permanente, serán cesados y volverán a asumir la condición el próximo día 10 de noviembre, sea cual sea el resultado de las elecciones.

Los nuevos senadores provinciales, llevan recibiendo por lo tanto desde el 28 de abril, un total de 2.981,90 euros brutos en concepto de salario, a los que se suma 1.919,63 euros de indemnización por residir fuera de la Madrid. A pesar de ello, únicamente se han celebrado dos plenos en este periodo: el de constitución del Senado después de elecciones (que se hizo sin los cinco autonómicos) y otro este mes de septiembre.

A finales de julio se constituyeron las respectivas comisiones para que los senadores que formen parte de ellas cobraran complementos que van desde los 1.516 euros los presidentes de mesa, 1.108 los portavoces de grupo en las comisiones o 736 euros los portavoces adjuntos (todas estas cantidades son brutas). A pesar de que estas comisiones no han tenido ninguna actividad, los senadores cesados habrán cobrado casi dos meses de complementos por formar parte de estas comisiones sin actividad.